PENTA Sportsin urakka Euroopan Minoreissa alkaa huomenna, kun joukkue kohtaa suomalaisjoukkue iGame.comin. Miikka “sunNy” Kempin ja Jesse “zehN” Linjalan tähdittämä sekä Niko “naSu” Kovasen valmentama eurooppalaisjoukkue lähteekin turnaukseen ainoastaan yksi tähtäin mielessään.

— Mihinkään muuhun kun top3 sijoitukseen ei voi olla tyytyväinen, Kovanen toteaa.

Turnauksen kolme parasta etenee Major-karsintoihin. Joukkueen, kuten kaikkien muidenkin, tavoitteena on päästä pelaamaan heinäkuussa Krakovassa pelattaviin PGL:n Major-turnaukseen.

— Ellei tällä kertaa niin sitten seuraavalla. Joukkue on kuitenkin suhteellisen nuori verrattuna moneen muuhun minor/majorqualeissa pelaaviin joukkueisiin, että paljon parannettavaa vielä löytyy.

Joukkue on valmistautunut turnaukseen samalla lailla kuin muihinkin harjoittelemalla verkossa. Lisäksi joukkue on pitänyt bootcampin PENTAN Berliinin toimistolla.

— Toimistolla sitten onkin treenattu vähän reippaammin, hotellilta pelipaikoille siinä 11-12 tienoilla ja pelit aloiteltu jo 13 joinain päivinä ja yleensä takaisin hotellille siinä 23-24 korvilla, Kovanen kertoo joukkueen

Minorin jälkeen joukkue jatkaa harjoittelua.

— Jos tavoitteet toteutuu, että seuraavaksi on edessä Majorqualit, niin täytyy sitten taas treenata vähän enemmän kuin normaalisti.

Valmentajan mukaan PENTAN peli on vielä turhan ailahtelevaa.

— Peli näyttää hyvinä hetkinä erittäin hyvältä ja huonoina huonolta. Suurin ongelma varmaan on se suuri vaihtelevuus, pitää saada peruspeli kuntoon.

Kovasen mukaan Penta on ollut vastaanottavainen joukkue valmentaa.

—  Jo alusta asti pelaajat on pyytänyt palautetta omasta pelistään ja sanonut että mielellään kuuntelevat, jos ja kun on jotain parannettavaa.

Lue myös: