100 000 dollarin palkintopotilla varustettu Major League Las Vegas 2016 alkaa ensi yönä Suomen aikaa. Kutsukilpailuna järjestettävään turnaukseen osallistuu huippujoukkueita Pohjois-Amerikasta. Lisäjännitystä turnauksen seurantaan voi halutessaan hakea veikkaamalla voittajia esimerkiksi fastbet.com-sivustolla.

 

LOHKO A:

  • Team EnVyUs
  • Fnatic
  • compLexity Gaming
  • Rise Nation

 

Team EnVyUs:

Suurimpana ennakkosuosikkina a-lohkoon ja turnaukseen lähtee suomalaisella Timo “Taimou” Kettusella varustettu Team EnVyUs. Amerikan mantereella kaiken voittaneen joukkueen tuoreimpiin saavutuksiin kuuluu Overwatch APEXin ensimmäisen kauden voittaminen joulukuun alussa.

Turnauksen suurimpiin kysymyksiin kuuluu löytyykö EnVyUsille pysäyttäjää? Joukkue on hallinnut Pohjois-Amerikan Overwatch skeneä miten haluaa ja sen ainoat merkittävät turnaustappiot ovat tulleet eurooppalaisille Misfitsille ja Roguelle, joista kumpikaan ei ole mukana turnauksessa. Ei ole vaikea ennustaa jo tässä vaiheessa, etteikö Team EnVyUs juhlisi MLG Las Vegasin voittoa.

Arvio: Team EnVyUs menee jatkoon puhtaalla pelillä. Joukkue todennäköisesti juhlii turnauksen voittoa.

 

Fnatic

EnVyUsin jälkeen a-lohkon marssijärjestyksessä seuraavana tulee Fnatic, joka sijottui sekä Overwatch Openissa, että ESL Overwatch Atlantic Showdownissa neljän joukkoon. Hyviä tuloksia Pohjois-Amerikassa saavuttanut Fnatic onnistui myös Euroopassa sijoituttuaan toiseksi DreamHack Winter 2016 tapahtumassa. Matkalla finaaliin Fnatic onnistui kaatamaan muun muassa suomalaisen Ninjas in Pyjamasin.

Arvio: Fnatic on ennakkosuosikki ottamaan lohkon toisen sijan. CompLexity Gaming tulee kuitenkin antamaan joukkueelle kovan vastuksen eikä jatkopaikka ole mitenkään etukäteen varma. Jatkopeleissä vastaan b-lohkosta asettuu todennäköisesti Cloud9, jonka voittaminen on Fnaticille mahdollista.

 

compLexity Gaming

Fnaticin tiukimmin lohkon toisesta sijasta haastaa compLexity Gaming. Entinen Team SoloMidin kokoonpano siirtyi elokuun lopulla compLexity Gamingin organisaatioon, minkä jälkeen joukkueen tulokset ovat olleet nousujohteisia. Joukkue muun muassa sijottui DreamHackeillä neljän parhaan joukkoon ja onnistui nappaamaan karsinnoista suoraan paikan Overwatchin Winter Premiereen.

Arvio: Kohtaa avausottelussaan Team EnVyUsin. Jos compLexity Gamingin pelaajat pystyvät kokoamaan itsensä tuon ottelun jälkeen on jatkopaikka mahdollinen vaikkakin se on kovan työn takana.

Mahdollisissa jatkopeleissä vastaan tulee luultavasti Cloud9, joka on voitettavissa.

 

Rise Nation

Lohkon neljäs joukkue Rise Nationin tilanne ei näytä valoisalta, sillä joukkueen kuntokäyrä on ollut päinvastainen verrattuna compLexity Gamingiin. Joukkue onnistui vielä lokakuussa voittamaan Masters Gaming Arenan Amerikan karsinnat ja pääsemään turnauksen surullisen kuuluisaan finaalitapahtumaan Lontooseen. Tämän jälkeen joukkue on muun muassa hävinnyt Winter Premiere Qualifiereissa sekä Fnaticille, että compLexity Gamingille.

Arvio: Voi sotkea taistelua kakkospaikasta voittamalla, joko Fnaticin tai compLexity Gamingin. Jatkopaikkaan joukkueella tuskin on mahdollisuuksia.  

 

Lohko B:

  • Cloud 9
  • FaZe Clan
  • Team Liquid
  • NRG Esports

Cloud9

B-lohkoon ennakkosuosikkina lähtee Cloud 9, joka on onnistunut napsimaan voittoja Pohjois-Amerikan pienemmistä turnauksista. Sekä Route 66 -onlineturnauksen finaalissa FaZe Clanin ja Winter Premieren toisten karsintojen loppuottelussa Fnaticin kaatanut Cloud9 matkaa todennäköisesti lohkovoittoon ja lähtenee ennakkosuosikkina myös semifinaaliotteluunsa.  

Arvio: Voittaa todennäköisesti lohkonsa. Ei tosin järjestä yhtä suvereenia näytöstä kuin Team EnVyUs toisessa lohkossa. Finaali paikkaa ajatellen lohkovoitto olisi tärkeä, sillä lohkon voittaja välttänee semifinaaleissa Team EnVyUsin. A-lohkon toiseksi sijoittunutta vastaan Cloud9 lähtisi ennakkosuosikkina,

FaZe Clan

Cloud9.n jälkeen toisesta jatkopaikasta käydään lohkon kolmen muun joukkueen välillä kiivasta kamppailua. Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä palloillut Faze Clan pääsi Overwatch Openin kovassa Euroopan lohkossa aina semifinaaleihin saakka. Tämän jälkeen joukkue on onnistunut saavuttamaan muun muassa loppuottelupaikan Route 66 cupissa, jossa se hävisi Cloud9:lle.

Arvio: Paikka neljän parhaan joukkoon olisi FaZelle hieno saavutus, mutta pudotuspeleissä joukkueen matka katkeaa heti semifinaaleissa tuli a-lohkosta vastaan sitten compLexity, Fnatic tai EnVyUs.

Team Liquid

Vaikka Team Liquidia ei olla totuttu näkemään tuloslistojen kärkipäässä on joukkue onnistunut suorittamaan tasaisen vahvasti terävimmän kärjen ulkopuolella. Winter Premieren karsinnoissa Team Liquid onnistui saavuttamaan paikan lopputurnaukseen kokonaistuloksen perusteella. Joukkue ei välttämättä ole ennakkosuosikki menemään jatkoon Las Vegasissa, mutta se voidaan laskea lohkonsa mustaksi hevoseksi.

Arvio: Lohkon toinen sija on kaukana, mutta se on mahdollinen. Heti avausottelussa voitto FaZesta helpottaisi urakkaa huomattavasti. Jatkopeleissä ei mahdollisuuksia eteenpäin.

 

NRG Esports

NRG Esports onnistunut viime aikoina voittamaan niin Team Liquidin kuin FaZe Claninkin. Joukkueen tulokset ovat kuitenkin ailahdelleet välillä kovastikin. Parhaana päivänä NRG pystyy haastamaan Pohjois-Amerikan parhaita joukkueita ja heikompina hetkinään joukkue saattaa romahtaa itseään heikompia vastustajiaan vastaan.

Arvio: Taistelee lohkon toisesta sijasta Team Liquidin ja FaZen kanssa. Parhaimpana päivänään ehkä kovin haastaja Cloud9:lle. Todennäköisesti taistelee jatkopaikasta FaZen kanssa, mutta Team Liquidkaan ei ole joukkueelle läpihuutojuttu. Lähtee jatkopeleihin altavastaajana, mutta on yllätysvalmis.

 

Turnauksen ensimmäinen ottelu Fnatic vastaan Rise Nation alkaa Suomen aikaan kello 1:00 lauantain vastaisena yönä

Otteluista voi lyödä vetoa muun muassa betive.com-sivustolla.