Overwatch-Liigan ensimmäisen kauden toinen vaihe alkaa tänä yönä. Otteluiden aikataulua on muutettu sitten ensimmäisen vaiheen ja arkiviikon ottelut alkavat vasta kello 02:00 Suomen aikaa. Vastaavasti lauantai-illan ottelut alkavat vasta kello 23:00.

Tätä suurempi muutos ovat kuitenkin joukkueiden uudet pelaajat. Ensimmäisen ja toisen vaiheen välisen tauon aikana joukkueet ovat hankkineet uusia tukihenkilöitä, pelaajia ja tehneet pelaajavaihdoksia keskenään.

 

Suomalaisjoukkueita vahvistetaan

Suomalaisittain kiinnostavimmat hankinnat löytyvät Florida Mayhemista, Dallas Fuelista ja Los Angeles Gladiatorsista.

Runkosarjan toiseksi viimeisenä kiikkuva Florida Mayhem (Aleksi ”Zuppeh” Kuntsin kotijoukkue) ilmoitti kuun alussa vahvistavansa panssarointiaan ja tietotaitoaan Team Gigantin ex-kapteeni Joonas ”Zappis” Alakurtilla. Alakurtin lisäksi Mayhemiin liittyvät Kim ”aWesomeGuy” Sung Hoon (tank), Ha ”Sayaplayer” Jung Woo (DPS) ja apulaisvalmentaja Hyun-jin ”r2der” Choi.

Aivan Florida Mayhemin yläpuolelle sijoittunut Dallas Fuel (Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue) on hankkinut riveihinsä ranskalaispelaaja Dylan ”aKm” Bignetin. Tämän lisäksi joukkueeseen on tarkoitus liittää London Spitfiren Dong-jun ”Rascal” Kim. Näiden myötä Fuelissa tulee olemaan jopa kuusi DPS-kykyistä pelaajaa. Nähtäväksi jää, siirretäänkö Kettunen pelaajahankinnan myötä joko ulos aloituskuusikosta tai aiempaa erikoistuneempaan rooliin.

Myös suomalaisvahvisteiset Houston Outlaws ja Los Angeles Gladiators ovat tehneet pelaajahankintoja. Houston Outlaws (Jiri ”LinkZr” Masalinin kotijoukkue) on vahvistunut tank-pelaaja Russell ”FCTFCTN” Campbellilla ja Los Angeles Gladiatorsiin (Benjamin ”BigGoose” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran kotijoukkue) on liittynyt London Spitfiren Chan-hyung ”Fissure” Baek (tank).

 

Dragons nousuun, viisumit esteenä

Suomalaissävyisten joukkueiden lisäksi erityisen mielenkiintoisia ovat Shanghai Dragonsin pelaajahankinnat. Kim ”Geguri” Se-yeonista, He ”Sky” Junjianista, Eui-Seok ”Fearless” Leestä ja Gi-hyeon ”Ado” Chonista koostuva pelaajanelikko tulee eittämättä parantamaan pahnanpohjimmaisena makaavan Dragonsin peliä merkittävästi.

Kaikkia tulokkaita ei ikävä kyllä päästä viisumiprosessin takia näkemään heti avausviikolla, vaan näiden debyyttejä saadaan odotella vielä jonkin aikaa. Esimerkiksi Alakurttia ei tulla vielä tällä viikolla näkemään Florida Mayhemin riveissä.

Jo läpikäytyjen muutosten lisäksi Liiga tulee siirtymään pelin uusimpaan päivitykseen, johon kuuluvat Mercyn ja Junkratin muutokset. Monet ovatkin spekuloineet, että Mercyn merkitys tulee laskemaan radikaalisti ja jopa kolmen tai neljän tankin metaa on spekuloitu.

Lisäksi otteluiden kenttävalikoima tulee muuttumaan täysin. Toisen vaiheen kentät ovat Volskaya Industries, Nepal, Route 66, King’s Row, Hanamura, Hollywood, ja Watchpoint: Gibraltar.

Viikon suomalaisottelut ovat:

Aika Joukkueet
Torstai 22.2
4:00 Dallas Fuel VS Shanghai Dragons
6:00 Los Angeles Gladiators VS San Fancisco Shock
Perjantai 23.2
2:00 Houston Outlaws VS London Spitfire
4:00 Florida Mayhem VS New York Excelsior
6:00 Philadelphia Fusion VS Boston Uprising
Lauantai 24.2
4:00 Dallas Fuel VS Los Angeles Gladiators
23:00 Philadelphia Fusion VS Florida Mayhem
Sunnuntai 25.2
1:00 Houston Outlaws VS Boston Uprising

Ottelut ovat katsottavina suorana Overwatch-Liigan Twitch-kanavalta. Kattavan otteluaikataulun löydät Liigan verkkosivuilta.

Lähde: Overwatch League Kuvalähteet: Blizzard