Kauan odotettu Overwatch-liigan toinen kausi alkaa ensi viikon perjantaina. Mukana on runsaasti kokonaan uusia joukkueita ja myös vanhoja kokoonpanoja on ravisteltu.

Kauden ensimmäinen peli pelataan 15.2. klo 02:00, jolloin vastakkain pelaavat Philadelphia Fusion ja London Spitfire. Kattavan otteluaikataulun löydät täältä.

Kaiken kaikkiaan uudelle kaudelle liittyi kahdeksan uutta joukkuetta, jotka ovat seuraavat:

Atlanta Reign

Atlantan joukkueessa support-roolia pelaa suomalainen Petja ”Masaa” Kantanen. Hän pelasi aikaisemmin Team Gigantissa. Lisäksi joukkueessa pelaa tanskalainen kohupelaaja Daniel ”Dafran” Francesca.

Francescan tilanne joukkueessa oli aluksi hieman sekava, sillä hän ilmoitti pian liittymisensä jälkeen lopettavansa Overwatchin pelaamisen kokonaan. Uutisoimme aiheesta marraskuussa. Lue lisää täältä.

Joukkueen omistaa yhdysvaltalainen yritys Cox Enterprises.

Paris Eternal

Pariisin joukkueessa edustaa suomalainen Roni ”LhCloudy” Tiihonen. Hänen haastattelun matkasta Overwatch -liigaan voit lukea täältä. Tiihonen pelaa Tank-roolia.

Lisäksi kokoonpanoon kuulu suomalainen valmentaja Joni ”Seita” Paavola, joka on aiemmin toiminut valmentajana Team Gigantissa ja Ninjas in Pyjamasissa.

Muita huomattavia pelaajia Pariisin joukkueessa ovat muun muassa:

  • George ”ShaDowBurn” Gushcha
  • Finnbjörn ”Finnsi” Jónasson
  • Karol ”Danye” Szczesniak
  • Nicolas ”NiCOgdh” Moret

Toronto Defiant

Toronto Defiant edustaa Kanadalaista Toronton kaupunkia.

Joukkue koostuu täysin korealaispelaajista. Joukkueen kapteenina toimii Kang-jae ”envy” Lee, joka tunnetaan aiemmin mm. Los Angeles Valiantin ja Meta Bellumin riveistä.

Joukkueen omistaa OverActive Media ja Splyce. Splyce on tunnettu organisaatio Counter-Strike ja League of Legends joukkueistaan.

Washington Justice

Washington Justice edustaa Yhdysvaltojen pääkaupunkia Washingtonia. Joukkueeseen kuuluu amerikkalaisia ja korealaisia pelaajia.

Joukkueen kaikki pelaajat ovat uusia tulokkaita, paitsi korealainen Joon-hwa ”Janus” Song, joka pelasi viime kaudella New York Excelsiorin riveissä.

Joukkueen omistaa Mark Ein, joka omistaa myös tennisjoukkue Washington Kastlesin.

Chengdu Hunters

Chengdu Hunters on kiinalainen joukkue, jonka omistaa HUYA Inc.

Joukkuetta manageroi kiinalainen Royal Never Give Up -organisaatio, joka on tunnettu menestyksestä League of Legendsissä.

Joukkueen kaikki pelaajat ovat kiinalaisia, paitsi taiwanilainen Lo ”Baconjack” Tzu-Heng. Hän lopetti Overwatchin ja pelasi vuoden 2018 alussa PUBGia, mutta palasi takaisin Overwatchin pariin pelatakseen Overwatch -liigassa.

Guangzhou Charge

Guangzhou Charge on kiinalainen joukkue, jonka omistaa Nenking Group. Yhtiö omistaa mös kiinalaisen urheiluseuran Guangzhou Long Lions.

Joukkueen huomattavia pelaajia ovat mm. korealainen Hong-joon ”HOTBA” Choi, joka pelasi viime kaudella Philadelphia Fusionissa ja brittiläinen Finley ”Kyb” Adisi, joka pelasi Contenders-joukkue British Hurricanesissa.

Adisin lisäksi Guangzhou Chargessa pelaa vain yksi länsimaalainen.

Hangzhou Spark

Hangzhou Spark on kiinalainen joukkue, johon kuuluu kiinalaisia ja korealaisia pelaajia. Joukkueen omistaa suuri kiinalainen mediayritys Bilibili.

Joukkueen pelaajia on nähty mm. korean Contenders -turnauksessa ja APEX -liigassa.

Joukkueen nimeksi piti aluksi tulla Hangzhou Railgun faniäänestyksen perusteella, mutta tämä ei kelvannut Overwatch -liigaan.

Vancouver Titans

Vancouver Titans edustaa Overwatch -liigassa Kanadaa. Joukkueen omistaa Aquilini Group, joka omistaa myös NHL joukkue Vancouver Canucksin ja Rogers-areenan Kanadassa.

Vancouver Titans Overwatch -joukkue koostuu täysin eteläkorealaisista pelaajista, joista valta-osa on peräisin legendaarisesta Runaway-joukkueesta.

Joukkuetta manageroi Kanadalainen e-urheiluorganisaatio Luminosity Gaming.

Muut suomalaistulokkaat

Muita suomalaisia tulokkaita äsken lueteltujen lisäksi ovat Riku ”Ripa” Toivanen ja Richard ”rCk” Kanerva. Kumpikin heistä pelasivat aiemmin Team Gigantissa.

Toivanen pelaa tulevalla kaudella Los Angeles Gladiatorsin riveissä. Hän on joukkueen kolmas suomalainen Support-pelaaja. Suomalaistriosta voit lukea lisää täältä.

Kanerva liittyi Dallas Fuelin riveihin Timo ”Taimou” Kettusen rinnalle. Kanerva on merkattu Tank-pelaajaksi, mutta hänen pelatuimmat hahmonsa ovat D.Va, Zarya ja Genji.

Liigan muut suomalaiset

Tässä on lista niistä Overwatch-liigan suomalaispelaajista, joiden sopimukset jatkuivat toiselle kaudelle:

  • Jonas ”Shaz” Suovaara – Los Angeles Gladiators
  • Benjamin ”BigG00se” Isohanni – Los Angeles Gladiators
  • Timo ”Taimou” Kettunen – Dallas Fuel
  • Joona ”fragi” Laine – Philadelphia Fusion
  • Jiri ”LiNkzr” Masalin – Houston Outlaws

Kuvalähde: Overwatchleague

Lähteet: Liquipedia, Overwatchleague