Brasiliassa käytävä League of Legendsin Keskikauden kutsukilpailu on edennyt lohkovaiheeseen. Tässä vaiheessa mukaan turnaukseen hyppäävät myös Euroopan, Korean ja Kiinan joukkueet.

Karsintavaiheesta eli niin kutsutusta Play in -vaiheesta lohkovaiheeseen pääsivät Pohjois-Amerikan, Taiwanin ja Kaakkois-Aasian joukkueet.

  • SK Telecom T1
  • G2 Esports
  • Team WE
  • Team SoloMid
  • Flash Wolves
  • GIGABYTE Marines

Turnauksen lohkovaiheessa kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kaksi kertaa paras yhdestä kartasta menetelmällä, jonka jälkeen neljä parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin.

Lohkovaihe alkaa tänä-iltana yhdeksältä Suomen aikaa huippuottelulla, kun G2 Esports ja SK Telecom T1 ottavat yhteen. Lue tarkemmin turnauksen etenemisestä täältä.

SK TELECOM T1 — Korea

Korean kultajuna puskuttaa jälleen. Kolminkertainen kevätkauden runkosarjan ja mestaruuden vakuuttavasti häviten ainoastaan kaksi karttaa koko kauden aikana.

SK Telecom lähteekin Brasiliaan suurimpana ennakkosuosikkina. Joukkue on hallinnut viime vuosina niin Korean LCK-sarjaa, kuin maailmanmestaruuskilpailujakin.

Korealaiset voittivat viime vuoden kutsukilpailun ja näyttää siltä, että voittoputki jatkuu tänäkin vuonna.

G2 Esports — Eurooppa

Kolminkertainen Euroopan mestaruussarjan voittaja lähtee haastamaan Aasiasta tulevat ennakkosuosikit. Joukkueella on takanaan vahva kausi, jota joukkue on hallinnut viimeiset puolitoista vuotta.

G2:den näytöt kansainvälisillä areenoilla ovat jääneet heikoiksi. Viime vuoden Keskikauden kutsukilpailussa joukkue jäi lohkovaiheen toiseksi viimeiseksi voittamalla ainoastaan viimeiseksi jääneen turkkilaisen BAU Supermassiven. Viime syksyn maailmanmestaruuskilpailuissa joukkue jäi lohkossaan viimeiseksi.

Tänä vuonna joukkue ylsi sentään IEM Katowicessä finaaliin saakka, jossa se hävisi Flash Wolvesille. Turnauksesta tosin puuttuivat Euroopan huippuja ja Flash Wolvesia lukuunottamatta maailman terävin kärki.

Kutsukilpailussa joukkue on varmasti hyvässä vireessä, mutta riittäkö se Aasian huippuja vastaan? Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen toista vuotta peräkkäin olisi kuitenkin joukkueelle katastrofi.

Team WE — Kiina

Kiinan League of Legends -sarjan voittajaksi nousi tänä vuonna Team WE. Voitto oli joukkueen ensimmäinen LPL-liigassa. Tätä ennen joukkueen paras saavutus sarjassa on ollut kolmas.

Joukkuetta ei olla viime aikoina pahemmin kansainvälisissä kilpailuissa tätä ennen nähty, joten joukkueen taso kansainvälisillä vesillä on vielä arvoitus.

Alueena Kiina on menestynyt maailmanmestaruuskilpailuissa ja keskikauden kutsukilpailuissa kohtalaisesti. Viime vuoden mm-kisoissa Royal Never Give Up ja EDward Gaming pääsivät pudotuspeleihin saakka.

Viime vuoden keskikauden kutsukilpailussa Royal Never Give Up sijottui neljän parhaan joukkoon, mutta toissa vuonna Kiinaa edustanut EDward Gaming marssi mestaruuteen saakka. Pystyykö Team WE samaan tulokseen?

Team SoloMid — Pohjois-Amerikka

Team SoloMid onnistui voittamaan tänä keväänä Pohjois-Amerikan League of Legends sarjan mestaruuden jo viidennen kerran. Kansainvälsillä areenoilla joukkue ei kuitenkaan ole viime vuosina niittänyt suurta menestystä.

Team SoloMid on edellisen kerran päässyt maailmanmestaruuskilpailuiden pudotuspeleihin vuonna 2014. Viime vuonna Yhdysvaltoja kutsukilpailussa edusti Counter Logic Gaming, joka sijoittui turnauksen toiseksi.  

Team SoloMidillä on kuitenkin pitkä matka tänä vuonna, jotta se pääsee uusimaan maanosansa viime vuoden hyvän tuloksen. Joukkue nimittäin oli osin vaikeuksissa jo Play in -vaiheessa vietnamilaista GIGABYTE Marinesia vastaan. Suoraan vaiheen toiselle kierrokselle päässeet pohjoisamerikkalaiset kaatoivat vietnamilaisjoukkueen lukemin 3-2.

Flash Wolves — Taiwan/Hong Kong/Macau

League of Legendsin Masters Seriesin kolmannen kerran voittanut Flash Wolves oli kauden aikana suorastaan ylivoimainen voittaen runkosarjan häviämättä kertaakaan. Itseasiassa joukkue hävisi koko kauden aikana vain kaksi karttaa, joista toisen finaalissa.  

Joukkue juhli jo aiemmin tänä keväänä IEM Katowicen voittoa. Finaalissa G2 Esportsin voittanut joukkue vakuutti myös kutsukilpailun play in -vaiheessa kaatamalla BAU SuperMassiven helponoloisesti 3-0.

Viime vuonna taiwanilaiset onnistuivat nousemaan kutsukilpailussa neljän parhaan joukkoon. Tosin Maailmanmestaruuskilpailuissa joukkue jäi lohkonsa viimeiseksi. Tänä vuonna joukkue on kuitenkin sen verran kovassa tikissä, että paikka neljän joukossa on lähes taattu.

GIGABYTE Marines — Kaakkois-Aasia

Kutsukilpailun villi kortti -joukkue tulee tänä vuonna Vietnamista. GIGABYTE Marines hallitsi ensin Vietnamin omaa liigaa suvereenisti voittamalla sarjan häviämättä kertaakaan, minkä jälkeen joukkue jatkoi menoaan Kaakkois-Aasian mestaruuskilpailut kaatamalla finaalissa thaimaalaisen Ascension Gamingin 3-2.

Vuoden 2017 Keskikauden kutsukilpailu on ensimmäinen kansainvälisen tason mestaruuskilpailu, jonka lohkovaiheeseen on yltänyt joukkue Kaakkois-Aasian mestaruussarjasta. Vietnamilaiset onnistuivat jo Play in -vaiheessa näyttämään osaamistaan voittamalla ensin lohkonsa(5 voittoa – 1 häviö) ja sen jälkeen pelaamalla tiukan ottelun Team SoloMidiä vastaan vaiheen toisella kierroksella.

Joukkue varmisti paikkansa lohkovaiheeseen voittamalla turkkilaisen BAU SuperMassiven play in -vaiheen kolmannella kierroksella 3-1. Itse lohkovaiheessa muiden joukkueiden taso voi osoittautua liian kovaksi, mutta yllätyksiä on tapahtunut ennenkin.