Los Angels Gladiators päätti Overwatch Leaguen ensimmäisen vaiheen tyydyttävin tuloksin, sijoittuen pistetaulukon kahdeksanneksi. Toinen vaihe on kuitenkin tuonut joukkueen peliin uutta puhtia, osittain kiitos joukkueen uuden tank-pelaajan Chan-hyung ”Fissure” Baekin. Mikäli joukkueen onnistuu pitää toisen vaiheen kolmas sijansa, se pääsee viikon lopulla taistelemaan vaiheen playoffeihin.

Gladiaattorien riveissä taistelee myös kaksi suomalaispelaajaa: Näiden support-duo Jonas ”Shaz” Suovaara ja Benjamin ”BigGoose” Isohanni. Puhuimme Isohannin kanssa jo aiemmin kauden alussa tämän pelihistoriasta, uudesta joukkueesta ja Overwatch Leaguesta.

Isohanni kertoo, että hän on pelannut jo nuoresta pitäen, pääasiassa veljiensä vaikutuksesta. Vakavamman tuntuman pelaamiseen hän sai League of Legendsistä, jossa hän pelasi amatööritasolla. Lajin vaihtaminen Overwatchiin tapahtui vähitellen.

”Mikään ei vetänyt minua Overwatchin pariin alussa, mutta ajan myötä pelistä tuli paljon kiinnostavampi ja hauskempi, mikä ajoi minua tekemään itsestäni parempaa pelaajaa”, Isohanni kertoi.

Isohannin pelaaminen on saanut paljon huomiota ja tämä tunnetaan etenkin ensiluokkaisesta Lúciostaan. Isohanni kuitenkin kertoi, ettei hänellä ollut kiinnostusta support-roolia kohtaan ennen Team Giganttiin liittymistä, jonka kautta hän sai uuden näkemyksen rooliin.

Team Gigantti voitti viime kesällä Overwatch Contendersin Euroopan mestaruuden, mikä eittämättä nosti Isohannin Los Angeles Gladiatorsin huomioon. Syyt Team Gigantin voittoon olivat Isohannille selkeitä:

”Hyvä yhteistyö, henki ja ennen kaikkea kova työetiketti. Haluan etenkin kiittää entistä koutsiani Seitaa, joka oli iso osa Team Gigantin menestystä.”

Isohanni avasi myös sitä, miten uuteen joukkueeseen värväytyminen tapahtui:

”Ensimmäisenä minuun otti yhteyttä nykyinen koutsini Dpei [David Pei], jonka kanssa aloitettiin simppelillä puhelinkeskustelulla. Juteltiin asioista joita hän piti tärkeinä ja siitä, miksi päätti ottaa yhteyttä minuun. Tästä etenimme pienimuotoiseen tryout-prosessiin, jossa lähinnä katottiin, oliko minussa sitä mitä haettiin.”

Mahdollisuus päästä pelaamaan vanhan joukkuetoverinsa Shazin kanssa on antanut Isohannin mukaan pientä etua, muttei kovinkaan merkittävästi, sillä joukkue on muuten verrattain uusi.

Isohanni arvioi Leaguen tason olevan erittäin korkealla ja hän onkin kiitollinen päästessään mukaan pelaamaan. Liigan selkeän kärjen muodostavat New York Excelsior, London Spitfire ja Seoul Dynasty, mutta Isohanni ei pitänyt niitä mitenkään ylivoimaisina.

”Näillä joukkueilla on hyvä etulyöntiasema alkuun nähden, mutta taso tulee tasaantumaan joukkueiden kesken liigan edetessä pidemmälle ja tasoero tulee pienenemään erittäin paljon.”

Vaikka Isohanni panostaakin jatkuvasti omaan kehitykseensä, hän pitää loppujen lopuksi tärkeimpänä joukkueen yhteispeliä.

”Yritän jatkuvasti parantua yksilöllisesti, kuten myös joukkuetoverina. Kaiken kaikkiaan Overwatch on 6 vastaan 6 -peli, jossa parempi joukkue voittaa, ei yksilö.”

Los Angeles Gladiators kohtaa torstaina kello 01:00 Philadelphia Fusionin ja sunnuntaina kello 02:00 Boston Uprisingin. Kuluvan viikon myötä selviää, pääseekö joukkue mukaan sunnuntai-illan playoffeihin taistelemaan 100 000 dollarin pääpalkinnosta.

Kaikki ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Leaguen Twitch-kanavalta.

Kuvalähteet: Blizzard