League of Legendsin Mid-Season Invitationalin lohkovaihe käynnistyy huomenna. Turnauksen lohkovaihe pelataan 11.-15.5. Berliinissä EU LCS:n studiolla, pudotuspelit 18.-20.5. Pariisissa Zénith de Paris -areenalla.

MSI:ssä eri alueiden kevätkausien mestarijoukkueet kisaavat paremmuudestaan. Neljän suuren alueen kevätkausien mestarijoukkueet Kingzone DragonX (Etelä-Korea), Royal Never Give Up (Kiina), Fnatic (Eurooppa) ja Team Liquid (Pohjois-Amerikka) sijoitettiin suoraan lohkovaiheeseen. Lisäksi Taiwanin Flash Wolves ja Vietnamin EVOS Esports selvisivät jatkoon tällä viikolla loppuun pelatusta turnauksen karsintavaiheesta.

Tämän vuoden Mid-Season Invitational on järjestyksessään neljäs. Vuonna 2015 voitto meni Kiinan Edward Gamingille, kun se kukisti Korean jättiläisen SK Telecom T1:n. SKT juhli voittoa vuosina 2016 ja 2017, mutta laskusuunnassa oleva organisaatio ei ole tänä vuonna mukana puolustamassa mestaruuttaan pudottuaan jo aikaisessa vaiheessa Korean LCK:n pudotuspeleissä.

Kuuden joukkueen lohkovaihe pelataan double round robin -formaatilla BO1-otteluina. Neljä parasta joukkuetta etenevät ensi viikolla pelattaviin välieriin.

Tarkan aikataulun löytää täältä. Otteluita voi katsoa Twitchistä ja Youtubesta.

eUrheilu.com tekee katsauksen turnauksen neljään mielenkiintoisimpaan puheenaiheeseen.

 

1. Pystyykö kukaan pysäyttämään Kingzonea?

Kuva: SPOTV

Vastaus: tuskinpa vaan. Korean edustaja lähtee turnaukseen massiivisena ennakkosuosikkina. Kingzonella on realistinen mahdollisuus puhdistaa tämän vuoden palkintopöytä totaalisesti. Samalla sillä olisi mahdollisuus varmistaa paikkansa LoL-historian ylivoimaisimpana joukkueena. MSI on joukkueelle etappi numero kaksi ennen LCK:n kesäkautta ja maailmanmestaruuskisoja.

Joukkueen tahrana on viime MM-kisojen puolivälierätappio (silloin Longzhu-nimellä) tulevalle maailmanmestarille Samsung Galaxylle. Joukkue oli kuitenkin ylivertainen LCK:n kevätkaudella, ja kansainväliset vastustajat eivät välttämättä ole edes parempia kuin Etelä-Korean huippujoukkueet.

Kingzonella on laittaa jokaiselle pelipaikalle maailman top5-pelaaja. Mid laner Gwak ”Bdd” Bo-seongilla on vielä todistettavaa kansainvälisillä kentillä.

 

2. Historian kovatasoisin ADC-turnaus

RNG:n Jian ”Uzi” Zi-Hao. Kingzonen Kim ”PraY” Jong-in. Fnaticin Martin ”Rekkles” Larsson. Liquidin Yiliang ”Doublelift” Peng. MSI:ssä kisataan myös maailman parhaan carry-pelaajan asemasta, sillä pelaajalista on hurjaa luettavaa.

Ikuisena häviäjänä pidetty Uzi saavutti kevätkaudella vihdoin ensimmäisen mestaruutensa, kun RNG kaatoi Kiinan LPL-finaalissa arkkivihollisensa EDG:n. Moninkertaisella LPL- ja kaksinkertaisella MM-kakkosella, mutta silti yhtenä kaikkien aikojen taitavimmista pelaajista pidetyllä Uzilla kesti lähes kuusi pelivuotta nostaa pokaalia.

Uzi voi olla paras vastaus siihen, kuka pystyy kaatamaan Kingzonen. RNG pyrkii antamaan tähti-ADC:lleen kaikki mahdolliset resurssit. Rekkles ja Doublelift ovat läntisen LoL-historian parhaimpia pelaajia ja joukkueidensa suurimmat kasvot, mutta Aasian huippujen kaataminen on iso haaste.

 

3. Kumpi on lännen paras joukkue, Fnatic vai Liquid?

Lännen ylpeydet ovat tasoltaan todella lähellä toisiaan. Kumpikin joukkue eteni lopulta helposti alueidensa mestaruuksiin. Etenkään Fnaticille ei löytynyt Euroopassa missään vaiheessa kunnon haastajaa.

Fnaticilla saattaa olla pienoinen etulyöntiasema. Joukkue eteni viime MM-kisoissa puolivälieriin asti, vaikka sen peli (etenkään pelien alut) ei vakuuttanut missään vaiheessa. Sama tahti on jatkunut vielä tälläkin kaudella Euroopassa, sillä pääasiassa Fnatic on voittanut Euroopassa ylivertaisen loppupelin joukkuetaistelunsa ansiosta. Jos Fnaticia ei jyrätä alkupelissä, se voi haastaa jopa Kingzonen.

Fnaticilla suuri kysymysmerkki on se, kuka pelaa top lanea. Käsivammasta kärsinyt Paul ”sOAZ” Boyer on mukana turnauksessa, mutta valinta saattaa silti kohdistua Euroopan pudotuspelit pelanneeseen Gabriël ”Bwipo” Rauhun.

Liquid on harjoitellut turnausta varten jo pitkään Euroopassa. Joukkueella on laittaa lähes jokaiselle pelipaikalle luotettava pelaaja. Top laner Jung ”Impact” Eon-yeongilla ja jungler Jake ”Xmithie” Pucherolla on vankka kokemus kansainvälisistä peleistä. Katseet kääntyvätkin ensimmäistä MSI:tänsä pelaavaan Doubleliftiin. Hänen pitää parantaa suorituksiaan kansainvälisissä otteluissa, jos Liquid haluaa menestyä.

 

4. Flash Wolvesilla ja EVOSilla kiusaajan rooli

Flash Wolves ja EVOS pääsivät suoraan turnauksen karsintavaiheen pudotuspeleihin, joissa ne kaatoivat karsintojen lohkoista tulleet haastajat. Flash Wolves otti selvän 3-0 voiton venäläisestä Gambitista, kun taas EVOS yllätti Turkin SuperMassiven 3-1.

Molemmilla joukkueilla on kuitenkin suuri haaste edessä, jos ne meinaavat kiilata isojen alueiden väliin ja pudotuspeleihin. Odotettavissa on kuitenkin, että joukkueet pystyvät BO1-peleissä yllättämään vastustajiaan.

Flash Wolvesin ja Taiwanin LoL-vire on ollut alamäessä jo reilun vuoden ajan. Vielä vuosi sitten joukkue lähti MSI:hin jopa SKT:n suurimpana haastajana. Flash Wolves menetti viime vuoden lopussa myös suurimman tähtensä, jungler Hung ”Karsa” Hau-Hsuanin, RNG:hen.

EVOS on lähtökohtaisesti turnauksen suurin altavastaaja, mutta myös kovin jokerikortti. Joukkue kampesi Vietnamin finaalissa viime vuonna kansainvälisillä kentillä ihastuttaneen GIGABYTE Marinesin valtaistuimeltaan. Myös EVOSilta voi odottaa samanlaisia yllätysvetoja drafteissa kuin GIGABYTEltä viime vuonna.

 

Artikkelikuva: Riot Games