Monille lapsille ja nuorille kesän kohokohtia ovat erilaiset leirit, joilla viettää aikaa, tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia taitoja. Niille, joilla harrastuksena on e-urheilu, on myös monia eri leirivaihtoehtoja – joista osa on jo täynnä, mutta muutamiin ehtii vielä ilmoittautumaan! Ensi kesälle löytyy leirejä ympäri Suomea.

Turvallinen ja hauska peliympäristö Shelter Gameroomissa

REDin kauppakeskuksessa Helsingissä sijaitsee Shelter Gameroomin pelitilat, jossa kesäkuun 7.-11. päivä järjestetään 9-16 -vuotiaille pelaamisesta ja aktiivisesta liikkumisesta kiinnostuneille nuorille pelileiri. Pelattavat pelit leirillä menevät ikärajojen mukaan uusimman KAVIn tulkinnan perusteella, ja pelivalikoimasta löytyykin esimerkiksi Minecraftia, Rocket Leagueta, Robloxia ja Fortnitea.

– Tarkoituksena on tarjota turvallinen ja hauska ympäristö nuorille kokea pelaamisen iloa. Sen lisäksi meillä on aiemmin ollut tietovisaa, pientä turnausta ja muuta oheisohjelmaa rytmittämässä viikkoa, kertoo Shelter Gameroomin operatiivinen päällikkö Timo Pölkki.

Leirillä osallistujat pääsevät pelaamisen lisäksi tutustumaan lähellä sijaitsevaan Irti Maasta -kiipeilypuistoon, ja Shelterin sivuilla luvataan, että yhtenä päivänä leirille saapuu nimekäs vierailija inspiroimaan ja opastamaan nuoria.

– Leirillä on paikkoja 20 ja näistä on myyty jo yli puolet, joten mikäli leirille haluaa, kannattaa olla vauhdilla ostamassa lippu, Pölkki kehottaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Shelter Gameroomin sivuilla.

Overwatchia ja Fortnitea Jyväskylässä

Jyväskylässä JAMKin Game Pit -tiloissa järjestetään kesäkuussa 7.-11.6. järjestetään kaksi pelileiriä: Toinen on suunnattu Overwatch-pelaajille, toinen Fortnite-pelaajille. Ammattivalmentajat leireillä mahdollistavat tavoitteellisen oppimisen, mutta aiempia pelitaitoja ei vaadita. Valmennuksesta leirillä vastaa Incoach Esports Oy.

– Leiri on tarkoitettu kaikentasoisille pelaajille ja pelaamiseen tutustuville nuorille. Osaamista on tarkoitus kartoittaa jo ilmoittautumiskyselyssä sekä leirin aloituspäivänä, kertoo JAMKin Game Pitin tekninen asiantuntija Elmo Hämäläinen.

Pelitaitojen lisäksi nuoret oppivat leirillä tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi leirin aikana on luvassa myös ohjattua voimistelua ja urheilua.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen JAMKin sivuilla.

Game Caven kesäleirit – Espoossa tutustutaan esportsiin rennossa ja ohjatussa ympäristössä

Espoossa sijaitseva pelisali Game Cave tarjoaa erinomaiset puitteet pelaamiseen kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille, ja kesälomaleireillä lapset ja halutessaan myös aikuiset pääsevät tustumaan esportsin maailmaan sekä eri peleihin. Lapsi voidaan ilmoittaa leirille yksin, mutta mikäli pelaamisesta kiinnostunut kaveri löytyy, on hinta hieman halvempi. Vanhempi voi myös tulla leirille yhdessä lapsensa kanssa tutustumaan siihen, mitä e-urheilu ja pelimaailma parhaimmillaan ovat.

Leirejä järjestetään kaksi kappaletta, toinen kesäkuussa 7.-11.6., toinen heinäkuussa 5.-9.7., ja leiripäivät ovat aikavälillä 9.00-15.00. Hinta sisältää pelipaikan ja välipalaa, ja leirille on mahdollisuus tuoda omat eväät tai ostaa herkkuja Game Caven snack-kojusta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Game Caven sivuilla.

YMCA Tampere järjestää Retrosta nykyaikaan -leirin

Korpilahdella, Päijänteen rannalla Viherin Leirikeskuksessa Tampereen YMCA järjestää Retrosta nykyaikaan esports -leirin kesäkuun puolivälissä, 14.-16.6.. Leiri on suunnattu 10-15 -vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita e-urheilusta. Kahden yön elämyksellinen leiri pureutuu pelien historiaan ja aikajanaan pelien synnystä aina tähän päivään saakka. Leirin 20 paikkaa ovat jo täynnä, mutta varasijalle voi edelleen ilmoittautua.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen YMCA Tampereen sivuilla.

Pelaamisen päiväleiri Porvoossa

Porvoon nuorisopalvelut järjestää 28.6.-2.7. nuorisotalo Zentran tiloissa nuorille pelileirin, jossa pelaamisen lisäksi tutustutaan esimerkiksi hyvinvointia ylläpitäviin teemoihin. Uusien pelitaitojen ja taktiikoiden oppimisen varmistaa yhtenä päivänä leirillä vieraileva kokenut ammattivalmentaja.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Porvoon sivuilla.

PC-, konsoli-, kortti- ja lautapelejä samalla leirillä

Ylöjärven seurakunta järjestää Glows in the Dark -pelileirin loppukesästä, 26.-29.8. Lammasniemen leirikeskuksessa. Leirillä pelataan niin konsoli- ja tietokonepelejä kuin kortti- ja lautapelejäkin, ja jokainen osallistuja tuo omat pelit ja pelikoneet mukanaan. Pelileiri on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Ylöjärven seurakunnan sivuilla.

Verkkopelileireillä leirifiilistä kotiin

School of Gaming järjestää kesällä monia eri pelileirejä, jotka toteutetaan verkossa. Leirejä löytyy niin PC- kuin konsolipelaajille sekä myös striimaamisesta kiinnostuneille. Osallistujat pääsevät tutustumaan esimerkiksi Harry Potteriin tai Dinosauruksiin Minecraftin maailmoissa.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen School of Gamingin sivuilla.