26-vuotias Lasse ”ZOREE” Uronen tuo HAVUn suomalaisviisikkoon kokemusta. Uronen pelaa joukkueessa AWP-pelaajan roolia ja hänestä on noussut monen fanin lempipelaaja.

Uronen on varsin tuttu nimi jo CS:GOn edeltäjän CS: Sourcen ajoilta.

— Pelasin todella kauan CS: Sourcea, jonka jälkeen vaihdoin CS:GOn pariin, heti kun se julkaistiin.

Aiemmin Uronen kertoo pelanneensa muun muassa Call of Duty ja Call of Duty 2 -pelejä, mutta CS:GOn siirtymisen jälkeen muut pelit ovat jääneet pois hänen arjestaan.

Nuorempana Uronen ei itsekään ajatellut, että pelaamisesta voisi tulla hänelle myöhemmin ammatti.

— En oikeastaan kuvitellut silloin kun aloitin pelaamisen, että tästä voisi saada itselleen ammatin. Sitten kun CS:GO julkaistiin, niin pikku hiljaa sitä alkoi ehkä tajuamaan, että sekin voisi olla ihan mahdollista. Luotan omaan tekemiseeni täysin. Itseluottamus on yksi tärkeimmistä asioista pelaamisessa.

Nykyään moni nuori haaveilee ammattipelaajan urasta ja heitä myös kannustetaan entistä enemmän pelaamisen pariin.

— Ei siihen helppoa tietä löydy, on vaan pakko jaksaa tehdä duunia unelmiensa eteen. Pelaajana täytyy kehittää itseään parhaansa mukaan. Jos löytyy potentiaalia, se huomataan varmasti ennen pitkää.

Hän ei osaa kuitenkaan nimetä yhtä tiettyä osa-aluetta, jossa olisi kehitettävää. Hän toteaa, että kehitystä täytyy tapahtua kokonaisvaltaisesti jokaisella osa-alueella.

Kysyimme Uroselta, minkä ominaisuuden hän ottaisi joukkuetoveriltaan?

— Ottaisin Eetu ”saw” Sahan järjettömän hyvän pelinluvun.

HAVU on ollut loppuvuodesta todella positiivisessa vireessä myös pelituloksien osalta. Joukkue on päässyt näyttämään taitonsa ja pelaamaan isommissa turnauksissa ulkomailla.

— Meillä on todella hyvässä balanssissa oleva joukkue tällä hetkellä. Pelaamme todella hyvin joukkueena yhteen, vaikkemme olekaan kerenneet harjoittelemaan kauhean paljon. Joukkueessa on todella hyvä henki.

Uronen näkee selvästi joukkueen seuraavat tavoitteet:

— Ultimaattinen tavoite olisi tietenkin päästä pelaamaan Majoreille, mutta tällä hetkellä seuraava steppi olisi top-20 sija sekä Pro Leagueen pääsy. 

HAVU pelaa Dallasissa 13.12. venäjäisjoukkue forZea vastaan ja ottelun voittaja lunastaa paikan ESL Pro Leagueen 11. kaudelle.