Huhtikuun alkupuolella fnatic ilmoitti muutoksista Valorant-kokoonpanossaan. Aiemmin joukkueeseen oli huhuttu uudeksi pelaajaksi esimerkiksi CS-legendana tutuksi tullutta Olof “olofmeister” Kajbergia, mutta tämä ei pitänyt paikkaansa. Sen sijaan toinen joukkueen uusista kasvoista on suomalainen 18-vuotias Nikita “Derke” Sirmitev. Sirmitevin kanssa samaan aikaan joukkueeseen liittyy Martin ”MAGNUM” Peňkov.

Sirmitev on tullut suomalaisille tutuksi CS:GO-pelaajana. Hän pelasi KOVA Esportsin riveissä kesän 2020 pelaajataukoon saakka, jonka jälkeen hänen ilmoitettiin siirtyvän penkille aktiivisesta kokoonpanosta, jotta hän voi keskittyä opiskeluihinsa.

– Minulta loppui kiinnostus peliin, enkä saanut siihen yhtään enempää motivaatiota tai makua siihen. Yritin ottaa enemmän taukoja, mutta se ei auttanut. Minulla oli lisäksi koulu, ja olin miettinyt, että voisin käyttää enemmän aikaa siihen, joten päätös ei ollut vaikea, Sirmitev kertaa syitä lopettamiseen.

Valorant tuntui alkuun pahalta

Kuten moni muukin, myös Sirmitev kokeili Valorantia jo vuosi sitten, kun sen beta-versio julkaistiin. Silloin peli tuntui pahalta.

– Joku kolme viikkoa sen jälkeen, kun olin ottanut tauon CS:GO:sta, isoveljeni halusi pelata Valorantia. Menin pelaamaan sen kanssa pari peliä, ja sen jälkeen peli tuntui tosi paljon paremmalta ja kiinnostavalta. Peliin tuli myös pari agenttia lisää virallisen julkaisun jälkeen.

Vaikkei kiinnostusta CS:GO:hun enää ollut, oli sopimus KOVAn kanssa edelleen voimassa. Sirmitevin mielessä oli ajatus kilpapeliuran jatkosta Valorantin parissa, mutta voimassa oleva sopimus esti uuden organisaation etsimistä. Sopimuksen päätyttyä Sirmitev löysikin itselleen joukkueen, ja pelasi venäläisessä CrowCrowd -joukkueessa helmikuusta 2021 alkaen.

– CrowCrowd oli mielenkiintoinen joukkue. Olin ainoa joka oli tullut CS:GO:sta ja muut tulivat muista peleistä, joten vaihdoimme paljon kokemuksia keskenämme. Kaikki olivat hyviä ampumaan ja hyviä tiimikavereita. Meillä oli myös paljon ongelmia, joita saatiin ratkaistua, mutta joitain ongelmia ei saatu pois, Sirmitev kuvailee.

CrowCrowdin kanssa Sirmitev kisasi Valorant Champinship Tourin eri vaiheissa, ja menestystä tuli – joukkue nähtiin usein jopa neljän parhaan joukossa. Kuitenkin, kun Sirmitev kuuli fnaticin olevan kiinnostunut hänestä, hän oli heti valmis.

– Minulle tuli viesti, että he [fnatic] olisi kiinnostunut testaamaan minua, joten kävin try-outeilla pari päivää ja pelasin eri hahmoilla. Tuli heti fiilis, että meni tosi hyvin, Sirmitev toteaa.

Haaveena oli suomitiimi – nyt tavoitteena päästä fnaticin kanssa isoihin turnauksiin ja voittaa niitä

Alunperin Sirmitevillä oli haaveena, että ura Valorantin parissa tapahtuisi suomalaisessa joukkueessa. Hetken aikaa hän etsikin sopivaa joukkuetta, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta.

– Parin yrityksen jälkeen totesin, että Suomessa ei ole tarpeeksi hyviä pelaajia, että olisi voinut kasata tiimin, Sirmitev harmittelee.

Vaikka fnaticin kanssa vietetty aika on vielä lyhyt, on Sirmitevillä luottavainen tunne tulevaan. Joukkue vaikuttaa hyvältä, ja tavoitteet ovat korkealla. Eniten Sirmitev odottaa kansainvälisiä LAN-turnauksia sekä pääsyä esimerkiksi Reykjavik Masters -turnaukseen.

– Joukkue vaikuttaa hyvältä ja tiimiläiset ovat positiivisia. Kaikilla on tosi iso halu voittaa, ja individuaalisesti kaikki on hyviä pelaajia. Jo tästä pienestä treeniajasta olen oppinut tosi paljon, Sirmitev kehuu.

Vaikka Sirmitev on vasta 18-vuotias, ehti hän viettää useamman vuoden CS:GO:n parissa. Hyvistä muistoista huolimatta ei peliä ole ikävä.

– CS ei maistu vaikka kuinka olen yrittänyt. Ei ole ikävä peliä, vaikka sain paljon kokemusta ja ystäviä sen parista.

Ensimmäistä kertaa fnaticin uusi kokoonpano pelaa jo lauantaina 10. huhtikuuta Challengers 2 -turnauksen avoimissa karsinnoissa.