Jos sää ajaa juhannuksen viettäjät sisätiloihin tai ei muuten vain huvita huidella ulkosalla, videopelit ovat mainio tapa viettää keskikesän juhlaa tai palautua aaton riennoista. Halusit sitten rentoutua pelailun parissa yksin, kaksin tai porukassa, we got you covered

Kuva: Urnique Studio

Timelie on palkintoja haalinut pulmapeli, jossa pelaajan on selvittävä läpi lukuisten tasojen manipuloimalla ajan kulkua. Tehtävänäsi on yhdessä lemmikkikissasi kanssa löytää oikea reitti vaaroja välttäen. Saatavilla on myös ilmainen lisäosa Hell Loop, joka lupaa ratkaistavaksi vieläkin vaikeampia leveleitä!

Kuva: EA

Jos haluat viettää aikaa pohjolan luonnossa, kuitenkaan viettämättä aikaa pohjolan luonnossa, Unravel ja Unravel 2 ovat ratkaisu pulmaan. Ruotsalaisen Coldwood Interactiven kehittämässä pelisarjassa seikkailet Yarny-nimisenä lankanukkena upeissa pohjoisen maisemissa. Molemmat pelit ovat pelattavissa yksinpelinä, mutta kakkososassa on mahdollisuus myös kaksinpeliin. 

Kuva: Turnfollow

Wide Ocean Big Jacket vie sinut suoraan kesäisiin retkitunnelmiin. Tämä lyhyt visuaalinen novelli on omiaan juhannusaaton jälkeisiin tunnelmiin, kun energiaa ei välttämättä löydy haastavien pulmien ratkomiseen tai boss-taistelujen läpäisemiseen.

Kuva: EA

It Takes Two on yhteistyöhön pohjautuva seikkailupeli, jota voit pelata duosi kanssa joko kotisohvalla tai netin välityksellä. Mikä parasta, riittää että vain toinen pelaajista omistaa pelin – tämä voi kutsua toisen mukaan ystäväpassin avulla!

Kuva: Jackbox Games

Jackbox-pelit ovat varmasti monille jo tuttuja, mutta ne ovat edelleen taattu yleisöhitti myös porukassa, jossa kaikki eivät fiilistele videopelejä. Pelaamaan mahtuu jopa 8 pelaajaa, ja jos juhannusporukka on sitäkin isompi, voivat loput liittyä mukaan yleisöksi. Jackbox perheen uusin tulokas Jackbox Party Pack 7 sisältää viisi hauskaa minipeliä, joiden parissa juhannus vierähtää silmänräpäyksessä.

Ja lopuksi, jos et saanut Among Us-kiintiötäsi täyteen pandemian alkumetreillä, voi juhannus olla oiva aika kaivaa se jälleen esiin. Jokainen osallistuja tarvitsee vain älypuhelimen ja hyvän pokerinaaman!

Päädyit sitten pelaamaan jotain tältä listalta tai yksinkertaisesti avaamaan sen oman lempipelin, muista ottaa rennosti ja pitää hauskaa. Hyvää Juhannusta!