Uutisoimme eilen Team Gigantin ohella Overwatch Contendersin mestaruutta tavoittelevasta toisesta suomalaisedustajasta, Niko ”ChroNoDotA” Raisasesta, joka pelaa Australian Contendersissa Kanga Esportsin riveissä. Hän asuu para-aikaa USA:ssa, jossa on elänyt lähestulkoon koko ikänsä, ja myöntää suomensakin olevan ”mukiinmenevää”.

Juttelimme pikaisesti Raisasen kanssa ja kyselimme, millainen tie johti hänet Australian mestaruusturnaukseen.

 

Kerro itsestäsi, mikä on elämäntilanteesi tällä hetkellä?

Olen Niko Raisanen, 20 vuotta, ja asun Mensassa Arizonassa. Tällä hetkellä teen kaikkeni edetäkseni Overwatch-urallani. Pelaan Australian Contendersissa Kanga Esportsin riveissä, jonka lisäksi pelaan pohjoisamerikkalaisten joukkueiden kanssa päivittäin ja striimaan milloin vain kykenen. Tämän päälle suoritan vielä tutkintoa tietoverkoista (Computer Information Systems).

 

Milloin muutitte perheesi kanssa USA:han ja miksi?

Muutimme USA:han ollessani vain muutaman vuoden ikäinen, töiden vuoksi.

 

Millainen suhde sinulla on Suomeen näinä päivinä, vierailetko siellä usein?

Olen vieraillut Suomessa joka kesä melkeinpä koko ikäni ajan, mutta viime kerta oli vuonna 2016. Haluaisin ehdottomasti vierailla useammin, mutta säännölliset ja pitkät lomat tekisivät e-urheilussa menestymisen mahdottomaksi.

 

Millainen on pelitaustasi? Oliko Overwatch ensimmäinen kilpailullinen pelisi?

Aloin pelata PC:llä jo hyvin nuorena, varmaankin viiden vanhana. Kaksitoistavuotiaasta lähtien olen keskittynyt ainoastaan ”e-urheilupeleihin”, kuten Starcraft 2:een, Dota 2:een, Counter-Strikeen ja Hearthstoneen.

Starcraft oli ensimmäinen kilpailullinen pelini, jossa ylsin ainoastaan Diamondille pelattuani vakavasti noin vuoden. Sen jälkeen saavutin Amerikan top200-sijan Dota 2:ssa, Global Eliten CS:GO:ssa ja monta korkean Legendin kautta Hearthstonessa.

Rakastan kilpailullista pelaamista äärettömästi ja se on ollut iso osa elämääni aina teini-iästä lähtien.

 

Mikä sai sinut kiinnostumaan Tankeilla pelaamisesta? Mitkä ovat omat ”luottohahmosi”?

Pidän Tankeilla pelaamisesta, sillä suurimmat vahvuuteni ovat kommunikointi ja strategia. Tämän lisäksi minulla ei ole yhtä paljon FPS-kokemusta kuin monilla pelaajilla, joten valitsin roolin jossa voin maksimoida vahvuuteni ja minimoida heikkouteni.

Luottohahmoistani puhuessa sanoisin olevani hyvin itsevarma kaikilla Main Tankeilla (Winston, Reinhardt, Orisa, Hammond). Jos minun pitäisi valita yksi, veikkaisin että minut tunnetaan parhaiten Winston-pelaamisestani.

 

Miten päädyit pelaamaan Australian Contendersissa? Tuoko etäällä olevien joukkuetovereiden kanssa pelaaminen lisäongelmia?

Kanga Esportsin valmentaja ”Maid” otti yhteyttä ja kysyi haluaisinko pelata sijaisena kun heidän Main Tankinsa lähtee lomalle. Muutaman yön pelaamisen jälkeen joukkue tarjosi minulle paikkaa aloituskuusikossaan. Minulla ei ollut mitään menetettävää, joten hyväksyin tarjouksen ja aloitin Kanga Esportsissa Main Tankina ja Shotcallerina.

Australialaisjoukkueen kanssa pelaamisessa on kaksi ongelmaa: Ping ja harjoitusajat. Viiveeni on australialaisservereillä ja virallisissa Contenders-otteluissa 195ms. Korkeassa pingissä jotkut äänet ja animaatiot eivät toimi; esimerkiksi D.Van pommit ovat usein näkymättömiä ja Ultimatet hiljaisia. Lisäksi harjoittelemme kuusi kertaa viikossa keskiyöstä viiteen aamulla, mikä tekee ”tavallisen” päivärytmin täysin mahdottomaksi. Positiivisena puolena sanottakoon, että keskellä yötä pelattavat harjoitukset antavat minun harjoitella päivisin pohjoisamerikkalaisten joukkueiden kanssa.

Kaiken kaikkiaan olen innokas lähtemään LAN-turnaukseen ja näyttämään mihin kykenen matalan pingin kanssa!

 

Kanga Esports aloittaa playoffinsa huomenna kello 07:00 kun se kohtaa neljännesfinaaleissa Legacy Esportsin. Ottelu on katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta. Tarkan otteluaikataulun löydät Overwatch Contendersin verkkosivuilta.

Kuvalähde: Kanga Esports, Niko Raisanen