Blizzard uhkaa järisyttää Hearthstonen metapeliä uudella lisäosalla. Jo monien ammattilaisten mielestä tylsäksi käyneet pakat tulevat saamaan aivan uudenlaisia mekaniikkoja ja mahdollisuuksia, kun pelin kolmas tarinapohjainen lisäosa One Night In Karazhan saapuu peliin. Luvassa on tanssin huumaa, kun velho Medivh vie pelaajan matkalle Karazhanin torniin, jossa musiikki ja juhla ei lakkaa.

Uusia kortteja tullaan julkaisemaan 45, joista jo 15 on paljastettu julkisuuteen. Meillä on ilo saada vieraaksemme RCTIC eSportsin Hearthstone-pelaaja, Niko ”NikoTheGreat” Airamo, jonka kanssa käymme läpi jo julkaistuja kortteja.

One Night In Karazhan:

  • 45 uutta ansaittavaa korttia
  • Ilmainen esiluku, sekä 4 erillistä siipeä
  • 13 pomovastusta
  • Jokaiselle hahmoluokalle oman haasteen
  • Lisäosa saapuu 11. elokuuta
  • Lisätietoja: Blizzard, Hearthpwn

guldan

Warlock

Warlockille paljastettiin vain kaksi korttia, yksi minion ja yksi taika.

Malchezaar’s Impiä tullaan varmasti pelaamaan Zoo-pakoissa, iskemällä pari Soulfireä kylkeen. Yhden manan 1/3 toimii Zoon buffien kanssa todella hyvin ja kortti omaa vielä positiivisen ominaisuudenkin.

Kara Kazham! on Nikon mukaan ainoastaan roskiskortti, joka tuskin tulee näkemään peliä.

warlock2warlock1

jaina

Mage

Mage vastaanotti myös kaksi paljastettua korttia, yhden taian ja minionin.

Babbling Book vaikuttaa siltä, ettei se tule näkemään peliä ainakaan pro-tasolla. Mage ei omaa mitään boostauskortteja esim. Abusive Sergeantin muodossa, joten oikea hyöty jää puuttumaan. Koska kortti ei tee mitään 1/1 voimallaan, Tempo Magekin ottaa mieluummin jonkun toisen kortin käteensä sattumanvaraisen Mage-loitsun puolesta.

Firelands Portal vaikuttaa hyvältä kortilta. Se on yksi niitä kortteja, mistä ei ilman sen pelaamista voi sanoa, kuinka hyvä se todella on. Todennäköisesti Tempo Mageen ainakin yksi kappale mahtuu. Areenalla tietenkin aivan älyttömän voimakas, epäilee Niko.

mage1mage2

garrosh

Warrior

Warrior vastaanotti vain yhden kortin. Kyseessä on taika, Protect the King!

Protect the King! ei tule välttämättä näkemään kauheasti peliä. Kortti ei sovellu mihinkään nopeaan pakkaan, mutta Zoo-metassa tämä voisi olla ihan hyvä techkortti  C’Thun/Control Warrioriin, Niko epäilee.

warrior1

anduin

Priest

Priest ei saanut ainuttakaan uutta korttia. Priestille odotetaan suuria muutoksia. Hahmo ei loista millään alalla ja on täysin pelaamaton pro-tasolla. Niko uskoo, että joku yltiövoimakas kortti olisi tultava, että Priest näkisi pro-tasolla yhtään pelejä.

 

malfurion

Druid

Druid vastaanotti yhden uuden kortin, minionin Enchanted Ravenin. Kortti on voimakas alkupeliin, vaatien vain yhden manan ja tarjoten yksinkertaisen 2/2 kortin. Moni on odottanut pelin julkaisusta alkaen tällaista korttia. Itse olisin odottanut sitä ennemminkin esim. Priestille, kommentoi Niko.

Beast Druidia tullaan varmasti näkemään pelissä, sillä synergia Mark of Y’Shaarj:n kanssa on todella voimakas. Toisella vuorolla 4/4 voi olla aika turhauttavaa, mikäli ensimmäisellä vuorolla ei ole vastausta kortille.

druid1

rexxar

Hunter

Hunter vastaanotti myös yhden paljastetun kortin, minionin nimeltä Kindly Grandmother.

Kortti vaikuttaa ihan tavallisen hyvältä. Merkittävä tekijä on, että kortti on paljon pelattua Huge Toadia voimakkaampi. Knife Juggler löytää todennäköisesti itsensä tämän mukana takasin Hunterin pakkoihin.

hunter1

thrall

Shaman

Shamanille ei paljastunut ainuttakaan uutta korttia. Hahmolle odotetaan kuitenkin uusia kortteja, jotka painottuisivat myöhemmälle peliin. Hahmo on ollut tunnettu voimakkaasta ja aggressiivisesta alkupelistä, jota Control-pakkojen parantamisella voitaisiin tasapainottaa.

 

uther

Paladin

Paladinille paljastui yksi kortti, kuuden manan minion Ivory Knight.

Ivory Knight sisältää mielenkiintoisen mekaniikan, jossa pystyy vaikuttamaan samalla valinnalla kahteen asiaan. Kortti on sinänsä suhteellisen monikäyttöinen. Murlocit voisivat ehkä löytää tälle shakkinappulalle kodin. Samoin myös Reno Paladin, mikäli joku onnistuu saamaan toimimaan.

paladin1

valeera-facebook

Rogue

Roguelle paljastettiin yksi kortti, minion nimeltä Ethereal Peddler.

Ethereal Peddler jatkaa mielenkiintoisten mekaniikkojen sarjaa. Tällä hetkellä Roguella ei ole Battlecryn mahdollistavia pelattavia kortteja, Undercity Hucksterin lisäksi. Mikäli lisäosa tarjoaa niitä huomattavasti lisää, niin kortti tulee olemaan todella vahva. Tällä hetkellä korttia pystyisi lätkimään ehkä Burglen pakkaan, joka ei kovin käytännölliseltä kuitenkaan vaikuta.

rogue1

 

nightinkaraz

Neutral

Neutraalit kortit olivat pääosin ainoastaan legendaarisia. Poikkeuksena kuitenkin kahden manan 3/2 Taunt, Pompous Thespian.

The Curator on todella hyvä kortti. Pro-tasolle se vaatii varmasti vähän hienosäätöä, jotta saadaan selville mitä kaikkea kannattaa sen kanssa pelata. Pro-peleissä se nähdään kuitenkin varmasti. Mikäli nostojen lukumäärän keskiarvo on edes lähellä kahta, niin value on todella kova. Myös kombopakat tulevat hyötymään tästä huomattavasti, sillä Curator voi etsiä esim. Malygoksen pakasta vaivatta.

Prince Malchezaar on suunnattu todennäköisesti enemmän kasuaalimmille pelaajille, jotka eivät omaa kovin montaa legendaarista korttia. Pelejä luodaan samalla kiinnostavammiksi, kun koskaan ei voida tietää mitä legendaarisia sieltä tulee. Kilpailulliseen pelaamiseen kortti ei tosin sovi ja tulee tuskin saamaan mitään käyttöä.

Barnes on tällä hetkellä julkaistuista korteista se mitä Niko itse odottaa eniten. Freeze Magen ystävänä kortti vaikuttaa todella vahvalta. On mahdollista, että myös N’Zoth pakat ottavat Barnesin ilomielin vastaan. Jää kuitenkin nähtäväksi, onko efekti niin vahva, että se menisi esim. Hunterille käyttöön. Hunterilta löytyy jo tällä hetkellä Kindly Grandmother, Fiery Bat, Infested Wolf ja Highmane.

Moroes on korttina huono. Kortin Stealth ei auta huomattavasti, sillä kortin saa alas lähes jokaisella pelin AoE-vahingolla. Kortin efektikään ei ole erityisen vahva, auttaen vain muutamia pakkoja. Legendaarisesta kortista olisi toivonut vähän enemmän, Niko huokaisee.

Book Wyrm on huonompi versio Cabal Shadowpriestistä. Vaikka hyökkäyksen voima kasvaa yhdellä, vaatii tämä kuitenkin Dragonin käteen toimiakseen kunnolla. Se ei myöskään luo samanlaista tempoa, kuin pienemmän minionin varastaminen.

Ainoana ei-legendaarisena Pompous Thespian on vielä tavallista tylsempi. Se tuo mieleen lisäosan täytekortit, joita ei mielellään näin pienessä julkaisussa näkisi. Se ei mahdu mihinkään nykyiseen, eikä todennäköisesti tulevaankaan pakkaan.

neutral1neutral2neutral3neutral4neutral5neutral6

Viimeiset ajatukset

Niko: ”Odotan itse totta kai eniten uusia kortteja. Mielestäni peli on parhaimmillaan heti julkaisun jälkeen, kun pääsee koittamaan uusia ideoita ja pelaamaan muiden ideoita vastaan. Muutama kortti löytyy jo, joita haluaisin päästä saman tien testaamaan ja toivottavasti sieltä vielä saapuisi ne kovat Priest-kortitkin. Viimeinen legendaarinen kortti on vielä paljastamatta ja siihen Priest-korttien lisäksi kohdistuu tietenkin suurimmat odotukset!”

Joni: ”Lisäosa ei ole vielä paljastanut paljoa, mutta kasuaalimpana pelaajana odotan siltä paljon. Teema on hauska ja se sopii hyvin Hearthstonen tyyliin. Kortit vaikuttavat hyviltä ja paljon on vielä luvassa. Eniten kuitenkin vain toivon, että Priest tulisi näkemään enemmän toivoa Blizzardin puolelta, ollen hyvin vaikeasti menestyvä hahmoluokka tällä hetkellä”

Suuret kiitokset Niko ”NikoTheGreat” Airamolle avusta ensimmäisten uusien Hearthstone-korttien läpikäymisessä. Odotamme innolla lisäosan saapumista, eikä odotettavaa ole kuin vähän yli viikon. Lisäosa saapuu siis ostettavaksi 11. päivä elokuuta, joten varaa kultasi tai luottokorttisi lähelle!

 

Kuvalähde: gamerant.com, hearthpwn.com