Overwatch-Liigan neljäs viikko on päättynyt. Kauden ensimmäistä vaihetta on jäljellä enää yhden viikon verran, joten joukkueiden tasoista on viimeinkin alkanut muodostumaan luotettavaa yleiskuvaa.

Myös uusien pelaajien hakuaika alkoi taas tällä viikolla, joten joukkueilla on mahdollisuus korjata kokoonpanoaan ja parantaa mahdollisuuksiaan toisen vaiheen otteluita varten.

Merkittävien suomalaisotteluiden kannalta viikko oli hieman aiempia hiljaisempi, mutta niitäkin kyllä löytyi.

 

Viikon suomalaistärpit

Dallas Fuel VS Philadelphia Fusion

Dallas Fuel (Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue) kohtasi viikon ensimmäisessä ottelussaan Philadelphia Fusionin (Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkue).

Dallas Fuelin pelistä näkyi, että joukkue on pikkuhiljaa pääsemässä suoritusvaikeuksiensa ylitse. Etenkin Kettunen itse, jonka tähtääminen on aiemmissa peleissä ollut verrattain vaihtelevaa, näytti nousseensa takaisin entiselle tasolleen.

Tästä huolimatta joukkueella tuntuu olevan vielä pitkä matka edessään, sillä Philadelphia Fusion vei ottelun 4-0 lukemin. Fuelin on kuitenkin turha murehtia tästä, sillä Fusion osoitti korkean tasonsa viimeistään viime viikolla peitotessaan New York Excelsiorin.

Viikko oli muutenkin Fusionin otteluaikataulun kannalta rankka, sillä se kohtasi para-aikaa pistetaulukon toisena seisovan New York Excelsiorin. Fuelin kehittyminen ei tässäkään ottelussa saanut tilaisuutta loistaa, sillä Excelsior vei ottelun 3-1 lukemin.

 

Houston Outlaws VS Seoul Dynasty

Viikon jännittävin suomalaisottelu oli Houston Outlawsin ottelu Liigan parhaimmistoon kuuluvaa Seoul Dynastya vastaan. Outlaws on Liigan tähän mennessä menestynein länsimainen joukkue, joten Dynastyn kukistuminen oli enemmän kuin mahdollista.

Taisto kahden joukkueen välillä oli äärimmäisen tiukka. Houstonin ensimmäinen 3-2 voitto Eichenwaldessa antoi toivoa, mutta Seoul Dynasty pisti ykkösen silmään ja kahmi kaksi seuraavaa erää omaan taskuunsa.

Houston Outlaws onnistui kuitenkin pitämään itsensä pinnalla ja taistelemaan tiensä erävoittoon Junkertownissa. Tilanteen ollessa 2-2 ottelu vietiin jatkoajalle.

Ratkaiseva erä pelattiin Lijan Towerissa. Molemmat joukkueet taistelivat aivan rinta rinnan. Erän ensimmäinen kenttä meni Seoul Dynastylle, kun taas Houston Outlaws vei toisen kentän. Ratkaiseva taistelu käytiin Control Centerissä, jossa Seoul Dynastyn Joon-hyuk ”Zunba” Kim vaihtoi Zaryaan, mikä käänsi pelin Seoul Dynastyn voitoksi.

Outlawsin suomalaispelaaja Jiri ”LiNkzr” Masalin ja niin ikään aloitusrosteriin kuuluva Lucas ”Mendokusaii” Håkansson eivät kyenneet tällä viikolla pelaamaan, joten spekuloitavaksi jää, miten ottelu olisi päättynyt heidän kanssaan.

Seoul Dynastyn ehdoton kulmakivi oli tässäkin ottelussa Byung-sun ”Fleta” Kim, yksi liigan parhaimmista DPS-pelaajista.

 

Muut suomalaisottelut

Viikon muissa suomalaisotteluissa Philadelphia Fusion hävisi Los Angeles Valiantille 0-4, Florida Mayhem (Aleksi ”Zuppeh” Kuntsin kotijoukkue) hävisi Los Angeles Gladiatorsille 1-3 ja San Francisco Shockille 0-4, Los Angeles Gladiators (Benjamin ”BigGoose” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran kotijoukkue) voitti Florida Mayhemin 3-1 ja hävisi Boston Uprisingille 0-4 ja Houston Outlaws voitti San Francisco Shockin 3-1.

Neljännen viikon jälkeen Liigan pistetaulukko on:

Sijoitus Joukkue Divisioona Voitot Häviöt
1 London Spitfire ATL 7 1
2 New York Excelsior ATL 7 1
3 Seoul Dynasty PAC 6 2
4 Houston Outlaws ATL 5 3
5 Boston Uprising ATL 5 3
6 Los Angeles Valiant PAC 5 3
7 Philadelphia Fusion ATL 5 3
8 San Francisco Shock PAC 3 5
9 Los Angeles Gladiators PAC 3 5
10 Dallas Fuel PAC 1 7
11 Florida Mayhem ATL 1 7
12 Shanghai Dragons PAC 0 8

 

Voimatasot uusiksi

Kuten yllä olevasta pistetaulukosta näkee, Liigan kärkisijat on laitettu tällä viikolla uusiksi. Seoul Dynasty on pudonnut taulukon kärjestä kolmanneksi ja London Spitfire on kiivennyt sen ja New York Excelsiorin ylitse taulukon kärkeen.

Ratkaiseva tekijä tässä oli Seoul Dynastyn ja London Spitfiren tämänviikkoinen ottelu, joka päättyi Spitfiren musertavaan 4-0 voittoon. Tulos mukailee Overwatch Apex -turnauksen neljättä kautta, jonka aikana Spitfiren ytimenä toimiva GC Busan vei voiton Seoul Dynastyn pelaajien entisestä Lunatic-Hai -joukkueesta.

Kysymysmerkkinä on vielä se, mikä on New York Excelsiorin tarkka paikka korealaiskolmikon joukossa? Joukkue voitti viime viikolla Seoul Dynastyn 3-2, mutta ottelee London Spitfirea vastaan vasta ensi viikolla. Pian siis näemme, kuka on Liigan todellinen ykkösjoukkue.

Lähde: Overwatch League Kuvalähteet: Blizzard