Overwatch on yksi suosituimmista joukkuepohjaisista FPS-peleistä, ja pelin julkaisija Blizzard on brändännyt pelin kilpapelin korkeimmaksi sarjaksi yrityksen itse pyörittämän Overwatch Leaguen (OWL). Liiga on laajentunut huomattavasti tälle kolmannelle kaudelle tultaessa, ja pelejä pelataan jopa kahdessakymmenessä eri kaupungissa ja palkintopotti on hilattu viiden miljoonan dollarin kieppeille. 

Uusia muutoksia ja uusi lähetysalusta 

Suurimmat muutokset kolmannelle kaudelle ovat ehdottomasti kaksi pelaajiin sekä katsojiin vaikuttavaa asiaa.  

Aikaisemmin koko liiga striimattiin yleisön saataville Twitchistä, jossa kymmenet tuhannet ihmiset seurasivat pelejä kuukausitasolla. Liigan virallinen katsojastatistiikka ei ole ollut missään vaiheessa päätähuimaavaa, ja varmasti osittain tästä johtuen Blizzard päätti tehdä radikaalin muutoksen lähetysalustasta. 

Koko Overwatch-liiga tullaan näkemään tulevalla kaudella Youtube Gamingistä. Activision Blizzard teki laajan diilin Youtuben kanssa pelien striimaamisesta, ja lemppasi kertaheitolla Twitchistä kaikki Call of Dutyn, Overwatchin ja Hearthstonen kilpapelit. Amazonin omistama Twitch maksoi huhujen mukaan huikeat 90 miljoonaa dollaria viimeisen kahden vuoden Overwatch Liigan lähetysoikeuksista, joten voidaan olettaa, että myös Youtube on lyönyt aikamoisen tukun kahisevaa pöydälle saadakseen pelit omalle alustalleen. 

oinen suuri muutos koskee pelipaikkaa, jossa itse liiga pelataan. Aikaisemmin liigan kaikki ottelut käytiin Blizzardin omalla Kalifornian studiolla. Nyt otteluita on ripoteltu ympäri maailmaa, ja jokaisen liigassa pelaavan joukkueen kotikaupungissa pelataan liigan virallisia matseja pitkin kautta. 

Monet ovat spekuloineet, että liigan pelipaikkoja hilataan lähemmäksi aasialaisia yleisöjä, sillä Blizzard tiedetysti havittelee kyseisen alueen valtaamista peleillään. Valtaisat aikaerot ja siirtymiset pelipaikkojen välillä tulevat aiheuttamaan varmasti harmaita hiuksia pelaajien päässä, mutta se että tuleeko Blizzard muutoksella tahkoamaan voittoa Aasiassa jää vielä selvittämättä tältä erää. 

Metan rikkominen ja hahmoja kiertoon 

Maaliskuun seitsemännen päivän jälkeen koko Overwatchin meta tullaan mylläämään kertaheitolla. Itse pelin johtaja, suunnittelija Jeff Kaplan yllätti pelaajakannan julistamalla, että Overwatchiin olisi tulossa heropool-järjestelmä. Viikottain vaihtuva sankarijoukko olisi kokonaan poissa käytöstä, ja jokainen peliä tunteva tietää kuinka paljon tämä voi vaikuttaa pelin metaan. Koko systeemin ideana on muuttaa pelin metaa dynaamisemmaksi, ja päästä eroon seisahtaneesta hahmovalikoimasta. 

Viikottain jokaisesta hahmoluokasta tullaan tiputtamaan yksi hahmo pois käytöstä. Kapplan heitti videollaan ilmoille esimerkin, jossa Orisa, Sigma, Mei ja Moira tiputettaisiin pois viikon ajaksi. Valinta ei varmasti ollut sattumaa, sillä kyseisiä hahmoja pelataan varsin kiivasti pelin korkeimmalla tasolla. 

Muutokset tullaan ottamaan käyttöön pelin kilpamoodissa, ja Overwatch-liigassa siis 7. päivä maaliskuuta, ja nähtäväksi jää kuinka paljon muutokset tulevat vaikuttamaan pelin sisältöön. 

Overwatch Liigan suomalaiset 

Tulevalla kaudella Overwatchin korkeimmalla sarjatasolla pelaa yhteensä viisi suomalaista pelaajaa. 

  • Benjamin “BigGoose” Isohanni, Main Support,  Los Angeles Gladiators 
  • Jonas “Shaz” Suovaara, Flex Support, Los Angeles Gladiators 
  • Roni “LhCloudy” Tiihonen, Main Tank, Los Angeles Gladiators 
  • Jiri “LiNkzr” Masalin, Flex DPS, Houston Outlaws 
  • Petja “Masaa” Kantanen, Main Support, Atlanta Reign 

Yllä olevasta listasta voi aika nopeasti huomata, että jos suomalaisten fanien tulisi valita vain yksi joukkue, jota kannustaa liigassa, se voisi helposti olla Enkelten Kaupungin Gladiaattorit. Eurheilu.comin toimitus toivottaa kaikille suomalaisille onnea ja menestystä tulevalle kaudelle kuitenkin tasapuolisesti! 

Ensimmäisen viikonlopun pelit 

Pelit käynnistyvät tänä viikonloppuna lauantaina ja kaikki ottelut ovat nähtävissä avoimesti Overwatch-liigan Youtube-kanavalta.  

Viikonlopun ottelut pelataan Dallasissa ja New Yorkissa, joten ensimmäisen kisaviikonlopun isäntinä toimivat New York Excelsior ja Dallas Fuel.  

Lähteet: OWL Twitter, Overwatch Youtube Kansikuva: overwatchLeague.com