Viime kesänä perustettu suomalainen e-urheiluorganisaatio NYYRIKKI on jo tuttu näky paikallisessa Overwatch-skenessä. Suomalaisturnausten lisäksi joukkue on tavoitellut paikkaa Blizzardin Overwatch Contenders-turnauksessa, mutta sen viime yritys päättyi jo ennen karsintojen playoffeja. Open Divisionin uusi kausi on kuitenkin alkanut rohkaisevasti, sillä joukkue korkkasi sen 3-0 voittolukemin.

Tänään NYYRIKIN eteen nousee vanha piikki lihassa – niinikään suomalainen Overwatch-joukkue FC Lahti Menace. NYYRIKKI on jo aiemmin joutunut kärsimään tappiota FC Lahden käsissä, niin tammikuun Assembly-karsinnoissa kuin Lantrekin Overwatch-finaalissakin. Tämän päivän otteluvoitto voi kuitenkin merkitä paljon enemmän. On kuin kohtalon kauppaa, että Open Divisionin yli tuhannesta joukkueesta juuri nämä kaksi kohtaavat taas toisensa.

NYYRIKKI on ollut mukana Overwatchissa aina organisaation perustamisesta lähtien, ja lajiin panostaminen vaatikin rutkasti uskoa tulevaan.

”Niihin aikoihin Overwatch oli vielä melko huonossa jamassa, sillä Overwatch League oli ainoastaan käsite. Huhujen myötä aloimme kuitenkin innostua ja kykenimme näkemään lajissa kannattavan tulevaisuuden. Olimme myös sitä mieltä, että Suomella on erittäin vahva Overwatch-skene muuhun Eurooppaan verrattuna, mikä taasen auttaisi meitä pelaajien kehittämisessä”, kertoi NYYRIKIN operatiivinen johtaja Matt Wright.

Joukkueen tavoite ennen Open Divisionin alkua oli nostaa omaa profiiliaan niin nopeasti kuin mahdollista. Overwatch sopi tähän tarkoitukseen hyvin ja se auttoi organisaatio houkuttelemaan pelaajia muihinkin joukkueisiinsa. ”Overwatch on suosittu laji Suomessa, joten se ehdottomasti auttoi meitä sponsorien hankinnan kanssa”, Wright totesi.

Open Divisionin uuteen kauteen joukkue on valmistautunut huolella. Pelaajat harjoittelevat viitenä päivänä viikossa, johon kuuluu treeniä, VOD-sessioita ja pariharjoittelua. Viime kauden tappio ei Wrightia pelota ja hän uskoo joukkueen olevan jo aivan toisella tasolla siihen verrattuna.

”Joukkue oli pelannut yhdessä vain noin kuukauden ajan, mutta he menestyivät mielestämme hyvin kokemuksenpuutteestaan huolimatta. Emme rakentaneet joukkuettamme äkkimenestystä varten, vaan joukkueeksi, jolla on potentiaalia kasvaa suureksi valmentajiemme ja antamamme tuen avulla.

Suurin tekemämme muutos on se, että olemme korjanneet monia kommunikaatio-ongelmiamme, kuten taistelujensisäisen shot-callinging ja tähtäyksen. Uskomme, että tämänhetkinen rosterimme voi olla paras koskaan saamamme mahdollisuus edetä Contenders Trialsiin”, Wright kertoi.

NYYRIKIN ja FC Lahti Menacen välinen Open Division ottelu pelataan tänään kello 15:00. Ottelu on katsottavana suorana Broadcast.gg:n Twitch-kanavalta.

Kuvalähde: NYYRIKKI