Euroopan Minor-turnaus alkaa huomenna torstaina Romaniassa Bukarestissä. Mukana turnauksessa on suomalainen iGame.com sekä Jesse “zehN” Linjalan ja Miika “sunNy” Kempin edustama PENTA Sports.

Turnauksen panokset ovat kovat. Kolme parasta joukkuetta etenee Krakovaan Major-karsintaa. Tämän lisäksi voittaja saa 30 000 dollaria. Kahdelle muulle Major-karsintoihin etenevällä joukkueelle on tarjolla 15 000 ja 5 000 dollaria.

Formaatti

Turnauksen kahdeksan joukkuetta on jaettu kahteen lohkoon, jotka pelataan tuplaeliminaatiokaaviolla. Lohkojen ensimmäiset ottelut ja voittajien ottelu pelataan kartasta poikki -menetelmällä. Karsintaottelut pelataan paras kolmesta -menetelmällä.

Molempien lohkojen kaksi parasta etenee pudotuspeleihin, jonka formaatti on sama kuin lohkovaiheessa. Pudotuspeleissä pelataan paras kolmesta kartasta -menetelmällä. Finaaliin päässeet sekä consolidation -finaalin häviäjä etenevät Major-karsintoihin.

Lohkot

Lohko A

 • Team EnVyUs
 • BIG
 • Team Kinguin
 • Ballistix

Lohko B

 • PENTA Sports
 • Team LDLC.com
 • iGame.com
 • Team Dignitas

Ohjelma

Lohko A pelaa pelinsä kokonaisuudessaan torstaina. Ensimmäinen peli EnVyUs vastaan Ballistix alkaa kymmeneltä Suomen aikaa. Toinen peli LDLC vastaan Dignitas alkaa kello 11:30.

Perjantaina on Lohko B:n vuoro. Aikataulu on sama kuin torstaina. Päivän ensimmäinen ottelu on herkullinen suomalaiskatsojille, kun PENTA ja iGame kohtaavat lohkon avausottelussa. Toinen pari LDLC ja dignitas ottavat yhteen heti heidän peräänsä.

 • 10:00 Ensimmäiset ottelut
 • 11:30 Toiset ottelut
 • 14:00 Voittajien ottelu
 • 14:30 Eliminaatio-ottelu
 • 18:00 Karsintaottelu

Pudotuspelien ensimmäinen kierros sekä voittajien ottelut pelataan lauantaina alkaen kello 10. Loput pudotuspeliottelut mitellään sunnuntaina jälleen alkaen kello 10.

Asetelma

Team EnVyUS, PENTA SPORTS ja BIG — Ennakkosuosikit

Team EnVyUsin rosteri on karmeaa katsottavaa. Joukkueesta löytyy Major-voittajaa, 1.6 legendaa ja roppakaupalla kovaa turnauskokemusta. Siitä huolimatta joukkue ei ole onnistunut  tekemään läpimurtoa tammikuisen kokoonpanorotaation jälkeen. Nv on aika-ajoin kyllä hätistellyt, jos ei aivan maailman kärjen, niin kärkipään kantapäitä, mutta joukkuetta vaivaava epätasaisuus on estänyt joukkueen nousun parrasvaloihin.

PENTA Sports puolestaan pisti kokoonpanosa kokonaan uusiksi viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa hankkien muun muassa suomalaiset zehNin ja sunNyn. Lisäksi joukkuetta valmentaa suomalainen Niko “naSu” Kovanen. PENTA säväytti jo kevään lopulla voittamalla ESEAn finaaliturnauksen puhtaalla pelillä. Lisäksi joukkue selvitti Minor-karsinnat puhtaalla pelillä ja onnistui kaatamaan Virtus.pro:n ESL Pro League -karsinnoissa, joissa se ei onnistunut saavuttamaan paikkaa pääsarjatasolla hävittyään BIGille ja HellRaisersille.

BIG on mielenkiintoinen tapaus. Joukkue on pärjännyt hyvin verkon puolella ja onnistui, jopa nousemaan ESL Pro Leaguen kuudennelle kaudelle niukasti ohi PENTAn, jolle se hävisi vielä samana päivänä Minor-karsinnoissa. Saksalaisjoukkue pelaa tasaisesti, mutta LAN-ympäristössä joukkue on vielä arvoitus. Se on kuitenkin selvää, että joukkue ei helpolla heikoimmilleen häviä ja paikka pudotuspeleihin pitäisi olla varma.

Haastaja

Kyllä, iGame.com on tässä turnauksessa selvä haastaja menemään kolmen parhaan joukkoon ja vielä hyvissä asemissa siihen. Joukkueella on takana erittäin vahvat Minor-karsinnat sekä kenraaliharjoitus eli eSM-osakilpailu meni joukkueelta täydellisesti. Vaikka turnauksen vastustajat eivät toki olleet samaa tasoa, kuin tänä viikonloppuna vastaan tulevat joukkueet, antoivat suvereenit esitykset viitteitä siitä, että iGame on valmis. Jos suomalaisjoukkue pääsee pelaamaan lempikarttojaan Nukea ja Trainia, on joukkue todella vahvoilla.

Lisäksi voidaan katsoa iGamen lohkoa. PENTA menee lohkossa menojaan, mutta Team Dignitas ja Team LDLC ovat täysin iGamen kaadettavissa. Kaksikosta Dignitas on luultavimmin kovempi haastaja, mutta molemmat ovat täysin voitettavissa. Ja niin on myös PENTA, jos joukkueelle sattuu niin sanotusti pöljä-päivä. Pudotuspeleissä joukkueelle riittä Major-karsintaan yhden paras kolmesta -sarjan vieminen.

Muut joukkueet

Turnaus tulee olemaan tasainen ja kuka tahansa voi edetä lohkoista pudotuspeleihin. Edellä mainitut neljä joukkuetta eivät ole kenenkään ulottumattomissa. Team Dignitas ja Team Kinguin sekä Team LDLC.com ovat väläytelleet välillä kovempiaan vastaan ja ovat valmiita haastamaan aivan kenet tahansa. Turnauksen kirjoittamattomin kortti on Ballistix, joka vielä karsinnoissa pelasi Fnatic Academy nimellä. Pystyvätkö ruotsalaiset urotekoihin Romaniassa?