League of Legendsin Euroopan liigassa (LEC) on tapahtunut paljon uusia kokoonpanomuutoksia pelin yhdeksännelle kaudelle.

Monet joukkueet ovat satsanneet nuoreen ja kasvavaan taitoon ja osa on hankkinut joukkueen täyteen legendoja. Pelaajakauppa kävi kovana marras- ja joulukuun ajan ja fanit olivat innoissaan tuloksista.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki uudet kokoonpanot ja odotukset LEC:n 2019 kevätkaudelle.

 

Odotukset kevätkaudelle 2019

  1. Misfits
  2. Team Vitality
  3. G2
  4. Fnatic
  5. Origen
  6. Rogue
  7. Splyce
  8. Schalke 04
  9. exceL
  10. SK Gaming

Kokoonpanot

Fnatic

Top: Gabriël ’Bwipo’ Rau

Jungle: Mads ’Broxah’ Brock-Pedersen

Mid: Tim ’Nemesis’ Lipovšek

AD Carry: Martin ’Rekkles’ Larsson

Support: Zdravets ’Hylissang’ Iliev Galabov

Fnaticin kokoonpano pysyi pääpuolin hyvin samanlaisena viime vuoteen verrattuna. Fnatic kuitenkin koki kaksi hyvin suurta menetystä välikauden aikana: Tähtipelaaja Caps lähti G2:seen ja veteraani sOAZ  Misfitsiin.

Capsin tilalle mid laneriksi tuli tuntemattomampi Nemesis. Nemesis on tähän asti pelannut Euroopan pienemmissä liigoissa, eikä hänestä alkuun olekkaan suuria odotuksia, varsinkin kun hän joutuu täyttämään Euroopn parhaan pelaajan Capsin kengät. Toisaalata Nemesis otti juuri rank 1 -paikan Euroopan solo quessa, joten lupaavalta näyttää.

Myös sOAZin lähtö voi tuottaa ongelmia, sillä hänen kerrotaan usein olleen ”järjen ääni” joukkueessa.

Fnaticillä on kuitenkin ollut tapana tehdä mid laneresitaan supertähtiä, kuten xPeke, Febiven ja Caps, joten jännityksellä jäämme odottamaan kehittyykö Nemesiksestä seuraava ”Baby Faker”.

 

G2 Esports

Top: Martin ’Wunder’ Hansen

Jungle: Marcin ’Jankos’ Jankowski

Mid:  Rasmus ’Caps’ Winther

AD Carry: Luka ’Perkz’ Perković

Support: Mihael ’Mikyx’ Mehle

Suurimmat kohut omasta kokoonpanostaan aiheutti G2. Kokoonpanoon jäi viime kaudelta Wunder, Jankos ja Perkz, mutta Perkz, Euroopan yksi parhaimmista mid lanereista vaihtoi AD Carryn -rooliin. Tämä jo itsessään oli todella iso uutinen, mutta se selittyi sillä, että Euroopan paras mid laner Caps tuli hänen tilalleen. Perkzin kanssa bot lanea tuli pelaamaan Misfitsin entinen support Mikyx, jota on myös kehuttu yhdeksi Euroopan parhaista supporteista.

Odotukset ovat kovat ensi vuodelle, mutta saa nähdä miten Perkz suoriutuu adc-roolista. Historiallisesti joukkueet, jotka ovat koottu vain isojen nimien ympärille, eivät ole toimineet toivotulla tavalla.

 

Misfits Gaming

Top: Paul ’sOAZ’ Boyer

Jungle: Nubar ’Maxlore’ Sarafian

Mid: Fabian ’Febiven’ Diepstraten

AD Carry: Steven ’Hans Sama’ Liv

Support: Kang ’GorillA’ Beom-hyeon

Misfits oli G2:n kanssa yksi suurimmista puheenaiheista kokoonpanomuutosten takia. Misfits piti vain kaksi pelaajaa vanhasta kokoonpanostaan: Maxloren ja Hans Saman. Uusina hankintoina saapuiva veteraani sOAZ, Amerikasta palaava Febiven ja legendaarinen korealainen support GorillA. Kaikki Misfitsin hakinnat ovat tunnettuja tähtiä LoL:in maailmassa. sOAZ ja GorillA ovat todella kokeneita pelaajia ja Febivenkin on pelannut parhaalla mahdollisella tasolla jo 4 vuotta.

Odotukset Misfitsin suhteen ovat valtavat. Ainoa mahdollinen ongelma, joka on aikasempinakin vuosina ollut esillä, on kielimuuri. GorillA osaa jo nyt englantia kohtuullisesti, mutta on kertonut haastatteluissaan, että ei ole vielä tyytyväinen omaan kommunikointiinsa joukkueessa.

 

Team Vitality

Top: Lucas ’Cabochard’ Simon-Meslet

Jungle: Lee ’Mowgli’ Jae-ha

Mid: Daniele ’Jizuke’ di Mauro

AD Carry: Amadeu ’Attila’ Carvalho

Support: Jakub ’Jactroll’ Skurzyński

Vitality teki vain yhden muutoksen välikauden aikana: He hankkivat korealaisen Afreeca Freecsin entisen junglerin Mowglin kokoonpanoonsa. Vitality oli jo viime vuonna vahva joukkue, eikä Mowglin hankinta heistä varmasti huonompaa tee. Vitalityllä on myös se etulyöntiasema muihin nähden, että he tekivät vähän muutoksia, joten tiimisynergiaa ei tarvitse alusta alkaen lähteä rakentamaan.

Kielimuuri voi olla myös Vitalityn kompastuskivenä, mutta veikkaan heille todella menestyksekästä kevätkautta.

 

FC Schalke 04

Top: Andre ’Odoamne’ Pascu

Jungle: Jonas ’Memento’ Elmarghichi

Mid: Felix ’Abbedagge’ Braun

AD Carry: Elias ’Upset’ Lipp

Support: Lee ’IgNar’ Dong-geun

Schalken kokoonpanomuutokset olivat hyvin mielenkiintoisia. Ainoa säilyvä jäsen oli Upset. Isoina hankintoina joukkueeseen tuli Misfitsistä tunnetuksi tullut korealainen support IgNar ja veteraani top laner Odoamne. 

Muina hankintoina olivat keskinkertaisesti Euroopassa suoriutunut Memento ja Turkin liigassa pelannut Abbedagge. Joukkue ei nimien perusteella näytä olevan parhaimmiston tasolla. Organisaatio pääsi viime kesällä ensimmäistä kertaa playoffeihin ja ylsi jopa finaaliin saakka, mutta uudella kokoonpanolla sen toistaminen voi olla vaikeaa.

 

Origen

Top: Barney ’Alphari’ Morris

Jungle: Jonas ’Kold’ Andersen

Mid: Erlend ’Nukeduck’ Våtevik Holm

AD Carry: Patrik ’Patrik’ Jírů

Support: Alfonso ’Mithy’ Aguirre Rodriguez

Origenin kokoonpano näyttää vahvalta, mutta on vaikea nähdä heidän silti pääsenvä parhaan kolmen joukkueen joukkoon. Alhpari, Nukeduck, Kold ja Mithy ovat kaikki huippulokan pelaajia, mutta viime kaudet eivät ole olleet heidän edukseen. Nukeduck tosin suoriutui kesällä Schalkessa todella hyvvin, ja odotukset hänen suhteen 9. kaudelle ovat suuret. Pystyykö Nukeduck toistamaan ”Year of the Duckin” veroisen suorituksen toisen kerran?

Kysymysmerkkinä joukkueessa on Patrik (entinen Sheriff), jolla ei ole vielä mitään meriittejä urallaan. Viime vuonna Patrikin joukkue H2K hävisi 10 peliä putkeen ennen kuin voitti ensimmäisen pelinsä, eikä hänen suorituksensa ole aikaisemminkaan näyttäneet vakuuttavilta. Patrik on tosin nuori pelaaja jolla on paljon kasvuvaraa, ja Mithyn kaltaisen veteraanin rinnalla voi se olla mahdollista.

 

Rogue

Top: Kim ’Profit’ Jun-hyun

Jungle: Mateusz ’Kikis’ Szkudlarek

Mid: Chres ’Sencux’ Laursen

AD Carry: Martin ’HeaQ’ Kordmaa

Support: Kim ’Wadid’ Bae-in

Rogue näyttää kovin keskikastin joukkueelta. Joukkue hankki kohtalaisia nimiä, kuten Sencux, Kikis ja Wadid, joilla on hyvä vuosi takanaan, mutta ketään heistä ei ollut joukkueensa supertähti. Tämä kolmikko on kuitenkin hyvin vahva ja kohtalaisen kokenut.

Enemmän kysymysmerkiksi jää entisestä Roccatista hankitut Profit ja HeaQ. Profit on jopa entinen SKT T1 top laner, mutta hänen pari viimeistä vuottaan Euroopassa ei ole mennyt hyvin. Samaa voi sanoa HeaQsta. HeaQ ja Profit ovat hyppineet joukkueesta joukkueeseen, saamatta hyviä tuloksia aikaan.

Huolestuttavinta Roguen kannalta on, miten HeaQ ja Profit tulevat suoriutumaan ja jatkuuko heidän kirouksensa.

 

Splyce

Top: Tamás ’Vizicsacsi’ Kiss

Jungle: Andrei ’Xerxe’ Dragomir

Mid: Marek ’Humanoid’ Brázda

AD Carry: Kasper ’Kobbe’ Kobberup

Support: Tore ’Norskeren’ Hoel Eilertsen

Splycen kokoonpano näyttää paperila vahvalta. Legendaarinen Unicorns of Loven top-jungle -kaksikko, Vizicsacsi ja Xerxe, tekee paluun. Bot lanella ad carryn paikkaa pitää monta vuotta Splycessä pelannut Kobbe, jota ollaan pidetty Euroopan taitavimpana ad carrynä. Hän saa seurakseen hyvin kehutun Norskerenin. Norsekeren ei ole saavuttanut vielä juuri mitään urallaan, sillä hän on aina ollut huonoissa kokoonpanoissa, mutta hänen suorituksiaan on silti aina kehuttu noissa joukkueissa.

Viimeiseksi Splycen mid lanelle tulee nuori lupaus Puolan liigasta: Humanoid. Humanoidista ei voi juuri sanoa muuta kuin että hän on pärjännyt todella hyvin Puolan liigassa, mutta LEC on aivan erillainen peto. Humanoid on nuori pelaaja, eikä hänen heti odoteta voittavan Capsin, Nukeduckin ja Febivenin kaltaisia konkareita, mutta kasvuvaraa hänellä on. Muutenkin Euroopan midlane taistot näyttävät hyvin mielenkiintoisilta vuonna 2019. ”Eu mids”.

 

exceL Esports

Top: Ki ’Expect’ Dae-han

Jungle: Marc ’Caedral’ Robert Lamont

Mid: Fabian ’Exileh’ Schubert

AD Carry: Jesper ’Jeskla’ Klarin

Support: Raymond ’kaSing’ Tsang

Excalillä jäi lyhyt tikku käteen kun pelaajia valittiin. Joukkueella on toki potenttiaalia, mutta Exilehin, Caedralin ja kaSingin suoritukset eivät ole vakuttaneet lähivuosina. Itseasiassa Caedralin ja Exilehin kohdalla ne eivät ole vakuuttaneet koskaan. Expect palaa Koreasta Eurooppaan, mutta tällä kertaa hän ei hyppää liigan parhaaseen joukkueesaan G2:seen. Nyt on Expectin aika näyttää kuinka hyvä pelaaja hän oikeasti on, sillä muu joukkue ei kanna.

Uutena nimenä LEC tasolla joukkueeseen liittyy Jeskla. Hän on suoriutunut kohtalaisesti Espanijan liigassa, mutta on sellainen pelaaja jolta ei tiedä yhtään mitä odottaa.

Excelille ei kausi lupaa hyvää. Yllätyksenä tulee, jos joukkue sijoittuu 8. sijaa paremmaksi.

 

SK Gaming

Top: Jorge ’Werlyb’ Casanovas

Jungle: Oskar ”Selfmade” Boderek

Mid: Choi ’Pirean’ Jun-sik

AD Carry: Juš ’Crownshot’ Marušič

Support: Han ’Dreams’ Min-kook

SK Gamingin kokoonpano julkaisiin viimeisenä kaikistä kokoonpanoista. Se oli myös mielenkiintoinen kokoonpano ja sai heti fanikunnalta paljon risuja. Tunnettuja nimiä joukkueessa ovat Werlyb ja Pirean. Molempien urat ovat olleet täynnä kuoppia. Pireanin ura ei lähtenyt lentoon Pohjois-Amerikassa ja viime vuoden hän lämmitti penkkiä SKT T1:ssä. WErlyb on monesti ollut LCS-tasolla, mutta monesti onnistunut myös putoamaan sieltä pois.

Selfmade, Crownshot ja Dreams ovat tuntemattomampia nimiä, mutta hekin ovat jo jonkin aikaa pelanneet akatemialiiga-tasolla. Selfmadesta ja Crownshotista on ehkä jonkinlaisia odotuksia, mutta on vaikea nähdä joukkueen pärjäävän näin kovatasoisessa liigassa, ainakaan kevätkauden aikana.

Lähde: lol.gamepedia Kuvalähde: Riot Games