Blizzardin virallinen Overwatch-turnaus Overwatch Contenders on päättänyt ”nollakautensa” ja sekä Pohjois-Amerikan että Euroopan huippujoukkueet ovat nyt selvillä. Voittajajoukkueet nettosivat itselleen 25000 dollaria ja loput 50 000 dollarin palkintopoteista jaettiin muiden playoffeihin yltäneiden joukkueiden kesken.

 

Eurooppa

Kuten jo aiemmin mainitsimme, Euroopan turnaus sisälsi monia yllätysnimiä; pieniä ammatti- ja harrastajajoukkueita jotka olivat taistelleet tiensä tunnettujen suurnimien rinnalle. Playoffit olivatkin aivan yhtä yllättävää katsottavaa kuin muukin turnaus. Euroopan voittajaksi nousi loppujen lopuksi eUnited, joka peittosi finaalissa 123:n lukemin 4-1.

Finaaliottelu oli monella tavalla epätavallinen. Vaikka eUnited onkin osa isompaa Yhdysvaltalaista eurheiluorganisaatiota, se on Overwatch-joukkueena verrattain kokematon. Contenders oli vasta joukkueen kolmas turnaus. Joukkueen menestys aiemmissa turnauksissa on kuitenkin ollut merkittävää, joten mistään onnenkantamoisesta ei suinkaan ollut kysymys.

Täydellinen musta hevonen oli sen sijaan turnauksen hopeamitalisti 123. Kyseessä on harrastajoukkue, jolla ei ole minkäänlaista organisaatiota takanaan, ja jolle Overwatch Contenders oli kaikkien aikojen ensimmäinen turnaus. Tästäkin huolimatta 123:n onnistui peitota turnauksessa monta merkittävää ammattijoukkuetta. Se voitti muun muassa suomalaisen Rest in Pyjamasin (entinen Ninjas in Pyjamas) heti neljännesfinaalissa armottomin luvuin 3-0.

Myös muu turnauksen kärki edusti finaaliottelussa nähtyä uutta lupausta. Jaetuilla 3-4. sijoilla istuvat Laser Kittenz ja Bazooka Puppiez. Laser Kittenz on aiemmin pelannut muutamassa turnauksessa, muttei ennen Contendersia ole onnistunut tuomaan kotiin merkittäviä palkintosummia.

Bazooka Puppiez on sen sijaan 123:n tavoin täysin uusi tulokas ja yksi turnauksen täysyllättäjistä. Vaikka joukkueella ei vielä olekaan organisaatiota takanaan, esimerkiksi Gfinityn Tom Halls on ilmaissut mahdollisen kiinnostuksensa joukkueen palkkaamiseen.

Euroopan kokonaissijoitus oli seuraavanlainen:

Sijoitus Joukkue Palkintosumma
1.  eUnited $25,000
2.  123 $10,000
3.-4.  Laser Kittenz $4,000
3.-4.  Bazooka Puppiez $4,000
5.-6.  Team Singularity $2,500
5.-6.  Rest in Pyjamas $2,500
7.-8.  Movistar Riders $1,000
7.-8.  Misfits $1,000

 

Pohjois-Amerikka

Toisin kuin Euroopassa, Pohjois-Amerikan finaali luotti vanhoihin ja tunnettuihin joukkueisiin. Finaalissa kohtasivat suurnimet Immortals ja Team Liquid, joista Team Immortals ylsi voittoon reilulla 4-1 tuloksella.

Yllätysnimiä löytyi sen sijaan hieman pistetaulukosta alempana. Pienissä turnauksissa itseään aiemmin koetellut Kungarna ja täysin uusi joukkue FRNGE jakoivat turnauksen 3-4. sijan. Turnauksen suurin yllätys olikin Kungarnan voitto Luminosity Gaming Evilistä, joka oli dominoinut otteluitaan koko muun turnauksen ajan. Epäonnekseen Kungarna kuitenkin kohtasi jo semifinaaleissa turnauksen murskavoiton haalineen Immortalsin, ja voidaankin pohtia, miten joukkue olisi sijoittunut jos se olisi asetettu playoffeissa eri lohkoon?

Yleisestikin ottaen playoffeihin otti osaa monia uusia ja yllättäviä nimiä, joiden täyttä potentiaalia tuskin ollaan vielä nähty. Playoffien ottelujako oli merkittävässä asemassa joukkueiden sijoitusten suhteen, ja uskon että ne tulevat muuttumaan rajusti Contendersin tulevilla kausilla.

Yhdysvaltojen kokonaissijoitus oli seuraavanlainen:

Sijoitus Joukkue Palkintosumma
1.  Immortals $25,000
2.  Team Liquid $10,000
3.-4.  FNRGFE $4,000
3.-4.  Kungarna $4,000
5.-6.  FaZe Clan $2,500
5.-6.  Renegades $2,500
7.-8.  EnVision eSports $1,000
7.-8.  Luminosity Gaming Evil $1,000

 

Overwatch Contenders Season 1

Eräänlaisena testituotantona pyöritetyn ”nollakauden” jälkeen Blizzard on ilmeisesti tarpeeksi tyytyväinen turnauksen menestykseen sitä jatkaakseen. Contendersin ensimmäinen virallinen kausi alkaa elokuun 14. päivä. Turnaus kestää kuusi viikkoa ja se huipentuu paikan päällä järjestettäviin offline-finaaleihin.

Euroopasta ensimmäisen kauden otteluihin jatkavat nollakauden kahdeksan parasta joukkuetta, kun taas Pohjois-Amerikan ensimmäisellä kaudella pelaavat sen kuusi parasta joukkuetta ja Overwatch Apex -turnauksessa arvonsa todistaneet Team EnVyUs (mukana Timo ”Taimou” Kettunen) ja Rogue.

Season Zerosta poiketen Contendersin ensimmäiseen kauteen ei kuulu avoimia karsintoja, vaan siihen ottavat osaa ainoastaan nollakaudesta edenneet joukkueet. Blizzard ei ole vielä kertonut, millä tavalla turnauksen joukkuekokoonpanoa tullaan tulevaisuudessa päivitätmään.

Myös turnauksien palkintopotteja on kasvatattu ja ne ovat nyt 100 000 dollaria per turnaus. Nollakaudesta poiketen myös kaikki turnauksen ottelut tullaan lähetettämään suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta.

 

Suomalaisedustus

Euroopan turnauksessa ainoa suomalaisjoukkue Rest in Pyjamas (entinen Ninjas in Pyjamas) ylsi jaetulle sijalle 5.-6. ja on täten mukana Overwatch Contendersin seuraavalla kaudella. Jatkopaikan itselleen ansaitsi myös 3.-4. sijalle noussut Bazooka Puppiez, jossa pelaa flexinä suomalainen Toni ”Ube” Häkli.

Yhdysvaltojen puolella Jani ”Tseini” Kähkösen joukkue Team EnVision jäi sen sijaan nippa nappa vailla jatkopaikkaa.

Lähteet: Overwatch Contenders, Liquidpedia Kuvalähteet: Overwatch

 

Lue myös: