LanTrek-tapahtumassa esityksillään päitä kääntänyt Findictus on edennyt jo välieriin asti. Joukkueen pelaaja Lauri “pietola” Hietalan mukaan Findictus ei ole mitään poppakonsteja käyttänyt turnaukseen valmistautumisessa.

-Ihan perinteisesti on valmistauduttu. Pelattu harjoituspelejä ja omatoimista harjoittelua. Tietenkin ollaan katsottu demoja, ei nyt mitenkään hirveästi. Tiedettiin kuitenkin, miten suurin osa [joukkueista] pelaa.

Muutaman kuukauden kasassa ollut joukkue on myös keski-iältään varsin nuori. Joukkue rakentuukin entisen SkitLiten rungon kasaan.

-Meillä tosiaan oli se SkitLite Aleksi “aleksib” Virolaisen sekä Samu “uli” Leirilaakson kanssa. Se sitten kaatui, ja tarvittiin lisää pelaajia. Uli ja alseksib tunsivat Riku “Riqu” Isömäen ja Otto “ottoNd” Sihvon. Kokeiltiin heitä ja huomattiin että nää on kyllä hyviä pelaajia. Päädyttiin sitten nykyiseen kokoonpanoon.

Tuore joukkue on lyhyen yhdessäolonsa aikana näyttänyt jatkuvasti hyviä otteita ja potentiaalia. Jooukkueen tarkoitus onkin jatkaa yhdessä pelaamista pidemmälläkin aikavälillä.

-Lähdetään harjoittelemaan enemmän. Meillä oli ylioppilaskirjoituksia tuossa, jotka vei jonkun verran aikaa. Mutta lähdetään vain pelaamaan enemmän. Tavoite on pyrkiä Suomen parhaimpien joukkoon ensin, ja sen jälkeen sitten katsomaan, mihin rahkeet riittää.

Onko tavoitteena kuitenkin ammattilaisuus?

-Kyllähän se vähän haaveena on, mutta tiedetään, että siihen pitää tehdä paljon hommia. Ei se tässä vaiheessa vielä kovin lähellä ole.

Välierässä tulee vastaan turnauksen suuri ennakkosuosikki RCTIC eSports. Pietola kuitenkin vakuuttaa joukkueen lähtevän otteluun luottavaisena.

-Tietenkin lähdetään voittamaan. Ei ruveta nössöilemään. Pelataan omaa peliä, eikä anneta sen että he ovat ennakkosuosikkeja vaikuttaa siihen.

LanTrekeillä on nähty useampikin tuore kasvo pelaamassa ammattilaisturnauksessa, Findictuksen nuori kokoonpano mukaanluettuna.

-CS on nyt aika paljon kasvussa. Siitä varmasti johtuu, että porukka on halunnut alkaa pelaamaan ja kehittymään, kun on nähty että tuolal on tommosia palkintopotteja. Sen takia porukka haluaa varmaan pelata enemmän.

Äskettäin Valven julkaisema päivitys toi uuden version Nuke-kartasta, korvaten samalla kilpailukartoissa Infernon. Myös pietola yhtyypelaajien antamaan kritiikkiin, ollen samalla tyytyväinen LanTrekin päätöksestä pitää vielä vanhat kartat turnauksessa.

-Itellä Inferno ollu suosikkikartta, ja nyt tämä uusi Nuke näyttää tosi heikolta. Nätin näköinen se on kyllä, mutta ei sitä halua pelata. Ei se meidän karttavalikoimaan ole tulossa ainakaan.

Lopuksi pietola jätti vielä terveisiä.

-Laitetaan terveiset Findictuksen äijille. Myös kuopion Fribergille terveiset!