Haluat sitten jahdata pahaa aavistamattomia ihmisiä taikka selvittää mikä kummitus talossa lymyää, ovat nämä pelit oiva lisä Halloweenin viihdykkeeksi. Tältä listalta löydät hauskaa tekemistä Halloweenin viettoon pelien kanssa, jotka ovat ehkä jääneet jo hieman unholaan tai eivät ikinä koko kansan tietouteen ikinä edes päässeet.

1. Amnesia: Rebirth

Kaikki ovat varmasti kuulleet joskus puhuttavan Amnesiasta. Amnesia on varmasti yksi tunnetuimpia (ja useiden mielestä parhaita) kauhupelejä ja nyt alkuperäisen Amnesia: The Dark Descent -pelin tekijät ovat julkaisseet pelisarjan kolmannen osan! Amnesia: Rebirth -pelissä sukelletaan Algerian aavikon syövereihin. Kuten pelisarjan aiemmissakin osissa, tässäkin osassa päähahmo on unohtanut tapahtuneet. Tehtävänäsi onkin selvittää miten kaikki tapahtui ja missä muut ovat. Mysteerinen peli ilmestyi 20.10. ja on saatavilla niin PC:lle kuin Playstation 4:lle.

Lähde: Frictional Games

2. Phasmophobia

Miltä kuulostaisi hylätyssä mielisairaalassa kummittelevan demonin etsiminen kolmen kaverin voimin? Ja kyseinen demoni vastaa puheeseen ja suuttuu, jos huudat sen nimeä taikka kiroilet. Tässä vasta julkaistussa pelissä pääsetkin tekemään juuri tätä – ja paljon muuta. Tällä hetkellä pelistä löytyy kourallinen karttoja sekä yhdeksän erilaista haamutyyppiä. Ystävien kanssa pelaamisen lisäksi pääset kokemaan uusia tapahtumia, sillä vaikka karttoja onkin vain muutama, niin vaikeusastetta pelistä löytyy niin vasta-alkajille kuin kokeneemmille metsästäjillekkin kummitusten vaihdellessa niin nimeään kuin sijaintiaankin pelien välillä. Ja mikä parasta, peli toimii myös VR-lasien kanssa!

Lähde: Kinetic Games

3. Carrion

Jos haluat kuitenkin olla sillä puolella joka saa tehdä tuhojaan, on Carrion oiva peli sinulle. Vaikka peli ei varsinaisesti kauhupeleihin lukeudu, pääset Carrionissa olemaan valtava mutanttihirviö, joka kiipeilee putkistoissa ja seinissä ja tappaa pahaa aavistamattomat ihmiset, syöden samalla näiden ruumiit kasvaakseen entistä vaarallisemmaksi. Erittäin mukavaa vaihtelua tavanomaisiin Halloween-teemaisiin peleihin siis. Peli on saatavilla PC:lle, XBOX One:lle ja Nintendo Switchille.

Lähde: Phobia Game Studio

4. We Went Back

Indiestudio Dead Thread Games on luonut kauhupelien ja pakohuonepelien ystäville jotakin hienoa, sillä We Went Back on ilmainen, noin 30-50 minuutin kokemus. Pelissä herätään hylätyltä avaruusasemalta ja tarkoituksena on päästä ulos lukitusta EXIT-ovesta. Eikä tässä vielä kaikki, sillä pelaajan epäonneksi avaruusaluksessa tapahtuu kummia esimerkiksi aikasilmukan muodossa. Löydä vihjeet ja kohtaa avaruusaluksen kauhut päästäksesi ulos. Peli on saatavilla ainoastaan PC:lle.

Lähde: Dead Thread Games

5. The Blackout Club

Blackout Clubin parissa pääset viettämään aikaa jopa kolmen muun pelaajan kanssa, kun yrität selvittää miksi heräät aamuisin mutaisena ja naarmuilla ja mitä tapahtui parhaalle kaverillesi. Tämän kaiken lisäksi mysteerinen joukko aikuisia haluaa eliminoida sinut. Päätätkin ystäviesi kanssa tarttua kameraan ja yrittää julkistaa pienen naapurustosi mystiset tapahtumat koko maailmalle.

Pelissä pääset tekemään erilaisia tehtäviä hiippaillessasi unissakävelevien aikuisten ohitse. Pelatessasi kavereidesi kanssa voi yksittäinen ”Stalker”- pelaaja tunkeutua peliisi ja yrittää tehdä sinulle hallaa. Lisäksi pelissä on hetkiä, jolloin peli kuuntelee ja tallentaa puhettasi ja näillä hetkillä on vaikutuksia peliin. Peli on saatavilla PC:lle, XBOX One:lle ja Playstation 4:lle.

Lähde: Question Games

6. Visage

Visage edustaa samaa tyylilajia kuin esimerkiksi tunnettu Layers Of Fear, mutta on kuitenkin mennyt varmasti monelta kauhupelienkin ystävältä ohi. Osasyy tähän voi hyvinkin olla 2018 vuonna julkaistun pelin hihassa vieläkin oleva ”Early Access” -lappu. Odottajille on kuitenkin luvassa herkkua, sillä peli julkaistaan viimein 30.10.2020.

Tästä huolimatta Visagessa riittää pelattavaa jo tällä hetkellä noin 6 tunnin verran ja pelin laatu on huippuluokkaa. Peli on vaikea, mutta se on useiden pelaajien mielestä tästä huolimatta parhaita kauhupelejä ikinä. Peli on ottanut vaikutteita tunnetusta Silent Hills -demosta jonka lopullista versiota ei koskaan julkaistu. Peli on saatavilla PC:lle hintaan 20,99€.

Lähde: Sadsquare Studio

7. GTFO

Jos haluat Halloweenina kuitenkin vain mäiskiä mutantteja turpaan kolmen kaverin voimin, tuo GTFO peligenreen mukavaa vaihtelua taktisuudellaan ja vaativuudellaan. Pelissä pelaajat ovat joukko vankeja, joiden tehtävänä on hakea arvokkaita artefakteja laajoista maanalaisista rakennuskomplekseista, jotka ovat vaarallisten hirviöiden valtaamia.

Peli vaatii pelaajiltaan strategisia ratkaisuja eikä se todellakaan ole tarkoitettu untuvikoille. Keskutelu joukon kesken on tärkeää niin ennen löytöretkelle lähtöä kuin sen aikanakin. Hiiviskelyn tärkeys on tässäkin pelissä korkealla, mutta tilanteen tullen räiskiminen nappaa kärkipaikan tärkeysjärjestyksessä. Panoksia ei kuitenkaan ole loputtomasti, joten maltti on valttia myös mutantteja tulittaessa.

Lähde: 10 Chambers Collective

8. Narcosis

Jos olet ennen pelannut Frictional Gamesin SOMA-peliä, voi Narcosis ensisilmäyksellä vaikuttaa erittäin tutulta. Narcosiksen maailma perustuu Tyynen valtameren pohjaan, jossa valaistusta ei juurikaan ole ja happitasotkin ovat pohjalukemissa. Olet ammattisukeltaja ja yrität päästä pintaan enne kuin happitasot ja mielenterveys pettävät. Tähän kun lisätään vesillä asustavat pedot, on selviytyminen Tyynenmeren pohjassa vähintäänkin haastavaa. Kaiken tämän kruunaa VR-lasien mahdollisuus, joten tästä Honor Coden vuonna 2017 julkaistusta kauhusta saa varmasti pelättävää Halloweenin viettoon. Peli on julkaistu PC:lle sekä XBOX One:lle.

Lähde: Honor Code

9. Beast Inside

Jos haluat Halloweenina uppoutua hyvään tarinaan ja silmiä hiveleviin grafiikoihin, unohtamatta kuitenkaan kauhun hetkiä, on Beast Inside sinulle kuin naula päähän lyöty. Pelin grafiikat on luotu oikeita tavaroita 3D-skannaamalla. Peli onkin arvosteluiden mukaan todella kaunis niin grafiikoineen kuin myös äänineen. Tarinassa seurataan kahta eri päähenkilöä, joista toinen elää 1800-luvulla, toisen eläessa 1979-luvun Bostonissa. Peli on julkaistu Steamissa 17.10.2019 ja se on voittanut The Webby Awards 2020 -gaalassa parhaan visuaalisen suunnittelun palkinnon.

Lähde: Illusion Ray Studio

10. Song Of Horror

Jos olet vanhojen kauhupelien ystävä, muistat varmaan vanhojen Resident Evilien ja Silent Hillien kamerakulmat, jotka olivat itsessään jo paniikkia aiheuttavia. Tässä kolmannen persoonan kauhupelissä sinua kiusaa The Presence -niminen yliluonnollinen olento, jota ohjaa tekoäly. Tämä tekoäly mukautuu tekoihisi ja valintoihisi, joten kauhusta ei varmasti ole puutetta. Pelissä on myös toinenkin mekaniikka joka tekee selviämisestä entistä vaikeampaa: sinulla on käytössäsi 13 erilaista hahmoa ja kuoleman kohdatessa pelaamasi hahmon, on hahmo kuollut iäksi pakottaen sinut vaihtamaan hahmoa. Pelissä on viisi osaa ja ne kaikki ovat pelattavissa PC:llä hintaan 29,99€.

Lähde: Protocol Games