PGL Krakovan -karsinnat on käyty ja Majoriin edenneet joukkueet ovat selvinneet. Mukana eteenpäin päässeissä joukkueissa ovat muun muassa Miikka “sunNy” Kempin ja Jesse “zehN” Linjalan edustama PENTA Sports, ranskalaisjätti G2 Esports ja jättiyllätykseen yltänyt Vega Squadron.

Majorin pohjoisamerikkalaispaineet jäävät Cloud9:n harteille, sillä Team Liquid ja OpTic Gaming eivät selvittäneet tietään karsinnan läpi. Lisäksi ulos jäivät muun muassa viime ELEAGUEn Atlantan Majorissa pelanneet HellRaisers ja GODSENT.

Karsinnan selvittäneet

 • G2 Esports
 • mousesports
 • PENTA Sports
 • Cloud9
 • BIG
 • Immortals
 • FlipSid3 Tactics
 • Vega Squadron

1. päivä

Karsinnan ensimmäinen päivä oli alkaa jättiyllätyksellä, kun Immortals laittoi suurena ennakkosuosikkina turnaukseen lähteneen G2 Esportsin Infernossa. Terroristeilla ensin pelannut ranskalaisjoukkue johti ottelua puoliajalla 11-4, mutta osien vaihduttua Immortals pisti kirivaihteen silmään ja oli lopulta jopa lähellä voittaa ottelun brasilialaisjoukkueen päästyä ensimmäisenä 15 pisteeseen. Lopulta ottelu venyi toiselle jatkoajalle saakka ennen kuin G2 onnistui voittamaan ottelun.

Päivän alkuun saatiin myös suomalaisonnistumisia. PENTA Sports aloitti turnauksensa vahvasti ottamalla niukan voiton OpTicista. PENTAn suomalaispelaajat olivat ottelussa ilmiliekeissä, kun sunNy kirjautti tililleen 28 frägiä ja HLTV arvosanan 1.40. zehNin vastaavat lukemat olivat 25 ja 1.23.

Ensimmäinen päivä oli suurimmaksi osaksi tiukka. Päivän kahdeksasta pelistä kolme meni jatkoajalle ja yhteensä viidessä pelattiin vähintään 30 kierrosta. Suurimman voiton ensimmäisellä kierroksella otti Tengrin maanrakoon lyönyt mousesports (16-1).

2. päivä

Toinen päivä alkoi varsin yllättävällä murskavoitolla, kun PENTA kaatoi Team Liquidin Miragessa peräti 16-3. Ottelusta muodostui täysin sunNyn(25 frägiä) ja virolaisen Kevin “HS” Tarnin(26 frägiä) näytös. HS:n arvosanaksi ottelusta tuli huima 2.21, eikä sunNyn 2.10 kalpene sille paljoa.

Päivän suurimman yllätyksen järjesti Vega Squadron, joka kaatoi heikosti pelanneen OpTicin Trainissä 16-10. OpTic hallitsi peliä pelatessaan terroristeillä, mutta puoltenvaihdon jälkeen venäläisjoukkue meni menojaan eikä jättänyt OpTicille mitään mahdollisuuksia.

Toinen yllättävä tulos oli FlipSid3:n murskavoitto HellRaisersista. Edellisen Majorin jälkeen hyvin vähän pinnalla ollut IVY-joukkue kaatoi samalta alueelta tulleet kilpakumppaninsa Overpassissa peräti 16-4. Muita voittoihin pystyneitä joukkueita olivat muun muassa mousesports ja G2 Esports.

3. päivä

Vega Squadron jatkoi voittokulkuaan myös kolmantena päivänä, kun se kaatoi virheiden sävyttämässä ottelussa TyLoon. Infernossa pelattava ottelu ei ollut oikeastaan kummankaan hallussa ennen kuin vasta pelin lopussa, kun Vega karkasi kahdeksan voitetun kierroksen jälkeen 16-10 voittoon. Ottelun jälkeen Vega oli enää voiton päässä Majorista, kun taas TyLoo lähti seuraavaan päivään veitsikurkulla.

Päivän aikana selvisivät myös ensimmäiset karsinnan selvittäneet sekä karsiutuneet joukkueet. mousesports oli ensimmäinen Majoriin läpäissyt joukkue, kun se päihitti PENTAn niukasti 16-14. Toinen puhtaan 3-0 sarjan turnauksessa pelannut joukkue oli aivan odotetusti G2 Esports, joka joutui hikoilemaan viimeisessä ottelussaan FlipSid3:ä vastaan(Nuke 16-13).

Ensimmäiset putoajat olivat Tengri ja ehkä hieman yllättäen Renegadesille hävinnyt OpTic. Miragessa pelatussa ottelussa OpTic jäi lähes sivusta katsojan rooliin kun australialaiset napsivat itselleen 16-10 voiton tasaisen varmalla pelillä. Tengrin taival puolestaan päättyi Dignitasta vastaan myöskin Miragessa(16-7).

4. päivä

Neljäntenä päivänä pelattiin kierrokset neljä ja viisi, jotka ratkaisivat loput kuusi Krakovaan päässyttä joukkuetta. PENTA palasi karsinnassa voittokantaan kaatamalla Vegan Trainissä 16-8 ja varmistaen näin ollen paikkansa Major-turnaukseen. Ottelun paras pelaaja oli jälleen kerran HS, joka päräytti taululle 25 frägiä ja arvosanan 1.41.

Cloud9 puolestaan selvisi ainoana pohjoisamerikkalaisena joukkueena mukaan Majoriin, kun se voitti FlipSid3:n 16-3 Miragessa. Neljännen kierroksen kolmas jatkoonmenijä oli BIG, joka oli Team Liquidia parempi Trainissä 16-10.

Putoamista vastaan kamppailleet Immortals ja GODSENT ottivat mittaa toisistaan Cobblestonessa. Pitkään näyttikin siltä, että GODSENT vie ottelun nimiinsä vieden terroristeillä ensimmäisen puolen peräti 12-3. Brasilialaiset eivät kuitenkaan tästä lannistuneet vaan vaan aloittivat hurjan kirin nousten ensin 14-14 tasoihin ja sen jälkeen vielä voittoon 16-14.

Kun neljännen kierroksen muiden putoamisotteluiden voittajiksi nousivat HellRaisers, ja Dignitas, saatiin viimeiselle kierrokselle mielenkiintoisia ottelupareja, kun Immortals kohtasi HellRaisersin, Dignitas otti mittaa Vegasta ja Team Liquid sai vastaansa Jan “wayLander” Rahkosen FlipSid3:n.

Ensimmäisenä pelattu HellRaisers vastaan Immortals peli muodostui tiukaksi kamppailuk, kun pelin hallinta siirtyi puolelta toiselle muutaman kierroksen välein. Lopulta Major-paikkaa juhlivat kuitenkin brasilialaiset. Etelä-Amerikasta tullut joukkue ottikin ilon irti ensimmäisestä Major-paikastaan.

Jos video ei näy voit katsoa sen täältä.

Sveitsiläisen formaatin myötä tapahtuu yleensä myös yllätyksiä. Niistä suurin saatiin viidennelle kierrokselle, kun vastakkain asettuivat Dignitas ja Vega Squadron panoksena ei enempää eikä vähempää kuin paikka Majoriin. Kumpaakaan joukkueista ei oltu veikkailtu kahdeksan parhaan joukkoon ei varsinkaan Vega Squadronia, joka tuli mukaan paljon kritiikkiä saaneesta CIS-karsinnasta. Ottelusta muodostui lopulta hyvin yksipuoleinen, kun Vega oli Infernon kuningas luvuin 16-5.

Kierroksen todellinen trilleri nähtiin, kun Team Liquid ja F3 ottivat yhteen. Miragessa pelattu ottelu alkoikin tasaisesti ensimmäisen puolen mentyä terroristeilla pelanneelle FlipSidell3. Puoliajan jälkeen FlipSid3 onnistui karkaamaan jo 14:ään voitettuun kierrokseen, mutta Team Liquid tuli vielä tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle. Amerikkalaisjoukkue kävi jo reilussa 21-18 johdossa toisen jatkoajan aikana, mutta lopulta FlipSid3 onnistui voittamaan ottelun kolmannen jatkoajan jälkeen 25-23.

Katso tarkemmin Majori-karsinnan tuloksia täältä.

Krakovan Major pelataan heinäkuussa

Krakovan Major-turnaus käynnistyy heinäkuun 16. päivä ja kestää aina heinäkuun 23. päivään saakka. Mukana turnauksessa ovat karsittujen lisäksi Atlantan Majorin kahdeksan parhaan joukkoon päässeet niin kutsutut Legendat. Näiden joukossa on myös Aleksi ”allu” Jallin edustama FaZe Clan.

 • Astralis
 • Virtus.pro
 • SK Gaming
 • Fnatic
 • Natus Vincere
 • Gambit Esports
 • North
 • FaZe Clan

Suurturnauksen palkintopotti käsittää huimat miljoona dollaria, joista joukkueille jaetaan osuus heidän sijoituksensa mukaan. Voittajalle potista on luvassa peräti puolet eli 500 000 dollaria.

Karsinnan jälkeen julkaistiin myös Majorin ensimmäisen kierroksen otteluparit

 • Astralis vs. Immortals
 • Virtus.Pro vs.  Vega Squadron
 • Fnatic vs. FlipSid3 Tactics
 • SK Gaming vs.  PENTA Sports
 • Gambit Esports vs. mousesports
 • Natus Vincere vs.  G2 Esports
 • FaZe Clan vs.  BIG
 • North vs.  Cloud9