Ranskassa järjestettävä DreamHack Tours Counter-Strike: Global Offensive -turnaus käynnistyy tänään. Mukana turnauksessa ovat Ranskan kärkijoukkueet Team EnVyUs ja G2 Esports sekä muun muassa Natus Vincere ja HellRaisers.

Turnaus kestää kolme päivää, joista ensimmäisenä kahtena pelataan lohkovaihetta, ja viimeisenä puolestaan pudotuspelejä. Turnaukseen osallistuvat joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, joiden kaksi parasta jatkavat välieriin. Lohkovaihe pelataan perinteisellä tupla eliminointi -systeemillä.

Lohkojako

Lohko A

  • Natus Vincere
  • Heroic
  • mousesports
  • Misfits

Lohko B

  • HellRaisers
  • G2 Esports
  • Team EnVyUs
  • Tricked Esports

Turnauksen palkintopotti on 100 000 dollaria, josta voittaja saa 50 000 dollaria. Toiseksi sijoittuneelle joukkueelle summasta irtoaa 20 000 dollaria.

Turnauksen ensimmäinen ottelu Natus Vincere vastaan Misfits alkaa tänään kello 13:00.

Natus Vincere ja G2 ennakkosuosikkeja

Vaikka maailman terävin kärki turnauksesta uupuukin Astraliksen, SK Gamingin ja FaZe Clanin kilpailessa toisella puolella maapalloa Sydneyssä, on Toursinkin turnauksella lyödä tiskiin kova joukko joukkueita.

Turnaukseen suurimpina ennakkosuosikkeina lähtevät Natus Vincere ja G2 Esports. Molemmat joukkueet ovat viime aikoina suorittaneet tasaisen vahvasti aivan terävimmän kärjen takana. Molemmat joukkueet suoriutuivat StarLaddereillä kahdeksan parhaan joukkoon, Natus Vincere jopa välieriin saakka. Tässä turnauksessa nämä joukkueet ovat ehkä suurimmat ennakkosuosikit etenemään finaaliin saakka.

Takaapäin painetta ennakkosuosikeille antavat HellRaisers ja Heroic. Molemamt ovat aivan viime aikoina saavuttaneet hyviä tuloksia eri turnauksista pääsemällä muutamissa aina neljän parhaan joukkoon saakka.  HellRaisers teki kyseisen tempun StarLadderin finaalitapahtumassa. Hyvänä päivänä molemmat joukkueista pystyvät kyllä haastamaan kärki kaksikon. Eikä siihen välttämättä tarvita edes niin hyvää päivää.

Muista joukkeista mustiksi hevosiksi voidaan lukea ehdottomasti Team EnVyUs ja mousesports, jotka pystyvät kyllä yllättämään kaikki muut joukkueet. Loppuotteluun kummankaan vauhti tuskin kuitenkaan riittää. Team EnVyUs ei ole vielä suuren kokoonpano muutoksen jälkeen saanut konettaan kunnolla käyntiin, mutta josko nyt olisi sen aika. mouseports on puolestaan väläytellyt osaamistaan aina silloin tällöin, mutta aivan kärkikahinoihin joukkue ei ole Nikola ”NiKo” Kovaçin lähdön jälkeen yltänyt.

Pahnan pohjalla jäävät sitten Tricked Esports ja Misfits. Kummaltakaan on turha odotta minkäänlaisia ihme nousuja neljän parhaan joukkoon. Trickedin ei itse asiassa edes pitänyt pelata tässä turnauksessa, mutta joukkue pääsi yllättäen mukaan, kun Gambit Esports joutui luopumaan paikastaan viisumi ongelmien vuoksi.

Kuva: DreamHack