Blizzardin järjestämän Overwatch Contender -turnauksen ensimmäinen kausi huipentuu tänä viikonloppuna pelattaviin playoffeihin. Sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa pelattava turnaus on koonnut yhteen kunkin alueen parhaimmiston, ja viikonlopun jälkeen nähdäänkin, mitkä joukkueet pääsevät iskemään hampaansa 40 000 dollarin pääpalkintopottiin.

Mantereiden ykkösjoukkueet kohtaavat toisensa Los Angelesissa sijaitsevalla Blizzardin eurheiluareenalla, joka tulee toimimaan myös Overwatch-Liigan ensimmäisen kauden pelipaikkana

Overwatch Contenders toimiikin oivana mittarina joukkueitaan etsiville Overwatch-liigapaikkojen omistajille, joten palkintopotin lisäksi voittajille saattaa aueta jopa suurempi tilaisuus päästä esittelemään taitojaan.

 

Euroopan Turnaus


Euroopan turnauksen semifinaaleissa toisensa kohtaavat Misfits ja Cloud9, sekä  123 ja Team Gigantti.

 

Misfits VS Cloud9

Ruotsalainen Misfit (suomalaisen Aleksi ”Zuppehw” Kuntsin kotijoukkue) on playoffien selvä ennakkosuosikki, kiitos joukkueen puhtaan 7-0 voittotuloksen turnauksen lohkovaiheessa. Entinen ottelu Misfitsin ja Cloud9:n välillä päättyi Misfitsin selvään 4-0 voittoon, ja parhaimmillaankin Cloud9 onnistui nappaamaan erän aikana vain yhden pisteen Misfitsin kahta vastaan.

Playoff-nelikon perää pitävän Cloud9:n tilannetta helpottaa näennäisesti vain se, että ottelu Misfitsiä vastaan oli molempien ensimmäinen, ja pidettiin jo elokuun 19. päivänä. Muita Contenders-joukkueita vastaan käydyt ottelut ovat saattaneet karaista Cloud9:ää, mutta kyseessä on silti todella vaikea paikka.

 

Team Gigantti VS 123

Turnauksen suomalaisjoukkue Team Gigantti lähtee playoffeihin varsin vahvasta asemasta. Se nousi turnauksen lohkovaiheessa pistetaulukon toiseksi, häviten ainoastaan ykkössijaa pitävälle Misfitsille. Lisäksi edellinen ottelu tulevaa vastustajaa 123:a vastaan päättyi Team Gigantin 3-1 voittoon. Voitettujen kenttien 2-1 ja 3-2 voittolukemat kertovat kuitenkin selvästi, ettei 123 ollut millään tavalla helppo vastustaja.

Häviöstään huolimatta 123 onnistui pistämään Team Gigantin tiukille suomalaisten takalinjoja piinavilla  Snillon Tracerilla  ja Tonicin Winstonilla. Team Gigantti sopeutui kuitenkin tähän taktiikkaan varsin nopeasti ottelun neljännessä erässä, mutta nähtäväksi jää, tuleeko 123 vastaamaan tähän omalla taktiikanvaihdoksellaan.

Suomalaisten selväksi eduksi voi kuitenkin laskea sen, että 123:n Denis ”Tonic” Rulyov ei tule ottamaan osaa playoffeihin viisumiongelmiensa vuoksi, vaan hänen tilallaan pelaa San Franciscon Overwatch-liigajoukkueen David ”Nomy” Ramirez. On vaikea kuvitella, ettei tällä olisi vaikutusta joukkueen yhteispeliin ja pelaajien väliseen kommunikaatioon.

 

Finaali


Finaalissa tullaan siis todennäköisesti näkemään klassinen Suomi-Ruotsi -ottelu: Team Gigantti vastaan Misfits. Näistä kahdesta Misfits on tämän hetken ennakkosuosikki, mutta suomalaisjoukke on jo valmistellut suunnitelmaa mahdollista revanssia varten.

 

EUROOPAN OTTELUAIKATAULU:

Misfits VS Cloud9: Lauantai 7.10. klo 20:00

Team Gigantti VS 123: Lauantai 7.10. klo 22:00

Finaali: Sunnuntai 8.10 klo 20:00

 

Pohjois-Amerikan Turnaus


Pohjois-Amerikan semifinaaleissa yhteen ottavat Team EnVyUs ja FNRGFE, sekä FaZe Clan ja EnVision eSports.

 

Team EnVyUs vs FRNGFE

Turnauksen kutsujoukkue TeamEnVyUs (suomalaisen Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue) on Pohjois-Amerikan selvä voittajasuosikki, joka viimeisteli lohkovaiheen siistillä 7-0 voittotuloksella. Kaksikon viime ottelussa playoff-nelikon häntäpäätä pitävä FNRGFE onnistui pakottamaan TeamEnVyUsin jatkoajalle Gibraltarilla ja viemään kenttävoiton näiden nenän edestä, mutta hävisi silti 3-1 lukemin.

Turnausta dominoineen Team EnVyUsin on vaikea nähdä kaatuvan FNRGFE:n kädestä. Joukkue on saattanut kehittyä sitten kaksikon viime kohtaamisen, ja on varmasti suunnitellut vastastrategiaa Team EnVyUsin varalle, mutta parhaimmillaankin se kykenee todennäköisesti vain kaventamaan häviötään.

 

FaZe Clan vs EnVision eSports

FaZe Clanin ja EnVison eSportsin (suomalaisen Jani ”Tseini” Kähkösen kotijoukkue) tulee todennäköisesti olemaan semifinaaliotteluista tasaisempi, mutta sekin voi päättyä toisen joukkueen kiistattomaan voittoon.

Vaikka EnVision eSportsia ja FaZe Clania erottaa pistetaulukossa vain kaksi voittoa, luovi FaZe Clan kaksikon edellisessä ottelussa sulavaan 4-1  voittoon. EnVision eSports ei siis saanut kaapattua itselleen ainuttakaan kenttävoittoa, vaan sai ainoan pisteensä Hanamurassa tapahtuneesta tasapelissä. Muut erät valuivat 2-0 ja 2-1 tuloksin FaZe Clanin voitoiksi.

EnVision eSportsin voitto ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto, mutta se vaatisi joukkueelta erittäin tarkkaa ja hiottua vastastrategiaa FaZe Clanin pelityyliä vastaan.

 

Finaali


Finaalissa nähdään siis mitä todennäköisimmin Team EnVyUs ja FaZe Clan. Edellisen ottelun 3-1 tulos, ja etenkin Gibraltalin tiukka 3-4 häviö sekä Hanamuran 4-3 voitto antavat FRNGFE:lle jonkinlaista jalansijaa, mutta kovin moni tuskin odottaa Team EnVyUsin lähtevän turnauksesta kotiin ilman mestaruusmaljaa.

Finaalin paras seitsemästä -ottelussa FaZe Clanin voisi parhaimmassa tilanteessa nähdä kaappaavan itselleen kolme kenttävoittoa, mutta todennäköisimmin joukkue joutuu tyytymään yhteen tai kahteen.

 

POHJOIS-AMERIKAN OTTELUAIKATAULU:

Team EnVyUs VS FNRGFE: Sunnuntai 8.10. klo 00:00

FaZe Clan VS EnVision eSports: Sunnuntai 8.10. klo 02:00

Finaali: Maanantai 9.10 klo 00:30

 

Eurooppa vastaan Pohjois-Amerikka

Finaalien jälkeen pelataan lisäksi mannertenvälinen Team Deathmatch, jonka joukkueenkokoonpanoa voi äänestää Overwatch Contendersin verkkosivuilla.

Turnauksen kattava aikataulu löytyy Overwatch Contendersin verkkosivuilta. Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch Contendersin Twitch-kanavalta.

Lähde: Overwatch Contenders Kuvalähde: OverwatchOverwatch