Korjaus: Viime viikon Overwatch Contenders -uutisoinnissa oli raportoitu otteluiden tuloksista virheellisesti. Tällaisia virheitä ei missään tapauksessa saisi sattua, ja haluaisinkin pyytää sen puolesta anteeksi. Uutinen vedettiin alas heti kun asia oli huomattu ja korjattiin heti kun mahdollista.

 

Blizzardin virallinen Overwatch Contenders -turnaus aloittaa tänään neljännen viikkonsa, eli turnauksen lohkovaihe on edennyt jo yli puolenvälin. Parin viikon päästä näemmekin mitkä ovat ne neljä parasta joukkuetta, jotka etenevät turnauksen playoffeihin. Joukkueet ovat jo tähän mennessä saaneet vallattua itselleen tukevaa jalansijaa, mutta aivan lukkoon lyötyjä eivät sijoitukset vielä ole.

 

Euroopan turnaus

Tällä hetkellä Euroopan kärkinelikossa paistattelevat Team Misfits, 123, GamersOrigin sekä Team Gigantti ja Cloud9 (tasapistein). Kärkikaksikko ei ole mitenkään yllättävä pari, sillä nollakauden alhaisesta sijoituksestaan huolimatta Team Misfits (jossa pelaa myös Suomen Aleksi ”Zuppehw” Kuntsi) on Euroopan kovatasoisimpia joukkueita, ja 123 taasen todisti taitonsa nollakauden hopeasijallaan. GamersOriginin pysyminen pistetaulukon kärjessä on sen sijaan vielä epävarmaa, sillä joukkueella on vielä edessään joukko turnauksen kovimpia vastustajia: Team Misfits, Cloud9 ja 123.

Suomalaisittain Team Gigantti on hyvässä asemassa, muttei vielä voi huokaista helpotuksesta. Joukkue on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi, mukaan lukien viimeviikkoisen matsin GamersOriginia vastaan. Taisto ranskalaistiimin kanssa näytti saavan nopean päätöksen etenkin Team Gigantin King’s Rowlla latomien team killien jälkeen. Gamersoriginin livahtaminen ensimmäisen pesän ohitse ja voitto Hanamurassa nostivat kuitenkin esiin häviön mahdollisuuden, mutta onneksi suomalaisjoukkueen onnistui päättää taisto 3-1 lukemin.

Team Gigantin tiukimmat vastustajat tulevat todennäköisesti olemaan tämänviikkoiset 123 ja Cloud9. 123 pitää turnauksen kärkeä puhtaalla 3-0 voittolukemalla ja Cloud9 on taasen aivan rinta rinnan Team Gigantin kanssa. Tuplavoitto loisi Team Gigantille hyvin vahvan aseman playoffeja ajatellen, sillä tulevien viikkojen otteluissa tätä odottaa pistetaulukon häntäpää.

Mistä puheenollen: Euroopan häntää pitävät kolmella häviöllä Eunited, Bazooka Puppiez ja Team Singularity. Kolmikon yllättävin joukkue on Eunited, joka nappasi itselleen voiton Contendersin nollakaudella, mutta joka nyt onkin vahvan putoamisuhan alla. Suomalaisen Toni ”Ube” Häklin kotijoukkue Bazooka Puppiezin heikko tilanne tarkoittaa myös sitä, että Team Misfits ja Team Gigantti ovat todennäköisesti ainoa mahdollisuus saada sinivalkoista väriä Euroopan palkintopallille.

Tämän viikonlopun suomalaisottelut ovat:

  • Team Gigantti VS 123 perjantaina (tänään) klo 19:00
  • Bazooka Puppiez VS Team Singularity perjantaina (tänään) klo 21:00
  • Team Misfits VS GamersOrigin lauantaina klo 22:00
  • Bazooka Puppiez VS Team Misfits sunnuntaina klo 20:00
  • Team Gigantti VS Cloud9 sunnuntaina klo 22:00

Kattava otteluaikataulu löytyy Overwatch Contendersin verkkosivuilta. Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta ja Mlg.tv:stä.

Euroopan turnauksen tämän hetken pistetilanne on:

Joukkue V H KV
Misfits 3 0 12
123 3 0 11
GamersOrigin 2 1 8
Team Gigantti 2 1 6
Cloud9 2 1 6
eUnited 0 3 4
Bazooka Puppiez 0 3 2
Team Singularity 0 3 0

 

Yhdysvaltojen turnaus

Yhdysvaltain kärkinelikon yllättäjiä ovat EnVision eSports ja Kungarna. EnVision pääsi mukaan kaudelle vasta Team Liquidin jättäydyttyä ulos turnauksesta, eikä Kungarna ole nollakauden vahvasta 3.-4. sijasta huolimatta pelannut aiemmin muualla kuin pienissä harrastajaturnauksissa. Joukkueiden lähtökohdat huomioon ottaen näiden sijoitus on siis varsin kunnioitettava.

Yhdysvaltojen puolella tilanne näyttää suomalaisittain Eurooppaa paremmalta. Turnauksen kärjessä keikkuvat Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue Team EnVyUs ja Jani ”Tseini” Kähkösen kotijoukkue Envision eSports, molemmat 3-0 voittolukemin. Näiden perässä seuraavat Faze Clan ja Kungarna.

Kutsujoukkue Roguen sijoittuminen vasta aivan kärkinelikon alle on sekin varsin yllättävää. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joukkue olisi jo poissa pelistä, sillä realistisesti arvioituna Rogue voi nappata itselleen vielä ainakin kaksi voittoa. Jatkopaikan saaminen tulee kuitenkin olemaan tiukalla, sillä Roguen edessä oleva Kungarna kykenee torppaamaan joukkueen ulos turnauksesta kahdella otteluvoitolla neljästä ja suuremmalla kenttävoitolla.

Yhdysvaltojen turnauksen perää pitävät FNRGFE (1-3) sekä Immortals ja Detroid Renegades (0-4). Näitä joukkueita tuskin tullaan playoffeissa näkemään.

Tämän viikonlopun suomalaisottelut ovat:

  • Team EnVyUs VS Detroid Renegades sunnuntaina klo 00:15
  • EnVision eSports VS Kungarna maanantaina klo 00:15

Kattava otteluaikataulu löytyy Overwatch Contendersin verkkosivuilta. Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta ja Mlg.tv:stä.

Yhdysvaltojen turnauksen tämän hetken pistetilanne on:

Joukkue V H KV
Team EnVyUs 3 0 11
EnVision eSports 3 0 10
FaZe Clan 3 1 11
Kungarna 2 1 7
Rogue 2 2 9
FNRGFE 1 2 5
Immortals 0 4 5
Detroid Renegades 0 4 1

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähde: Overwatch, Overwatch