Suomalainen Overwatch-pelaaja Niko ”hURRe” Huttu on noussut viimeaikoina kohinalla Suomen eliittiin. Vasta 17-vuotias lukiolainen aloitti uransa hieman jälkijunassa, sillä hURRe kuuli pelistä vasta sen ollessa jo ulkona.

- Aluksihan en tiennyt pelistä yhtään mitään, mutta pelasin sitä monta tuntia päivässä tullakseni paremmaksi. Tämän seurauksena minä todella sitten innostuin kilpailemaan kovemmalla tasolla ja tässä sitä nyt ollaan.

Pelaaja ehti jo harkita uransa lopettamista, sillä sopivaa joukkuetta ei meinannut löytyä. Tilaisuus lopulta ilmaantui, kun Mousesportsin Johan ”CWoosH” Klingestedt otti suomalaiseen yhteyttä, ja tarjosi paikkaa joukkueessa. Päätös ei kuitenkaan ollut mikään itsestäänselvyys.

- Olin tässä vaiheessa ollut muutaman viikon pelaamatta, koska olin lopettanut kilpailemisen johtuen siitä, etten löytänyt tiimiä. Aluksi kieltäydyinkin tarjouksesta. Hän kysyi myöhemmin uudestaan ja sanoi, että kyllä sinun on pakko nyt tulla pelaamaan. Keskusteltiin lisää ja päädyin kokeilemaan heidän kanssa ja tulokset oli positiiviset.

Joukkue kävi läpi myös muita muutoksia, joka teki tiimistä hURRen mukaan entistä vahvemman. Samalla vaihtui myös organisaatio.

- En ollut koskaan Mousesportsin organisaation alla ammattipelaajana, koska päätimme joukkueena liittyä uuteen organisaatioon, jonka tarjous oli kunnianhimoinen ja todella tiimiystävällinen.

Joukkue edustaa nykyään Ridersia, josta hURRellä on pelkkää hyvää sanottavaa.

- Organisaatio vaikuttaa todella hyvältä ja he voivat auttaa meitä pääsemään sinne mihin kuulummekin, Euroopan kärkijoukkoon.

Monen muun suomalaisen Overwatch-huipun tapaan hURRe pelaa kansainvälisessä joukkueessa, ollen samalla myös joukkueen ainoa suomalainen. Tämä ei nuorukaista kylmää, vaan hän jopa nauttii tilanteesta.

-Olen aina pitänyt enemmän kansainvälisten joukkueiden kanssa pelaamisesta. Jokin siinä englannin kielessä vaan on, olen kasvanut englannin kielen kanssa. Nuoruudessani pelejä pelatessa se vain jotenkin jäi päähän ja puhun sitä mieluummin kuin suomea tiimiympäristössä.

Suomalainen Overwatch-tähti, Timo ”Taimou” Kettunen on muuttanut Yhdysvaltoihin joukkueensa kanssa. Vastaava maisemanvaihdos ei nuorelle oululaiselle ole ainakaan vielä mahdollista, sillä nuorukainen haluaa käydä lukion rauhassa loppuun.

- Lukion loputtua, jos urani on vielä elossa, mielelläni muuttaisin pelitaloon joukkueeni kanssa.

Ehdimme kysyä myös pelaajan mielipidettä pelin tämän hetkisestä tilasta, ja mitä hän odottaa seuraavalta päivitykseltä:

- Tämän hetkisen metapelin vahvuus on sanaakin sanomatta tankit, sekä Ana. Nopeat ja vikkelät joukkueyhdistelmät eivät ole suosittuja. Uskon, että ne tulevat vielä jokin päivä olemaan ns. "metacomp". Odotan todella innolla seuraavan patchin uusia joukkueyhdistelmiä. Tankit, kuten D.Va ja Roadhog saavat hieman muutoksia, jonka seurauksena heitä ei näe niin useasti kuten nyt, hURRe uskoo.

Riders Overwatch

  • Johan "CWoosH" Klingestedt
  • Tim "Divinius" Hoffmann
  • Finnbjörn "Finnsi" Jónasson
  •  Andreas "Logix" Berghmans
  • Dante "Dante" Zegveld
  • Niko "hURRe" Huttu