Helsinki REDS ilmoitti aiemmin tällä viikolla aloittavansa yhteistyön Good Game Squadin kanssa. Organisaatioiden yhdessä pyörittämä joukkue GGS REDS keskittyy juniorivalmennukseen ja pelaajien kehityksen tukemiseen, joiden parissa Good Game Squadilla on pitkä ja ansiokas historia. Organisaatio perustettiin vuonna 2015 osana Helsingin kaupungin Well Played -hanketta, ja sen tavoitteena on auttaa aloittelevia kilpapelaajia ammattilaisuraa kohti. 

”Ensimmäiset neljä joukkuetta LoL:iin ja CS:ään starttasivat vuoden 2015 alussa, hakemuksia saatiin lähes kaksisataa”, Good Game Squadin manageri Miika ”Gawin” Pulkkinen kertoi.

”Vuoden 2016 kesään mennessä toiminta oli laajentunut Dota 2-peliin ja joukkueiden määrä kasvanut kuuteen. Saman vuoden syksynä kuitenkin menetimme harjoittelutilat ja toiminta laitettiin tauolle siihen asti, että uudet tilat rakennetaan. Toiminta aloitettiin uudelleen tänä kesänä Kilpapelikeskus Scoressa entistä laadukkaampana. Tauko käytettiin hyödyksi kehittämällä valmennusta ja pelaajien tukijoukkoja, sekä luomalla uusia suhteita. Nyt syksyn aikana hakuja tulee olemaan lisää, jotta saadaan GGS Snakesille (LoL) ja GGS REDSille (OW) seuraa.”

Good Game Squad tekee nimenomaan nuorisotyöllistä eurheilutoimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toiminta kohdistuu nuoriin, mukana on kasvatusalan ammattilainen ja että toiminnassa otetaan huomioon nuoren hyvinvointi ja kehitysvaihe. Päätavoitteenaan organisaatiolla on näyttää kuinka tarpeellista eurheilun junorivalmennus on.

”Jalkapallossa tai jääkiekossa joka kunnassa ja jokaisella isommalla joukkueella on junioritoimintaa lajin parissa, mutta elektronisen urheilun puolella näin ei ole. Tätä lähdettiin muuttamaan. Olemme alusta asti dokumentoineet laajalti toimintaamme, sekä jakaneet tätä dokumentaatiota ja osaamistamme ympäri Suomea juniorivalmennuksesta kiinnostuneille tahoille. Me halutaan olla suunnannäyttäjä muille toimijoille, jotta mukaan juniorivalmennukseen olisi helpompi lähteä.”

Good Game Squadin pelaajia kesän Assemblyillä.

Organisaatiolla on tähtäimessään myös konkreettisia ongelmakohtia, joita se haluaa korjata. Pulkkinen kertoi, että yksi näistä on suomalaisten eurheilujoukkueiden lyhyt ikä. Hänen näkemyksensä mukaan yksi tähän vaikuttava seikka on se, että pelaajat pelaavat yksin lähestulkoon aikuisikään asti, ja joutuvat sitten yhtäkkiä toimimaan osana joukkuetta. Tähän GGS pyrkii valmistamaan pelaajiaan opettamalla näille paineenhallintaa ja joukkuepelaamistaitoja.

”Lähtökohtaisesti palaute on ollu positiivista. Helsingin kaupunki palkitsi meidät vuoden 2015 lopussa “Vuoden nuorisotyöllinen teko”-palkinnolla ja pelaajien vanhemmat ovat vuolaasti kiitelleet siitä, että tälläistä toimintaa on olemassa”, Pulkkinen kertoi, ”Joissain eurheilupiireissä meillä on maine organisaationa, jossa vain pidetään hauskaa, eikä meitä oteta kovinkaan vakavasti. Mutta mä en koe että pelaamisesta nauttiminen ja ajoittainen hauskanpito olisivat huonoja asioita, ja kyllä meidän joukkueiden hyvät otteet vuodesta toiseen osoittaa samaa.”

GGS REDS -hankkeen Pulkkinen kertoi olevan pitkän työprosessin tulos, josta oli puhuttu jo ennen Helsinki REDSin perustamista. Asiat saatiin kuitenkin kunnolla käyntiin vasta kun Niklas Hirvelä liittyi Helsinki REDSiin ja alkoi ajamaan asiaa yhdessä Pulkkisen kanssa. Organisaatiot löysivät yhteisen sävelen ja yhteistyön aloittaminen oli ilmiselvä juttu.

”Helsinki REDS on monella tapaa meille todella loistava yhteistyökumppani. Meidän rahoitus tulee Helsingin kaupungilta, joten Helsinkiläinen yhteistyökumppani on aina plussaa. Lisäksi REDS on näkyvästi esillä ja tuo siten hyvää näkyvyyttä juniorivalmennuksen suurelle tarpeelle. Tärkeimpänä syynä REDSin valikoitumiselle on kuitenkin se, että he aidosti haluavat tehdä työtä juniorien parissa ja tukea nuorten pelaajien kehittymistä.”

Jos onni suo, Helsinki REDS ei tule olemaan ainoa organisaatio, jonka kanssa Good Game Squad päättää lyödä hyntyyt yhteen. Organisaatio on ehdottomasti halukas tekemään yhteistyötä myös muiden alan toimijoiden kanssa tukeakseen nuorten kasvua ja kehittääkseen omaa toimintaansa.

Kuvalähde: Good Game Squad, Good Game Squad