Tapanani on aloittaa valmennus kysymällä pelaajalta tämän nukkumisesta, ravitsemuksesta ja liikkumisesta. Tapa on saattanut välillä kuulostaa hämmentävältä. Sille on perusteensa. Tossavainen ja Peltonen toteavat kirjassaan Psyykkinen valmennus (2020), että fyysisellä olemuksella, fyysisillä ominaisuuksilla ja oman kehon arvostuksella on merkittävä vaikutus arjen sujumiseen, energiatasoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Miksi et siis pitäisi hyvää huolta kehostasi eli koneistostasi?

Vaikka e-urheilu lajina onkin varsin nuori ja siksi myös kehittymisvaiheessa, on silti mahdollista nähdä potentiaalia myös valmentajayhteistyössä, jolla auttaa pelaajia pääsemään omaan parhaaseen potentiaaliinsa.

Jokainen meistä on silti itse vastuussa omasta hyvinvoinnistaan. Valmentaja pystyy auttamaan valmennettaviaan, jos pitää huolta omasta jaksamisestaan. Pelaaja pystyy vastaanottamaan tarjolla olevan avun, mikäli huolehtii omasta vireystilastaan ja hyvinvoinnistaan.

Näihin perusteisiin on helppo palata aina uudestaan ja uudestaan. Jos joskus väsähtääkin, niin paluu lähtöruutuun on OK . Korjataan nukkuminen, ravitsemus ja liikkuminen tasapainoon ja taas jaksaa sykkiä.

Itse koen psyykkisen valmentajan työssäni olevani vastuussa myös näiden perusteiden tarkastelemisesta. Ne kuuluvat siihen perustaan, jonka päälle on hyvä rakentaa muita taitoja. Näistä taidoista lisää seuraavissa artikkeleissa.

Pidäthän huolta itsestäsi.

Lue lisää: https://eurheilu.com/artikkelit/performancen-perusteet-ruoki-koneistoasi-saannollisesti/
https://eurheilu.com/artikkelit/performancen-perusteet-mika-on-pienin-muutos-jonka-olet-valmis-tekemaan/
https://eurheilu.com/artikkelit/3-kovaa-syyta-miksi-liikkua-enemman/
https://eurheilu.com/artikkelit/nukkuminen-rocks/