Riot Games pitää haluaa pitää huolta pelaajien terveydestä. Useiden tuntien pelaaminen voi aiheuttaa jännitystä ja painetta ranteisiin ja sormiin, ja pidemmällä aikavälillä tästä voi aiheutua hoitoa vaativia vammojakin. Riot jakoi virallisella League of Legends: Wild Rift -tilillä vinkkejä siihen, kuinka pelaajien kädet pysyvät paremmassa kunnossa.

Neljä yksinkertaista liikettä pohjautuvat qigongiin ja joogaan. Qigong tarkoittaa kiinalaista oppia ruumiin qin eli energian ylläpidosta, vahvistamisesta ja elvyttämisestä ruumiillisen liikunnan ja henkisten harjoitusten avulla, kun taas jooga nykymuotoisena koostuu erilaisista asentoharjoituksista ja meditaatiosta. Riotin vinkkaamat neljä liikettä eivät vaadi mitään erityisiä välineitä, eikä näitä varten ole edes pakko nousta tuolista!

Rannevenytys

Kuva: League of Legends/Wild Rift

Ensimmäisen venytyksen tarkoituksena on venyttää ja rentouttaa ranteita. Liike alkaa painamalla sormenpäät yhteen, ja sen jälkeen kämmenet painetaan hitaasti yhteen, aivan kuin rukousasentoon.

Kädet pysyvät samassa asennossa, ja kämmeniä työnnetään hieman alaspäin pitäen kuitenkin kyynärpäät samalla tasolla. Kämmeniä työnnetään alaspäin kunnes ranteissa tuntuu venytys. Pidä käsiä tässä asennossa noin viidentoista sekunnin ajan, ja sen jälkeen vapauta asento rauhallisesti.

Rauhallinen peukalovenytys

Kuva: League of Legends/Wild Rift

Kosketa vuorotellen sormillasi peukalosi päätä, ja pidä kutakin sormea paikoillaan noin 20 sekunnin ajan. Yritä pitää muut sormet mahdollisimman suorana silloin, kun kosket peukaloasi.

Leveä venytys koko kädelle

Kuva: League of Legends/Wild Rift

Tämä venytys venyttää koko kämmentäsi. Ensiksi suorista sormesi niin suoraksi kuin mahdollista, ja pidä sormet lähellä toisiaan. Sen jälkeen levitä sormesi (edelleen suorina) niin leveälle, kuin mahdollista. Purista sen jälkeen kätesi nyrkkiin.

Pidä kättä jokaisessa asennossa 20 sekunnin ajan, ja toista liike kymmenen kertaa.

Jänneliuku

Kuva: League of Legends/Wild Rift

Tässä venytyksessä sormia liikutellaan eri asentoihin kuvan mukaisesti. Vaihda asennosta toiseen rauhallisesti, ja pidä käsiäsi kussakin asennossa 20 sekunnin ajan ja toista 10 kertaa.

  • Nuoli: Pidä sormia suoraan ylöspäin.
  • Pöytä: Liikuta sormia vaaka-asentoon, kun pidät kämmenen pystyasennossa.
  • Kynnet: Taita sormen päitä kohti sormia kuvan mukaisesti.
  • Nyrkki: Taita sormet nyrkkiin.

Yksinkertaisten käsivenytysten lisäksi taukojumppa tekee aina hyvää. Ylösnouseminen ja veden juominen tekee hyvää pelien välillä!

Lähde: Riot & One Esports