ENCE eSports voitti Oulun Vectorama-laneilla käydyn Overwatchin ensimmäisen eSM-osakilpailun. Joukkueen valmentaja Samuli “elfi” Sihvonen oli luonnollisesti tuloksesta hyvin iloinen.

— Vihdoinkin työnteko tuottaa tulosta, Sihvonen huokaisi loppuottelun jälkeen.

Sihvonen on toiminut ENCE:n Overwatch-joukkueen valmentajana joukkueen perustamisesta saakka. elfin oma tausta juontaa aivan toisenlaiseen peliin. Hän nimittäin pelasi Starcraftiä ammatikseen vielä muutama vuosi sitten ennen kuin lähti valmentajakoulutukseen Vierumäen urheiluopistolle. Hyppy uuteen ja täysin erilaiseen peliin on tuonut paljon opettelemista.

— Se on jännä kun Starresta tiesit kaiken ja tässä et ole lähellekään samalla tasolla. Sanoisin, että Itse olen vielä sellainen hidas oppimaan, Sihivonen naurahti.

Aivan yksin entinen Starcraft II -huippu ei ole joutunut opettelemaan pelin saloja sillä hän on saanut apua pelin opiskeluun

— Se avasi ihan eri näkökulmasta tämän pelin minulle.

Sihvosen rooli joukkueen valmentaja käsittää useita eri rooleja.

— Tällä hetkellä olen vähän joka paikan höylä. Olen tehnyt analysointi työtä, päävalmentaja ja vesipoika näissä tapahtumissa.

Valmentaja toivookin, että saisi valmennustiimiin lisää apua.  

— Ettei tarvitsisi itse kaikkea tehdä, kun itse ei vielä no… mitään aluetta valmennuksessa hallitse niin hyvin, Sihvonen mietti.

Kesällä harjoitellaan

Kesän aikana ENCE:llä on tiedossa ainakin eSM-finaalit kesän Assemblyillä. Sitä ennen joukkue aikoo harjoitella ahkerasti.

— Eiköhän me kesällä laiteta uudestaan bootcamppiä pystyyn, varsinkin ennen assemblyjä.

Unelma vastustajaa eSM-finaaliin Sihvonen ei suostunut nimeään.

— Uskon, että siellä voittaminen tulee olemaan todella vaikeata. Nippi ja Alfa Squad tulevat varmasti pelaamaan nuo nettikarsinnat, että heitä pelkään eniten. HREDSilläkin, jos he saavat pakan paremmin tässä kasaan niin pystyvät yllätämään siellä.