Kilpapelaamisen klassikkopelisarja Quake sai viime vuonna jatkoa, kun sen uusin osa Quake Champions astui maksulliseen Early Accessiin. Peliä on sen jälkeen viety eteenpäin ja se siirtyi viime kesänä kaiken kansan vapaasti pelattavaksi.

Quake Champions tuo Overwatchin ja Team Fortress 2:n kaltaisiin hahmopohjaisiin räiskintöihin oman lisänsä suorasukaisella Deathmatchilla, yksilötaidon korostamisella ja etenkin liiketekniikoiden suurella merkityksellä. Pelin e-urheilupuoli ei ole vielä ehtinyt kasvaa muutamaa suurta turnausta laajemmalle; kansainväisiin turnauksiin kuuluu mm. PGL:N 50 000 dollarin turnaus ja marraskuun Dreamhack, jossa jaossa on 200 000. Suurin näistä on tietenkin jokakesäinen Quakecon-turnaus.

Pelin ympärille on kuitenkin jo kertynyt innostunut harrastajajoukko. Haastattelimme Quake Champions Finland -yhteisön vastuuhenkilö LaggyLukea, joka kertoi tavoitteestaan kerätä suomalaisia pelaajia paikallisten turnausten ympärille.

Yhteisöä voi seurata parhaiten näiden DiscordistaTwitteristä, Facebookista, Instagramista ja Battlefly-turnaussivustolta.

 

Millainen on oma pelitaustasi?

Ei ole vakavaa e-urheilutaustaa, mutta jos jotain voisi sanoa, niin se on kyllä toi Doom ja Quake jotka jo pikkupennusta isoveli asensi äidin kauhuksi meidän vanhalle 486:lle. Niitä mä oon sitten jostain suurinpiirtein 7-vuotiaasta pelannut, se on kyllä aika lailla porauttanut just tollaset genret mun päähän niin ettei niiistä oo irti päässyt.

Aina on pelattu silleen, että on yritetty mahdollisimman hyvin pelata ja siitä itsensä kehittämsiestä iloa saatu.

 

Oletko pelannut pelannut kaikki Quaken tähänastiset osat?

Olen pelannut joka ikistä Quakea joka on tullut, enemmän tai vähemmän. Mulla oikeastaan se Quake on ollut sellainen ensimmäinen kosketus tällaiseen nettipelaamiseen.

 

Mikä erottaa Quake Championsin muista FPS-peleistä?

Hyvin paljon korostetaan samanmoista räiskimistä mitä on Counter-Strikessa. Lisäksi on kuitenkin paljon harjoittelua vaativia liikkumistekniikoita, ja vielä hassumpaa on se, että nämä liikkumistekniikathan on sellaisia, jotka ovat alunperin pelaajien löytämiä. Niitä eivät pelisuunnittelijat itse edes sinne suunnitelleet.

Jokaisessa Quakessa on ollut oma liikkumistapansa, joista pelaajilla on oma lempilapsensa. Quake Championsin hahmojen avulla jokainen voi siis valita, minkälaisen liikkumistavan haluaa.

 

Mistä Quake Champions Finland lähti liikkeelle?

No sehän lähti siitä kun olin Discordissa sun muissa foorumeissa liikuskellut ja aina välillä tuli sellaista pientä huhuilua siellä sun täällä, että pitäisi saada vähän Suomi-turnausta tai muuta. En ekaksi niin kiinnittänyt siihen huomiota, mutta sitten satuin yhteen online-turnaukseen osallistumaan ja se oli kyllä hurjan hauskaa. Päätin että kyllä tällainen pitää järjestää.

En ollut nähnyt muuta kuin huhuilua että pitää sellainen saada, niin otin sen omaksi haasteeksi, että katotaan mitä käy. Loppujen lopuksi siinä kävi paremmin kuin osasin odottaakaan.

 

Kuinka usein järjestätte turnauksia?

Tällä määrällä mitä meitä on vedetään Duelia (1v1) kuukauden välein ja koitetaan sillä saada striimille porukkaa katsomaan ja ehkä innostumaan mukaan osallistumiseen. Tavoitteena olisi, että saataisiin enemmän porukkaa osallistumaan kerralla niin kyettäisiin paremmin taitoluokiteltua pelaajia. Toisessa turnauksessa ollaan jo jaettu porukka kahtia, että aloittelijat ja kokeneemmat saavat pelata omissa sarjoissaan.

 

Yhteisön ensimmäiseen turnaukseen osallistui kaikkiaan 21 pelaajaa, seuraavaan 27.10. järjestettävään on jo odotettavissa enemmän. Ilmoittautumisaika siihen sulkeutuu tuntia ennen turnauksen alkua. Turnaukseen osallistujille on jaettavana koodeja Nyx-hahmon hankkimiseen.

Palkinnot ovat 27.10. järjestettävässä turnauksessa pelinsisäistä hahmoja tai kosmetiikkaa sisältäviä lootboxeja, sekä 18.11. pidettävässä turnauksessa lootboxien lisäksi 200€ edestä lahjakortteja ja muita palkintoja (Datatronic.fi:n sponsoroimana).

Striimin lisäksi tarkoituksena on tulevaisuudessa julkaista näiden highlighteja, sekä aloittelijoille tarkoitettuja tutoriaaleja. Turnausta laajennetaan mahdollisesti duelin lisäksi myös 2v2 deathmatchiin ja tiimikohtaiseen SlipGate-moodiin, jos pelaajia saadaan tarpeeksi. Tarkoituksena myös kehittää Discordin kautta järjestettäviä rennompia peli-iltoja, joissa voi vain hypätä mukaan peliin.

Kuvalähde: Quake Champions/Quake Champions Finland