Overwatch-Liigan toinen kausi jatkui ensimmäisen viikon tapaan vahvoissa tunnelmissa. Osa joukkueista tuntuu vielä hakevan jalansijaa ja totuttautuvan joukkuekokoonpanoonsa, joten otteluissa nähtiin myös yllättäviä tuloksia.

Myös pelien ulkopuolella ehti tapahtumaan kaikenlaista, niin hyvää kuin pahaakin.

 

Viikon suomalaistärpit

Philadelphia Fusion VS San Francisco Shock


Viikon ensimmäisessä suomalaisottelussa Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue Philadelphia Fusion kohtasi San Francisco Shockin. Ottelu alkoi Fusionin kannalta huolestuttavasti, kun Shock työnsi Doradossa payloadinsa lähestulkoon toiselle pesälle asti ja pysäytti Fusionin hyökkäyksen jo ennen ensimmäistä pesää.

Fusion onnistui kuitenkin parantamaan peliään seuraavissa erissä ja nousemaan uhkaavasta 0-1 tilanteestaan. Seuraavat kaksi erää pelattiin Fusionin pussiin kun joukkue onnistui luomaan parempia tilaisuuksia DPS:siensä Jae-hyeok ”Carpe” Lee ja George ”Shadowburn” Gushchan taidonnäytteille, jotka repivät vihollisjoukkojen lävitse Tracerina ja Genjinä.

Shock yritti epätoivoisesti pakottaa pelin ylimääräiselle erälle, mutta ylsi lopulta vain tasapeliin. Ottelu päättyi 2-1 lukemiin Philadelphia Fusionin hyväksi.

Ottelun parrasvaloihin nousivat Gael ”Poko” Gouzerchin D.Va, Shadowburnin Genji sekä Carpen Tracer ja Widowmaker.


 

Dallas Fuel VS Houston Outlaws


Perjantaiyö alkoi eräällä kaikkein mielenkiintoisimmista suomalaispeleistä; mahdollisesti kaksi vahvinta suomalaisvahvisteista joukkuetta, Houston Outlaws (Jiri ”LiNkzr” Masalinin kotijoukkue) ja Dallas Fuel (Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue), ottivat yhteen.

Team EnVyUsia, jonka ympärille Dallas Fuel rakennettiin, pidettiin pitkään maailman parhaana länsimaisena Overwatch-joukkueena. Joukkueen meriitteihin kuului esimerkiksi Overwatch Apex ja Overwatch Contenders -mestaruudet. Fuelilla oli kuitenkin ollut suoritusvaikeuksia ja Houtson Outlaws on näyttänyt omaavansa suurta potentiaalia, joten voittomahdollisuudet olivat tasaväkisemmät kuin mitä ennen kauden alkua olisi voinut odottaa.

Shokeeraavaa oli kuitenkin se, että Houston Outlaws vei pelin puhtain 4-0 lukemin. Suorastaan hirviömäinen ei Outlaws kuitenkaan ollut, sillä Fuelin onnistui pysäyttää näiden eteneminen useaan kertaan. Dallasin joukkuetta rampauttivat kuitenkin samat kommunikaatio-ongelmat kuin viime viikonkin peleissä.

Taimou kommentoi tällä viikolla Twitterissä olevansa pettynyt omaan suoritukseensa ja aikovansa tehdä kaikkensa päästäkseen entiselle tasolleen. LiNkzr oli sen sijaan yksi ottelun vaikuttavimmista DPS-pelaajista.

 

Los Angeles Gladiators VS Philadelphia Fusion


Toinen suomalaisjoukkueiden kohtaaminen nähtiin, kun Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue Philadelphia Fusion kohtasi Benjamin ”BigGoose” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran kotijoukkueen Los Angeles Gladiatorsin. Kolmikko oli pelannut vielä syksyllä rinta rinnan osana Team Giganttia.

Philadelphia Fusion painoi heti alkuun kunnolla päälle. Gladiaattorit pysäytettiin jo ennen Junkertownin toista pesää ja vaikka Temple of Anubis meni yliajalle, ei näiden annettu kaapata sen aikana yhden yhtä pesää. 2-0 erälukeman myötä Fusionin voitto näytti jo vuorenvarmalta.

Jokin sai kuitenkin Gladiatorsin veren taas kiehumaan. Joukkue väänsi itselleen ensimmäisen kenttävoiton Ilioksella, ja turvasi itselleen erävoiton jopa Fusionin kaappaamaan toisen kentänkin jälkeen.

Voitaisiin sanoa, että voitettu erä sytytti uuden tulen Gladiatorsiin, joka vaan vahvistui sen mukaan mitä pidemmälle ottelua pelattiin. Neljännessä erässä Gladiators sai pysäytettyä Fusionin aivan Numbanin kolmannen pesän juureen, johon he taasen puskivat oman payloadinsa kun ajasta oli vielä miltei neljä minuuttia jäljellä.

Viimeinen, ylimääräinen erä oli Gladiatorsille helppo nakki. Joukkue lopetti viimeisen erän 2-0 lukemin, lopettaen Liigan tähän asti jännittävimmän pelin isoon huutomerkkiin.

 

Muut suomalaisottelut

Viikon muissa suomalaisotteluissa Florida Mayhem (Aleksi ”Zuppeh” Kuntsin kotijoukkue) hävisi Seoul Dynastylle 0-4 ja voitti Shanghai Dragonsin 4-0, Houston Outlaws voitti Shanghai Dragonsin 4-0, Dallas Fuel hävisi London Spitfirelle 1-3 ja Los Angeles Gladiators hävisi New York Excelsiorsille 0-4.

Toisen viikon jälkeen Liigan pistetaulukko on:

Joukkue Dividioona Voitot Häviöt
1 Seoul Dynasty PAC 4 0
2 New York Excelsior ATL 4 0
3 London Spitfire ATL 4 0
4 Houston Outlaws ATL 2 2
5 Los Angeles Valiant PAC 2 2
6 San Francisco Shock PAC 2 2
7 Los Angeles Gladiators PAC 2 2
8 Philadelphia Fusion ATL 2 2
9 Boston Uprising ATL 1 3
10 Florida Mayhem ATL 1 3
11 Dallas Fuel PAC 0 4
12 Shanghai Dragons PAC 0 4

 

Lisää riihikuivaa Liigaan, ongelmapelaaja jäi suustaan kiinni

Epäilyistä huolimatta Liiga onnistui jatkamaan ensimmäisen viikon viitoittamaa menestystarinaansa. Vaikka lähetysten katsojaluvut olivatkin odotettavasti laskeneet viime viikosta, liikkuivat ne silti yli 100 000 samanaikaisen katsojan paikkeilla.

Onnistunut suoritus on saatu myös käännettyä puhtaaksi rahaksi. Liiga nimittäin ilmoitti tällä viikolla tehneensä yhteistyösopimuksen autovalmistaja Toyotan kanssa.

Sopimus ei ole merkittävä vain sen suuren rahamäärän vuoksi, joka siihen varmasti liittyy, vaan myös siksi, että yhteistyökumppaneiden laajentuminen pelimaailman laite- ja oheistuotevalmistajien ulkopuolelle on merkki e-urheilun kasvusta ja potentiaalista yritysmaailman silmissä.

Astetta ikävämmissä uutisissa Overwatch-Liiga sai ensimmäisen merkittävän häpeäpilkkunsa. Dallas Fuelin pelaaja Félix ”xQc” Lengyel tuomittiin Liigan ja joukkueensa toimesta 2000 dollarin sakkoihin ja koko ensimmäisen liigavaiheen kestävään kilpailukieltoon. Rangaistus johtui homofobisista kommenteista, jotka xQc oli striimissään kohdistanut Houston Outlawsin pelaaja Austin ”Muma” Wilmotiin.

Kyseessä ei ole ensimmäinen rangaistus, jonka xQc on käytöksensä vuoksi saanut. Viimeksi Blizzard tuomitsi hänet viikon banneihin throwaamisesta, eli tahallisesta ja ennenaikaisesta ottelun luovuttamisesta. xQc kertoi olevansa valmis lahjoittamaan sakkoa vastaavan 2000 euron summan seksuaalivähemmistöjen etuja ajavalle järjestölle, mikäli Blizzard ei näin itse tee.

 

Tämän viikon ottelut


Liigan kolmas viikko käynnistyy taas torstaina kello 02:00, jolloin San Francisco Shock kohtaa London Spitfiren.

Viikon suomalaisotteluista voi nostaa esille Los Angeles Gladiatorsin ottelun kotikaupunkinsa toista joukkuetta, Los Angeles Valiantia vastaan torstaina kello 06:00. Molemmat joukkueet ovat takuulla äärimmäisen halukkaita näyttämään, kuka on kaupungin todellinen edustusjoukkue.

Lisäksi Dallas Fuel kohtaa tällä viikolla San Francisco Shockin (lauantai kello 06:00) ja Boston Uprisingin (lauantai kello 21:00), jotka voivat antaa tähän asti koviin paikkoihin heitetylle Fuelille mahdollisuuden kavuta pistetaulukossa ylöspäin.

Tälläkin viikolla suomalaiset ottavat toisistaan mittaan kun Houston Outlaws ottelee Florida Mayhemia (perjantai kello 04:00) ja Los Angeles Gladiatorsia (sunnuntai kello 01:00) vastaan. Outlawsia voidaan pitää molempien otteluiden voittajasuosikkina, mutta ottelu Gladiatorsia vastaan voi olla varsin tiukka. Vaikka Gladiators onkin pistetaulukossa Outlawsia alempana, se on kokenut tappionsa Liigan huipulla olevia korealaisrostereita vastaan, ja peittosi tällä viikolla Philadelphia Fusionin, jolle Houston Outlaws taasen hävisi ensimmäisen viikon ottelussaan.

Viikon tarkan otteluaikataulun löydät Overwatch-Liigan verkkosivuilta. Ottelut ovat katsottavissa suorana Overwatch-Liigan Twitch-kanavalta, josta löytyvät myös niiden tallenteet. Suorat lähetykset ja ottelutallenteet ovat katsottavissa lisäksi myös Liigan verkkosivuilta.

Lähteet: Overwatch League, Overwatch League, Dallas Fuel Kuvalähde: Blizzard