Overwatch Contendersin ensimmäinen kausi starttaa huomenna, ja haussa on taas sekä Pohjois-Amerikan että Euroopan kovin Overwatch-joukkue. Turnausten tunnelmista saatiin maistiaisia jo nollakaudella, mutta monia asia on muuttunut ensimmäiselle kaudelle mentäessä. Tällä kertaa mukana ovat vain nollakaudella jatkoon päässeet kahdeksan joukkuetta, jotka taistelevat nyt entistä suuremmasta 100 000 dollarin kokonaispotista. Blizzard on myös painottanut, että Overwatch-Liigassa pelaavien organisaatioiden silmät ovat kohdistuneet Contendersia kohti näiden hakiessa uusia pelaajia joukkeihinsa.

 

Viime kauden tulokset

Contendersin nollakaudella joukkueet kohtasivat toisensa avoimissa karsinnoissa, joiden parhaat etenivät lohkovaihetta ja playoffeja kohti. Yllättävää kyllä, etenkin Euroopassa monet pienet ja jopa täysin uudetkin joukkueet onnistuivat nousemaan lajin tunnettujen titaanien ylitse. Nähtäväksi tosin jää, onnistuvatko he toistamaan saman tempun, kun yllätysmomentti ei enää olekaan heidän puolellaan. Kokeneemmat joukkueet haluavat varmasti maksaa nuorukaisille takaisin nollakauden nöyryytyksensä, ja tulevat ottamaan nämä paljon vakavammin.

Yhdysvaltojen puolella joukkueiden sijoitus oli hieman perinteisempi, ja suuret eurheilunimet hallinnoivat pistetaulukon kärkeä, mutta myös nuoremmat tulokkaat kuten Kungarna ja FNRGFE suoriutuivat turnauksessa yli odotuksien.

Contendersin nollakauden formaatti tekee joukkueiden voimasuhteiden arvioinnin hankalaksi: Laajojen karsintojen, lohkojakojen ja playoff-pudotusten vuoksi useat joukkeista eivät ole vielä kohdanneet toisiaan kertaakaan. Etenkin playoff-otteluiden järjestelyllä oli merkittävä rooli turnausten loppusijoitusten määrittämisessä. Nyt kun pelikenttä on ensimmäisellä kaudella tasaisempi, nähdään ensimmäistä kertaa millaisessa asemassa kukin joukkue on toisiaan vasten.

Overwatch Contendersin ensimmäisellä kaudella pelaavat joukkueet (nollakauden sijoitusten mukaan) ovat:

 

Eurooppa

Sijoitus Joukkue
1. eUnited
2. 123
3.-4. Cloud9 (entinen Laser Kittenz)
3.-4. Bazooka Puppiez
5.-6. Team Singularity
5.-6. Team Gigantti
7.-8. Movistar Riders
7.-8. Misfits

 

Pohjois-Amerikka

Sijoitus Joukkue
1. Immortals
2. (Team Liquid) HUOM! Team Liquid jättäytyi pois turnauksesta, näiden paikan hankki itselleen EnVision Esports
3.-4. FNRGFE
3.-4. Kungarna
5.-6. FaZe Clan
5.-6. Renegades
7.-8. EnVision eSports
7.-8. Luminosity Gaming Evil

 

Otteluaikataulu

Overwatch Contendersin ottelut pelataan joka viikon lauantaista maanantaihin 25. syyskuuta asti. Pohjois-Amerikan ottelut pelataan vaihtelevin ajoin lauantain ja maanantain välillä aamuyöstä Suomen aikaa, ja Euroopan ottelut seitsemästä kymmeneen illalla Suomen aikaa. Joka viikko pelataan vähintään neljä ottelua, eli kaikki joukkueet tulevat pelaamaan viikoittain. Tarkka viikkoaikataulu ja aiempien otteluiden tulokset löytyvät Overwatch Contendersin verkkosivuilta.

Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta ja Mlg.tv:stä.

 

Suomalaisedustus

Ainoana täysiverisenä suomalaisjoukkueena Overwatch Contendersin ensimmäisellä kaudella pelaa Euroopan turnauksessa Team Gigantti (entinen Ninjas in Pyjamas), joka sijoittui nollakaudella jaetulle 5.-6. sijalle hävittyään neljännesfinaalissa kauden hopeafinalisti 123:lle. Tämän jälkeen Team Gigantti on tehnyt muutoksia rosteriinsa ja näytti kesän Assemblyillä, että joukkue osaa myös oppia virheistään. On kuitenkin vaikea sanoa, miten se tulee menestymään niitä monia joukkueita vastaan, joita se ei ole vielä kohdannut turnauksessa kertaakaan. Joukkue joutuukin varsinaiseen tulikokeeseen, kun se kohtaa heti lauantain ottelussaan nollakauden voittajan eUnitedin.

Team Gigantin lisäksi ensimmäiseltä kaudelta löytyy myös joukkueita, joiden rivejä pönkittävät yksittäiset suomalaisvahvistukset. Euroopan joukkueista Bazooka Puppiezissa pelaa flexinä Toni ”Ube” Häkli ja Misfitsissä näiden support Aleksi ”Zuppehw” Kuntsi. Yhdysvaltojen puolella Suomea edustavat EnVision Esportsin  Jani ”Tseini” Kähkönen ja turnauksen ennakkosuosikki Team EnVyUsin dps:änä paukutteleva Timo ”Taimou” Kettunen.

Lähestulkoon kaikki näistä joukkueista ovat enemmän kuin kykeneviä havittelemaan turnauksen mitalisijoja; Bazooka Puppiez onnistui vaatimattomista oloistaan huolimatta nousemaan nollakauden jaetulle 3.-4. sijalle ja Misfitsillä on takanaan pitkä historia yhtenä Euroopan tunnetuimpana Overwatch-joukkueena. Yhdysvaltojen puolella Team EnVyUs on yksi maailman parhaimmista Overwatch-joukkueista, joka kilpaili ainoana länsimaalaisjoukkueena Overwatch Apexin viime kaudella.

Ainoastaan EnVision Esports lähtee turnaukseen huomattavasti muita hatarammalta alustalta, sillä se pääsi mukaan ensimmäiselle kaudelle vasta Team Liquidin jättäytyessä ulos turnauksesta, ja on näin ollen sen näennäisesti heikoin joukkue.

Mutta kuten on jo tähän mennessä tullut ilmi, odotusten uhmaaminen tuntuu olevan osa Contendersin arkea.

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähteet: Overwatch, Overwatch