Perjantaina alkavassa Playerunknown’s Battlegrounds Globan Invitational Europe 2018  (PGI EU) tapahtumassa taistellaan suurista summista, ja ehkä sitäkin kiivaammin paikoista PUBG Global Invitationalin finaaleihin Berliiniin. Viikonlopun karkeloissa rahaa on jaoissa $100 000, joista ensimmäiseksi sijoittunut saa itselleen $20 000. Keitä seurata ja ketkä lähtevät turnaukseen ennakkosuosikkeina? PUBG:in skeneä seuranneet tietävät vastauksen jälkimmäiseen kysymykseen varmasti.

Suomalaisia mukana peräti seitsemän kappaletta

Suomi on todella hyvin edustettuna viikonlopun turnauksessa, ja härmäläisiä pelaajia nähdään peräti viidessä eri joukkueessa. Varmasti tunnetuimpina suomalaisina turnaukseen lähtevät FaZen Jere ”Jembty” Kauppinen ja Anssi ”mxey” Pekkonen.  Ennakkosuosikin asemasta liikkeelle lähteminen ei ole Fazelle mitään uutta, joten joukkueelta odotetaan vahvaa suoriutumista viikonlopun lävitse.

Selostajapuolelta takaisin kilpakentille  palaava Anssi ”AndyPyro” Huovinen nähdään Methodin joukkueessa, ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, voi Andyltä odottaa hyvää määrää tappoja ja taktisista taktisempia manöövereitä.

Kauppisen veljeksistä toinen Samu ”Sambty” Kauppinen pelaa tulevassa turnauksessa Team Liquidin riveissä. Menestyksekkäästi pelanneelta Sambtyltä voidaan myös odottaa korkeaa sijoitusta viikonlopun rähinöistä, joten herraa kannattaa pitää silmällä.

Neljäs vahvasti suomalaissävytteinen joukkue turnauksessa on o1ne, jossa pelaa peräti kaksi suomalaista. Miikka ”miikaz” Kinnunen ja Miro ”Rustanmar” Ruotsi saattavat olla suurelle yleisölle tuntemattomia, mutta välierissä vahvoja näyttöjä antaneet herrasmiehet voivat vielä yllättää kuluvana viikonloppuna!

Viimeisenä muttei vähäisempänä suomalaisedustuksesta esittelyssä on Limitlessin Aleksi ”rolezeh” Nieminen. Limitless on tahkonnut tasaisesti koko kauden Global Loot Leaguessa parhaan kymmenen tuntumassa, ja toivottavasti joukkue saa viikonlopuksi hyvän vireen päälle haastaakseen kärkijoukkueet.

Koko joukkuelistauksen voi halutessaan lukea Liquidpedian kattavasta paketistan.

Viikonlopun marssijärjestys

Turnaus alkaa perjantaina iltapäivällä vielä määrittelemättömään aikaan, mutta tapahtuma-alueen ovet avautuvat kello 13.00 paikallista aikaa. Pelien voi odottaa alkavat siis noin 16.00 Suomen aikaa, ja pelejä pelataan aina iltaan asti. Jokaisena kisapäivänä otteluita pelataan 5 kappaletta, ja viikonloppuna joukkueet tahkoavat täten yhteensä 15 ottelua.

Odotettavissa on siis kovatasoista Playernuknown’s Battlegroudsia. Suomalaisia voi ja pitää kannustaa tapahtuman virallisella Twitch-kanavalla, josta voi seurata turnausta kokonaisuudessaan ilmaiseksi. Allekirjoittanut povaa, että lopputurnaukseen pääsee aimo annos suomalaisia. Viikonlopun jälkeen pääsemme todistamaan toivottavasti myös suomalaisten ylivoiman tässä pelissä. Torijuhlia voi varmaan alkaa suunnitella jo – #ThisIsBattleRoyaleWithPerkele

Lähteet: ESL Gaming, Liquidpedia, PGI-EU Kansikuva: ESL Gaming