Vuosi 2022 on aivan nurkan takana, ja mikä olisikaan parempi uudenvuodenlupaus kuin lupaus keskittyä enemmän omaan hyvinvointiin? 

Vuoden 2021 aikana Eurheilu.com-sivustolle on julkaistu kaksi hyvinvointiin keskittyvää artikkelisarjaa. “Performancen perusteet: Mikä on pienin muutos, jonka olet valmis tekemään?”, joka keskittyy pelaajan fyysiseen hyvinvointiin; liikuntaan, ruokavalioon sekä nukkumiseen. Toinen, “Pelaaja, mistä hyvinvointisi koostuu?” -sarja käsittelee hyvinvointia psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta, ja pohtii aiheita kuten ahdistuneisuus, masennus ja ylirasitustila. 

Listasimme tähän juttuun kaikki tähän mennessä julkaistut hyvinvointiin keskittyvät artikkelit.

Performancen perusteet: Mikä on pienin muutos, jonka olet valmis tekemään?

On tärkeää löytää balanssi pelaamisen ja terveellisien elämäntapojen välillä. Pelatessa voi syöminen unohtua, yöunet kärsiä ja liika istuminen on tunnetusti terveydelle haitallista. Näistä artikkeleista löydät tietoa terveellisen elämän peruspilareista.

Pelaaja, mistä hyvinvointisi koostuu?

Pelaaminen voi olla viihdettä, harrastus tai erinomainen tapa viettää aikaa ystävien kanssa ympäri maailmaa, erityisesti pandemia-aikana, jolloin ulkona tapaaminen on ollut rajoitettua. Mutta pelaamisella voi olla myös paljon varjopuolia; se voi aiheuttaa riippuvuutta tai johtaa jopa ylirasitukseen. Pelaaja, mistä hyvinvointisi koostuu? -sarja pohtii näitä varjopuolia ja keinoja pitää hyvinvoinnin henkinen puoli kunnossa.

(Tämä artikkelisarja jatkuu ensi vuoden puolella)

Kun kroppa ja mieli voivat hyvin, sujuu myös pelaaminen paremmin!