Moni videopeli sijoittuu paikkoihin, jotka perustuvat todellisen elämän kohteisiin. Ilmiselviä ovat tietysti esimerkiksi GTA-pelit, mutta tiesitkö, että voit vierailla myös paikoissa, joista esimerkiksi Riotin suositun räiskintäpeli Valorantin kartat ovat saaneet innoituksensa? 

Historiallisiin tunnelmiin vievät Assasin’s Creed -pelit

Assasin’s Creed pelit vievät pelaajan varmasti historialliseen tunnelmaan, mutta myös historiallisesti tunnistettaviin paikkoihin. Esimerkiksi Assasin’s Creed 2 -pelissä pääsee tutustumaan Venetsian kuuluisiin kanaaleihin, kun taas esimerkiksi Assasin’s Creed: Brotherhood -pelissä pääset juoksentelemaan Roomassa Colosseumin varjossa. 

Valorant – tosielämän paikat futuristisessa ulkoasussa

Jokainen Valorantin kartta perustuu kohteeseen, jossa on mahdollista vierailla myös oikeasti, vaikkakin Valorantin kartat ovat vuosikymmeniä aikaamme edellä. Esimerkiksi Bind on saanut innoituksensa Marokon pääkaupungista Rabatista, kun taas Split Japanin pääkaupungista Tokiosta. Karttojen paikkoja on todella ympäri maailmaa, sillä esimerkiksi jäinen Ice Box on saanut innoituksensa Venäjällä sijaitsevasta Bennetinsaaresta.

Oletko huomannut, että joillain agenteilla on uniikkeja laineja tietyissä kartoissa? Esimerkiksi Yoru kommentoi voittaessaan pelin Ice Boxissa “Who were you ancestor, and where the hell did you go?”.

Crash Bandicoot – klassikko, joka saa kaipaamaan matkoille

Kukapa ei joskus olisi juoksennellut ympäriinsä – tai ainakin seurannut vierestä kun joku tekee niin – Crash Bandicootin hahmossa Wumpa Islandilla. Wumpa Islands on sijoitettu Australiaan, lähelle Tasmaniaan, josta myös Crashin hahmo on saanut innoituksensa. Vaikka et voisikaan vierailla varsinaisesti Wumpa-saarilla, voi vierailu Tasmaniassa tuoda samaa tunnelmaa.