League on Legendsin yhdeksättä kautta ollaan nyt pelattu Euroopassa viiden viikon ajan. Tämän viiden viikon aikana on jo kerennyt muodostua selkeä kuva Eurooppalaisista LoL-joukkueista ja heidän tasosta.

Euroopan suurimpana lippulaivana porskuttaa G2. G2 aloitti kauden voittamalla jokaisen joukkueen liigassa ja menemällä 9-0. Eilen G2 kuitenkin kärsi ensimmäisen tappionsa, hyvin vahvalta näyttäneelle Origenille. G2:n on sanottu olevan parhaalta näyttävä länsimaalainenjoukkue koskaan.

Euroopan vahvat joukkueet eivät toki jää vain G2:teen. Origen, joka ensimmäisenä kaatoi G2, on parantunut päivä päivältä vaisun alun jälkeen. Origen on voittanut viisi peräkkäistä ottelua putkeen, joihin kuuluu G2 lisäksi liigan toisella sijalla oleva Schalke 04. 6-4 tulos pitää Origenin jaetulla neljännellä sijalla liigassa, mutta jos katsotaan tämän hetkistä suoritusta, on Origen vähintään liigan toiseksi paras joukkue.

Scalke 04 ja Vitality pitivät hallussaan liigan jaettua kakkossijaa. Molemmat joukkueet näyttävät hyvin vahvoilta ja siltä, että voisivat pärjätä myös kansainvälisissä turnauksissa. Joukkueet ovat hävinneet vain toisilleen ja G2:lle. Schalke hävisi viime viikolla hyvin vahvalta näyttäneelle Origenille ja Vitality näytti hyvin huonolta perjantaina SK Gamingiä vastaan, mutta muuten joukkueet ovat näyttäneet vain positiivisia merkkejä Euroopan tason kannalta.

Ponnistelevat ”superjoukkueet”

Liigan suurimpia yllätyksiä ovat olleet ehdottomasti Fnatic ja Misfits. Misfitsiä kutsuttiin superjoukkueeksi ennen kauden alkua ja heistä povattiin liigan parasta joukkuetta G2:n kanssa. Vielä kahden viikon jälkeen Misfitsin pitäessä 3-1 tulosta, luultiin joukkuetta yhdeksi parhaista.

Misfits istuu kuitenkin tällä hetkellä liigan seitsemännellä sijalla 4-6 tuloksella. He ovat hävinneet viisi viimeisintä otteluaan. Kun Misfits voitti pelejä liigan alkaessa, pelasivat he bot lanen kautta ja pääsivät sieltä etulyöntiasemaan, jota he käyttivät voittaakseen pelin. Muut joukkueet kuitenkin huomasivat tämän nopeasti ja alkoivat pelaamaan sen ympäri ja Misfits ei ole näyttänyt löytävän uutta tyyliä, jolla voittaa pelejä.

Fnatic on toinen suuri yllätys. Negatiivisessa mielessä. Maailmanmestaruus finaaleista joukkue hyppää LEC-liigan pohjalle. Fnatic muutti vain yhden jäsenen kokoonpanossaan, mutta silti jokin on mennyt joukkueessa pahasti pieleen. Joukkue aloitti 0-5 tuloksella ennen ensimmäistä voittoaan, ja on tähän mennessä saanut vain 3 voittoa ollen 3-7 tuloksella kahdeksannella sijalla liigassa. Playoffeihin pääseminen näyttää tässä vaiheessa lähes mahdottomalta ”maailma toiseksi parhaalta joukkueelta”.

Odotettuja pettymyksiä ja positiivisia yllätyksiä

2019 LEC-kaudelle lähdettäessä Roguelta ja Exceliltä ei odotettu juuri mitään. He ovat myös täyttäneet nämä odotukset ja Rogue aloittikin 0-9 saamatta yhtään voittoa liigan ensimmäisellä round robin-kierroksella. Eilen Rogue kuitenkin otti ensimmäisen voittonsa hyvin heikosta Misfitsistä.

Excel on liigan yhdeksännellä sijalla 2-8 tuloksella. Excel on peleissään näyttänyt välähdyksiä siitä mihin joukkue pystyisi, mutta ei kuitenkaan pysty pitämään tasoa yllä ja suurimmaksi osaksi näyttää vain liigan toiseksi huonoimmalta joukkueelta.

Splyce ja SK Gaming ovat olleet liigan positiivisia yllättäjiä. Splycen odotettiinkin kyllä olevan liigan keskikaartia, mutta 6-4 tulos ja jaettu neljäs sija on odotusten ylittämistä. Splycen pelityyli on todella hidas ja ei kovin vakuuttava, josta syystä Splyce ei kerää yhtä paljon hypeä kuin samalla tuloksella liigassa oleva Origen, mutta varma playoff kilpailija Splyce kuitenkin on.

SK Gamingiltä ei odotettu juuri mitään kauteen lähdettäessä. Joukkueen kasvuvara nähtiin, mutta kevään aikana ei uskottu joukkueen pärjäävän liigassa kovinkaan hyvin. SK todisti kaikki vääräksi menemällä 5-5 ensimmäisen viiden viikon aikana ja pitämällä liigan kuudetta sijaa, eli viimeistä playoff paikkaa, hallussaan. Erityisesti huomiota on kerännyt SK Gamingin jungleri Selfmade, joka johtaa liigaa MVP-pisteissä. Kun Selfmade pelaa hyvin, näyttää, että muukin joukkue pystyy pelaamaan hyvin ja voittamaan pelejä.

Kuvalähde: LoL esports (twitter)