Overwatch-Liigan toinen viikko polkaistaan käyntiin tänä yönä. Viime viikon avaus oli monilla tavoin onnistunut, ja nyt saadaankin jännittää, onnistuuko Liiga venyttämään menestystään koko kauden pituudelle.

Toisella viikolla on luvassa monia mielenkiintoisia pelejä, niin kaikkien lajin ystävien kuin suomalaistenkin näkökulmasta.

 

Viikkoon lähdetään hyvistä lähtökohdista


Uutisoimme jo aiemmin Liigan esikauden esillepanosta, ja käytännössä kaikki siinä sanomamme asiat pätivät myös ensimmäisen viikon otteluihin. Avausviikko olikin useammaltakin kantilta katsottuna varsin menestyksekäs.

En tiedä oliko kyseessä vain oma tottumukseni, mutta tällä kertaa otteluita oli jo varsin vaivaton seurata. Aivan kaikessa ei vieläkään pysynyt kärryillä, mutta se on vain tiettyjen lajien luonne, myös perinteisessä urheilussa. Kun pyrin keskittymään vain siihen, mitä kamera näyttää, ja luottamaan selostajien luomaan kokonaiskuvaan, olivat Liigan ottelut todella nautittavaa katsottavaa.

Eräs asia, jolla katselukokemusta oli selvästi parannettu, olivat hahmojen elämämittarit. Vielä esikauden peleissä elämäpisteet näkyivät valkoisina mittareina. Tämä oli usein sekavaa, jos toisen joukkueen tunnusvärinä oli myös valkoinen. Mittarihan on varsin silmiinpistävä elementti, ja hahmojen koko värityksen pitäisi pystyä nopeasti viestimään, mihin joukkueeseen nämä kuuluvat.

Nyt mittarit oli sävytetty joukkueen tunnusväreillä, mikä hioi turhia kulmia pois katselukokemuksesta. Myös seinien takaa nähtävät ääriviivat oli esikaudesta poiketen piirretty jokaisen joukkueen tunnusvärillä.

Otteluiden selostajat ja kuvaajat osasivat hommansa hyvin, ja kuva vaihteli toimivasti kentän kokonaiskuvan ja yksittäisten pelaajien taidonnäytteiden välillä. Suurinta närää ovat faneissa aiheuttaneet otteluiden kentät, joita oli tarjolla rajoitetusti. Tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin antaa joukkueille aikaa strategioiden kehittämiseen, mutta moni olisi silti halunnut nähdä enemmän vaihtelua.

Katsojalukujen kannalta avausviikko suorastaan yllätti. Lähetystä katsoi Twitchin kautta parhaimmillaan yli 400 000 katsojaa.

 

Suomi vastaan suomi


Viikon mielenkiintoisimmat suomalaisottelut ovat kenties ne, joissa molemmista joukkueista löytyy sinivalkoisia värejä. Tällä viikolla yhteen ottavat Dallas Fuel (Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue) ja Houston Outlaws (Jiri ”LiNkzr” Masalinin kotijoukkue), sekä Philadelphia Fusion (Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue) ja Los Angeles Gladiators (Benjamin ”Big00se” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran kotijoukkue).

Fuel ja Outlaws kohtasivat toisensa jo esikauden näytösottelussa, jolloin Fuel väänsi itselleen tiukan 3-2 voiton. On kuitenkin vaikea sanoa, kuinka tosissaan kumpikin joukkue pelasi esikauden aikana. Myös Fuelin vajaavainen suoritus viime viikolla on aiheuttanut keskustelua siitä, tuleeko puutteellinen joukkuepeli estämään tätä pelaamasta parhaimmillaan.

Philadelphia Fusion ja Los Angeles Gladiators eivät sen sijaan ole kohdanneet toisiaan aiemmin. Niiden ottelusta tekee kuitenkin harvinaisen herkulliseksi sen, että joukkueiden suomalaispelaajat pelasivat vain muutama kuukausi sitten vieri vieressä Team Gigantin riveissä.

Fusionia pidetään tässä vaiheessa joukkueista teknisesti korkeatasoisempana, mutta ottelu voi päätyä kummin päin tahansa.

 

Muut suomalaisottelut


Viikon muissa suomalaisotteluissa luvassa on sekä lupaavia voitto-odotuksia että mahdollisesti yksi kauden kovatasoisimmista otteluista. Houston Outlaws ja Philadelphia Fusion ovat jo selviä voittajasuosikkeja otteluissaan Shanghai Dragonsia ja San Francisco Shockia vastaan.

Florida Mayhemilla (Aleksi ”Zuppeh” Kuntsin kotijoukkue) on mahdollisuus kaivaa itsensä ylös viime viikon nollatuloksestaan ottelussaan Shanghai Dragonsia vastaan. Se tulee kuitenkin myös kohtaamaan yhden kauden voittajasuosikeista, Seoul Dynastyn, joten täydellinen suunnanmuutos ei näytä kovinkaan todennäköiseltä.

Viikon kovatasoisin ottelu on eittämättä Dallas Fuelin ottelu London Spitfirea vastaan. Tuoreen Apex-voittaja GC Busanin ympärille rakennettu Spitfire on Seoul Dynastyn ohella yksi kauden ennakkosuosikeista. Kovatasoisimpana länsimaisena joukkueena pidetty Dallas Fuel onkin Dynastyn ohella ainoita joukkueita, jonka voidaan odottaa peittoavan Spitfire. Tämä tulee kuitenkin vaatimaan kovaa vääntöä ja sulavaa tiimityötä, jonka kanssa Fuelilla oli ongelmia ensimmäisellä viikolla.

Viikon viimeisessä suomalaisottelussa Los Angeles Gladiators kohtaa New York Excelsiorin. Excelsior todisti olevansa kunnioitusta vaativa vastustaja peitotessaan viime viikolla sekä Boston Uprisingin että Houston Outlawsing, joten gladiaattorit eivät voi lähteä soitellen sotaan.

 

Aikataulu

Suomalaisjoukkueiden otteluaikataulu on:

Aika  Joukkueet
To 18.1.
2:00 Philadelphia Fusion VS San Francisco Shock
4:00 Florida Mayhem VS Seoul Dynasty
6:00 Houston Outlaws VS Shanghai Dragons
Pe 19.1.
0:00 Dallas Fuel VS Houston Outlaws
4:00 Los Angeles Gladiators VS Philadelphia Fusion
La 20.1.
4:00 Florida Mayhem VS Shanghai Dragons
6:00 Dallas Fuel VS London Spitfire
23:00 Los Angeles Gladiators VS New York Excelsior

Muiden otteluiden aikataulun löydät Overwatch-Liigan verkkosivuilta.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard