Overwatch-Liigan kolmas viikko oli yllätyksiä täynnä. Pitkään huhuiltu status quo näytti murtumisen merkkejä ja jumalat vuosivat verta. Kun Liigaakin on vielä kuukausikaupalla jäljellä, on helppo sanoa, ettei kausi välttämättä tulekaan päättymään kuten etukäteen saattoi odottaa.

Viikon ehdoton kohokohta oli Liigan kärjessä juhlivien korealaisrostereiden voittoputken katkaisu, jonka apuna oli myös hiven suomalaista sisua. Tämän lisäksi Liiga onnistui vahvistamaan taloudellista asemaansa uusien yhteistyökumppaneiden avulla.

 

Viikon suomalaistärpit

Taistelu Los Angelesista: Gladiators vastaan Valiant


Viikon ensimmäisenä ottelupäivänä koettiin pitkään itäneen kilpailun huipentuma kun Benjamin ”BigG00se” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran kotijoukkue Los Angeles Gladiators kohtasi Los Angelesin toisen liigajoukkueen, Los Angeles Valiantin. Joukkueet ovat jo pitkään nokitelleet toisilleen siitä, kumpi on kaupungin ”oikea” Overwatch-joukkue.

Suomalaisjuhlaa ei tältä ottelulta ikävä kyllä saatu, sillä Gladiatorsit laitettiin maistamaan omaa lääkettään. Viime viikolla 0-2 tilanteesta voittoon noussut Gladiators joutui nimittäin tällä kertaa yhtälön toiselle puolelle.

Joukkueen kahmittua vaikuttavat 3-1 ja 2-0 voitot ensimmäisistä eristä ottelu näytti jo olevan gladiaattoreiden pussissa. Toisin tietenkin kävi. Valiant pisti kunnolla kampoihin ja väänsi tiukkaakin tiukemman voiton aivan Gladiatorsin hyppysistä. Erälukemat 1-2, 3-4 ja 1-2 kuitenkin näyttävät, ettei häviö ollut paljosta kiinni.

 

Jos se vuotaa, sen voi tappaa: Philadelphia Fusion VS New York Excelsior


Viikon ehdottomasti jännittävin suomalaisottelu oli Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue Philadelphia Fusionin voitto New York Excelsiorista. Korealaispelaajista koostuva Excelsior oli tähän mennessä ollut voittamaton ja peitonnut helposti niinkin kovatasoiset joukkueet kuin Houston Outlawsin ja Los Angeles Valiantin.

Fusionin ja Excelsiorin välinen taisto oli erittäin tasaista. Neljä ensimmäistä erää menivät vuorotellen molemmille joukkueille, eikä eroa ollut missään erässä kuin vain yhden pisteen verran. Mahdollisuus kaataa ylivoimaisena pidetty korealaisrosteri tuntui kuitenkin antavan Fusionille uutta tarmoa, sillä viidennen erän he valloittivat selvin 2-0 lukemin.

Kuten edelliselläkin viikolla, Fusion pelasi esimerkillistä peliä, jossa supportien tukemat tankit loivat tilaa joukkueen pelätyille DPS:ille; Jae-hyeok ”Carpe” Leelle ja George ”ShaDowBurn” Gushchalle.


 

Liekki ei ole sammunut: Dallas Fuel VS San Francisco Shock


Alunperin Liigan parhaimmistoon kuuluvana pidetyn Dallas Fuelin (Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue) kausi ei ole alkanut hilpeissä tunnelmissa. Vaikka entisen Contenders-voittaja Team EnVuUsin ympärille rakennetulta joukkueelta odotettiinkin ymmärrettävästi paljoa, pysyi sen pistetaulukko ennen tätä viikkoa nollilla.

Tällä viikolla joukkue onnistui kuitenkin katkaisemaan tappioputkensa ottelussaan San Francisco Shockia vastaan. Shock onnistui panemaan hyvin vastaan ottelun alkuerissä, pakottaen ensimmäisen erän tasapeliin ja toisen vain niukkaan 2-3 häviöön. Puhti loppui kuitenkin kesken kahden viimeisen erän aikana, jotka Fuel vei 2-0 ja 3-1.

Kettusta ei tällä viikolla nähty pelaamassa, vaan hänen sijastaan rosteria täytti Brandon ”Seagull” Larned. Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, johtuiko Fuelin menestys pelaajavaihdosta, vastustajan tasosta vai pelaajien välisen kommunikaation paranemisesta.

 

Muut suomalaisottelut

Viikon muissa suomalaisotteluissa Houston Outlaws (Jiri ”LiNkzr” Masalinin kotijoukkue) voitti Florida Mayhemin (Aleksi ”Zuppeh” Kuntsin kotijoukkue) 4-0 ja Los Angeles Gladiatorsin 4-0, Philadelphia Fusion voitti Shanghai Dragonsin 3-2, Dallas Fuel hävisi Boston Uprisingille 2-3 ja Florida Mayhem hävisi Los Angeles Valiantille 1-3.

Kolmannen viikon jälkeen Liigan pistetaulukko on:

Joukkue Divisioona Voitot Häviöt
Seoul Dynasty PAC 5 1
New York Excelsior ATL 5 1
London Spitfire ATL 5 1
Houston Outlaws ATL 4 2
Los Angeles Valiant PAC 4 2
Philadelphia Fusion ATL 4 2
Boston Uprising ATL 3 3
Los Angeles Gladiators PAC 2 4
San Francisco Shock PAC 2 4
Dallas Fuel PAC 1 5
Florida Mayhem ATL 1 5
Shanghai Dragons PAC 0 6

 

Ennustukset uusiksi, lisää rahaa Liigaan


Viikon suurin tapahtuma oli eittämättä Liigan kolmen voittamattoman korealaisrosterin; London Spitfiren, New York Excelsiorin ja Seoul Dynastyn kukistuminen.

Suurta kuohuntaa aiheutti jo tiistain ensimmäinen ottelu, jossa Boston Uprising peittosi London Spitfiren 3-2. Erityisen yllättävää tuloksesta tekee sen, että Bostonia pidettiin ennen kauden alkua yhtenä Liigan heikoimmista joukkueista. Heti seuraavassa ottelussa taas tapahtui jo aiemmin mainittu New York Excelsiorin kukistuminen Philadelphia Fusionin kädestä.

Viikon kolmannessa lankeemuksessa New York Excelsior peittosi Seoul Dynastyn 3-2. Vaikka molemmat joukkueet koostuvatkin korealaispelaajista, oli Dynastyn häviö silti merkittävä. Vielä viime viikolla moni olisi nimittäin voinut hyvin arvata, että joukkue tulee päättämään kauden vailla yhtään tappiota. Ja kun ottaa huomioon, että Excelsior itse kukistui aiemmin Fusionin kädestä, eivät korealaisjoukkueet tunnu enää niin koskemattomilta kuin aiemmin kuviteltiin.

Näiden uutisten lisäksi Overwatch-Liiga julkisti viime viikolla kaksi uutta yhteistyökumppania: Teleoperaattori T-Mobilen ja Sour Patch Kids -makeiset. Näyttää siis vahvasti siltä, että Liigan taloudellinen potentiaali on huomattu e-urheilupiirien ulkopuolellakin.

Lähteet: Overwatch League, Blizzard Kuvalähteet: Blizzard