Blizzardin virallisen Overwatch Contenders -turnauksen toinen kausi alkaa Euroopan osalta tänään kello 19:00 Suomen aikaa. Viime kauden kahdeksan parhaimman joukkueen lisäksi mukana on myös neljä Contenders Trialsista turnaukseen taistellutta joukkuetta. Viime kaudesta poiketen suomalaisvärejä nähdään kuitenkin myös Amerikan puolella, kiitos Mayhem Academyn uusien pelaajahankintojen.

 

Overwatch Leaguen pelaajat mukaan Contendersiin


Blizzard teki ennen toisen kauden alkua merkittäviä muutoksia turnaustensa sääntöihin, etenkin pelaajahankintoja koskien. Tästä kaudesta lähtien jopa neljällä Overwatch Leaguessa pelaavan joukkueen pelaajalla on lupa pelata myös organisaation Contenders-joukkueessa.

Kyseiset pelaajat eivät kuitenkaan voi pelata kuin kahdessa Overwatch Leaguen ottelussa per vaihe, tai he menettävät oikeutensa Contenders-otteluihin. Lisäksi vain kaksi Overwatch Leaguen pelaajaa voi pelata joukkueessa per ottelu, eivätkä he voi pelata samalla viikolla sekä Overwatch Leaguessa että Contendersissa.

Toinen huomioitava seikka on se, että Contenders-pelaajien 25% ostopalkkio on poistettu. Tulevaisuudessa Contenders-joukkueet voivat neuvotella halukkaiden Overwatch Leaguen joukkueiden kanssa ostopalkkion, joka on korkeintaan 100% pelaajan vuosittaisesta palkasta, plus mahdolliset bonukset.

 

Team Gigantti havittelee mestaruutta uuden vahvistuksen turvin


Suomalaisjoukkue Team Gigantti menetti viime kaudella mestaruutensa englantilaiselle British Huricanelle. Häviö ei ollut paljosta kiinni, sillä finaaliottelu päättyi tiukkoihin 3-4 lukemiin Hurricanen hyväksi.

Tämän kauden salaiseksi aseekseen Team Gigantti on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisen pelaajansa, romanialaisen Robert ”shadder2k” Mocanun, jonka myötä Sebastian ”nil” Apell jäi pois joukkueesta. Mocanu tunnetaan taitavana DPS -pelaajana, joka on takuulla arvokas lisä Team Gigantin rosteriin.

”Alustavasti oli totta kai toiveena tehdä suomalaisesta rosterista Euroopan ykköstiimi. Meillä tosin ei ollut mitään pakottavaa syytä pitää yllä suomalaista rosteria, mutta perustamisvaiheessa nähtiin tästä suurta etua niin valmennuksen kuin joukkueen yhteisen sävelen löytämiseksi. Nyt kun runko on rakennettu valmiiksi, meistä kukaan ei nähnyt ongelmaksi vaihtaa keskustelua suomesta englanniksi”, kommentoi joukkueen manageri Tomi ”Tombha” Rinne.

”Mitä taas tulee Shadderin valintaan, Contendersin ensimmäisen kauden jälkeen tiesimme joukkueemme kaipaavan muutosta. Vaikka joukkueen suomalaisuus oli meille tärkeää, meidän täysi prioriteetti on voittaa Contendersin kakkoskausi. Tämän perusteella aloitimme laajemman pelaajahaun ja pitkään kestäneiden tryout-sessioiden jälkeen pääsimme yksimielisyyteen Shadderin sopivuudesta meidän joukkueeseen.”

 

Suomalaisverta Eurooppaan ja Amerikkaan


Jo aiemmin tutun Team Gigantin lisäksi tällä Contenders-kaudella nähdään kaksi upouutta Contenders-tulokasta. Kyseessä ovat Euroopan turnaukseen Contenders Trialsista taistelleen We Have Orgin Joni ”Jofi” Ilves (Support), sekä Pohjois-Amerikan turnauksen Mayhem Academyyn kiinnitetty Otto ”milkyman” Sarén (Tank). Kyseessä on We Have Orgin ensiesiintyminen suurilla areenoilla, kun taas Mayhem Academyllä on roimasti varaa parantaa viime kauden kahdeksannesta sijastaan.

Julkaisemme haastattelun uusien suomalaistulokkaiden kanssa myöhemmin tällä viikolla.

Overwatch Contendersin Euroopan turnaus alkaa tänään kello 19:00 Suomen aikaa British Hurricanen ja Young And Beautifulin välisellä ottelulla. Team Gigantti sekä We Have Org pelaavat kauden debyyttiottelunsa peräjälkeen huomenna klo 21:00 alkaen. Pohjois-Amerikan puolella Mayhem Academy taasen kohtaa ensitöikseen Gladiators Legionin keskiviikkona kello 05:30.

Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta. Tarkan otteluaikataulun löydät turnauksen verkkosivuilta.

Lähteet: Overwatch Contenders Kuvalähteet: Blizzard, We Have Org, Mayhem Academy