NHL20 – kilpapelaajalla Mia Ruumensaarella on erittäin pitkä tausta pelin parista, joka alkaa jo lapsuuden kovista taistoista. Hän edustaa SJ Gamingin änärijoukkuetta.

 — Ensimmäinen kosketus änäriin tapahtui Segalla NHL 94 – pelin parissa, kun olin todella pieni. Hieman vanhempana pikkuveljen kanssa tuli kanssa otettua monet väännöt ja skabat NHL 04-pelin parissa, kun SM-liiga lisättiin NHL-pelisarjaan.

 — Olen aina ollut kunnianhimonen ja kilpailunhaluinen, joten vuonna 2017 pääsin testaamaan omia taitoja, kun pelasin ensimmäisen kauden ECL:ssä (European Champions League). Sen hetkisen elämäntilanteen takia en pystynyt silloin jatkamaan, mutta viime vuonna päätin lähteä tällä kertaa totisemmin pelaamaan ja hiomaan omia taitoja konsolikiekon parissa, Ruumensaari jatkaa.

Ruumensaari arvostaa pelaamisessa ennen kaikkea sosialisoitumista sekä uusiin ihmisiin tutustumista.

— Saan omaa kilpailuhenkisyyttä kanavoitua ja siinä näkee oman kehityksen niin kuin missä tahansa urheilulajissa. Ennen kaikkea pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja sosialisoitumaan.

Jokaisella pelaajalla on omat vahvuudet sekä heikkoudet, joita molempia täytyy pystyä kehittämään tullakseen entistä paremmaksi pelaajaksi.

— Mun vahvuudet on siellä puolustuspäässä sekä avauspelaamisessa pelillisesti. Mulla on myös palava halu kehittyä ja olla hyvä siinä mitä teen sekä tsempata muita pelien aikana 🙂

Ruumensaari ei ole kovinkaan montaa vuotta kerennyt pelaaman kilpatasolla, sillä ensikosketuksen varsinaisesti kilpapelaamiseen hän koki vuonna 2017, mutta viime vuonna Ruumensaari teki lopullisen päätöksen ryhtyä tavoittelemaan tosissaan uraa kilpapelaamisesta.

Naisia kilpapelaamisessa on erittäin harvassa ja siksi moni kokeekin ennakkoluuloja, jos kertoo pelaavansa.

— Iäkkäämmät ihmiset ovat kyllä aika paljon ihmetelleet, että miksi istua sisällä pelaamassa, kun voisi mennä ulos. Oma mielipiteeni on se, että porukka ei välitä siitä kumman sukupuolen edustaja on kyseessä jos osaa pelata, joten näen sen saman arvoisena kuin miestenkin. Olen itse kokenut ennakkoluuloja jonkin verran, mutta en ole ottanut siitä itselleni mitään isompia paineita.

Julkisuudessa näkyy, kuinka suomalainen esports-yhteisö on ottanut isommaksi hankkeekseen rakentaa jokaiselle parempi mahdollisuus päästä pelaamaan turvallisesti sukupuolesta riippumatta.

Kysyimmekin, että miten naispeluri kannustaisi nuoria tyttöjä, joita mahdollisesti kiinnostaisi jatkaa pelaamista, mutta syystä tai toisesta on kokenut ennakkoluuloja asian suhteen.

— Ehdottomasti kannustan olemaan oma itsensä, ennakkoluuloton sekä panostamalla siihen mistä tykkää. Siten voi edetä pelimaailmassa kuinka pitkälle tahansa.

Myöskin jääkiekon puolelta sekä toiseksi korkeimmalta sarjatasolta että aina Liigasta alkaen seuroja on lähtenyt konsolikiekon pariin, tässä Ruumensaari näkee seuraavan tavoitteen, jossa konsolikiekosta rakentuisi entistä ehjempi.

— Liiga-joukkueiden mukaan tulolla saisi ihmiset kiinnostumaan enemmän konsolikiekosta. Myöskin näin siitä voisi tulla ammattimaisempaa kuin mitä se tällä hetkellä on.