Toinen osa League of Legendsin yhdeksännestä kaudesta alkaa tulevan viikonlopun aikana. Kesäkauden aikana saadaan selville, mitkä joukkueet edustavat jokaista aluetta vuoden kruunaavassa World Championshipissä. Jokaisesta alueesta maailmanmestaruuskisoihin eli Worldseihin pääse kolme parasta joukkuetta; kesäkauden voittaja, parhaiten sijoittunut joukkue kevään ja kesän yhteissumman sekä alueellisten karsintojen voittaja. Alla käydään läpi jokaisen suuren alueen ennakkosuosikit kesäkaudelle lähdettäessä.

Kiina – LPL

Kiinan LPL alkaa isoista liigoista ensimmäisenä lauantaiaamuna 1.6. kahdentoista aikaan. Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Edward Gaming ja Dominus Esports, jonka jälkeen pelataan uusinta kevään semifinaaleista, kun FunPlus Phoenix kohtaa JD Gamingin. Otteluita voi katsoa LPL:n Twitch-kanavalta.

Kiinassa tilanne kesäkaudelle lähdettäessä on mielenkiintoinen, sillä selkeää kolmikkoa, joka edustaisi Kiinaa Worldseissä, ei ole vielä kevään aikana muodostunut.

Invictus Gaming voitti kevätkauden, mutta runkosarjan aikana FunPlus Phoenix näytti vahvimmalta joukkueelta. Playoffeissa JD Gaming yllätti kaikki yltäen finaaliin asti, vaikka sijoittui runkosarjassa kevään aikana vasta kahdeksanneksi. Topsports Gaming, Team WE ja Royal Never Give Up ovat myös kovia ehdokkaita kolmen parhaan joukkueen joukkoon.

LPL:n kesäkausi on hyvin jännittävä, koska selkeää kärkikolmikkoa on vaikea ennustaa. Invictus Gaming on varmasti yksi näistä kolmesta joukkueesta, mutta muut paikat ovat hyvin auki.

Pohjois-Amerikka – LCS

LCS alkaa lauantaina 1.6. keskiyöllä. Heti LCS:n ensimmäisenä päivänä päästään näkemään uusinta kevään finaalista, kun kaksi titaania, TSM ja Team Liquid kohtaavat päivän toisessa ottelussa. Otteluita pääset seuraamaan Riotin Twitch-kanavalta.

Pohjois-Amerikassa lähtöasetelmat näyttävät kohtalaisen selviltä. Kevään aikana kolme joukkuetta, TSM, Cloud 9 ja Team Liquid olivat selkeästi parempia kuin muut. Joukkueiden odotetaan myös edustavan Pohjois-Amerikkaa vuoden Worldseissä.

Mikään näistä joukkueista ei tehnyt muutoksia kesäkaudelle lähdettäessä. Ainoa tehty muutos tapahtui TSM:ssä, jossa kevätkaudella rannevamman takia syrjässä ollut Jonathan ”Grig” Armao hyppää takaisin kokoonpanoon. Grig jakaa kesäkaudella jungle roolin Matthew ”Akaadian” Higginbothamin kanssa.

LCS:än kärkikolmikkoa on vaikea lähteä haastamaan, mutta ainoat realistiset haastajat ovat FlyQuest ja Golden Guardians.

Etelä-Korea – LCK

Korean LCK päästään potkaisemaan käyntiin ensi viikon keskiviikkona 5.6. kello 11 aamulla. Avauspäivänä nähdään Jin Air Greenwingsin ja KT Rolsterin välinen ottelu, jota seuraa Gen.G vastaan DAMWON Gaming. Otteluita voit seurata LCK:n Twitch-kanavalta.

LCK:n kesäkaudelle on kaksi selkeää ennakkosuosikkia, SKT T1 ja Griffin. Griffin hallitsi kevätkautta täysin, mutta jäätyi finaalissa SKT:n voittaessa kevätkauden tittelin. Kolmas joukkue, joka mahdollisesti selvittäisi tiensä Koreasta Worldseihin, on vielä täysin auki.

Kingzone DragonX näytti hyvältä kevätkauden loppupuolella, mutta kesäkaudella heidän tähtipelaaja Heo ”PawN” Won-seok pitää taukoa terveysongelmien takia. SANDBOX Gaming ja DAMWON Gaming ovat myös haastajia kolmanteen paikkaan kevään suorituksien perusteella.

Yllättäjänä tähän joukkoon voi nousta KT Rolster, joka sijoittui yhdeksänneksi kevätkaudella. KT kuitenkin lisäsi legendaarisen, jo eläkkeelle jääneen Kim ”PraY” Jong-inin kokoonpanoonsa. KT:n kokoonpano on pelaajien puolesta pelottavan näköinen, mutta keväällä jokin ei vain tuntunut toimivan joukkueen sisällä. Näiden ongelmien korjaantuessa KT Rolsterista voi tulla todellinen haastaja.

Eurooppa – LEC

Euroopan LEC pääsee alkamaan näistä neljästä liigasta viimeisenä, ensi viikon perjantaina 7.6. kello 19. Liiga alkaa MSI:n voittajan G2:n ja Splycen kohtaamisella. Otteluita voit seurata Riotin Twitch-kanavalta.

Euroopassa G2 on näyttänyt olevan selkeästi muita joukkueita parempi ja heitä voidaan pitää MSI-voiton jälkeen jopa maailman parhaimpana, ainakin hetkellisesti. G2:lla ei ollut keväällä kovaa kilpailua Euroopassa, joten muiden eurooppalaisten joukkueiden tasoa ei ole vielä todistettu. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitkä joukkueet lähtevät edustamaan Eurooppaa Worldseihin.

Selkeitä ennakkosuosikkeja tähän kisaan ovat Origen ja Fnatic. LEC kuitenkin oli G2:ta lukuun ottamatta hyvin tasainen keväällä. Joukkueet kuten Splyce, Vitality, Schalke 04 ja Misfits pystyvät osallistumaan taistoon kolmen parhaan joukosta, jos he vain korjaavat pelilliset virheet, joita esiintyi kevään aikana.

Eurooppalaiset kärkijoukkueet eivät tehneet muutoksia kevät- ja kesäkauden välillä, mutta liigan pohjalla olevat joukkueet kuten Rogue ja Excel tekivät. Kesäkaudella päästään näkemään esimerkiksi todella hypetetyn mid lanerin, Emil ”Larssen” Larssonin debyytti LEC:ssä. Myös Euroopan liigan kaksinkertainen MVP Kim ”Trick” Gang-yun tekee paluun liigaan, Schalken junglerina.

Lähde: LoL Esports Kuvalähde: Riot Games