Huomenna pärähtää käyntiin kiistattomasti suurin Playerunknown’s Battlegroundsin tähänastisista turnauksista. Mukana on joukkueita melkein kaikilta mantereilta, ja kansallisuuksia on edustettuna yli kahdestakymmenestä eri maasta.

Berliinissa käytävään turnaukseen saapuu paikalle PUBG:in kerma ja kana-aterioita on tarjolla yllin kyllin viikonloppuna. Tässä artikkelissa avataan sitä, mitä katsojien tulisi tietää ja ketä seurata tapahtuman aikana.

 

Aikataulut ja ohjelma

PUBG Global Invitational (PGI) kestää kokonaisuudessaan viisi päivää, joiden aikana tullaan käymään kolme eri turnausta. Turnajaiset avataan keskiviikkona TPP-squad – muotoisella turnauksella. Aasian suosituimpana pelimuotona TPP-turnaukselle voidaan povata kovia katsojalukuja siltä suunnalta ja potentiaalisesti aasialaista voittajaa. TPP-turnauksessa pelataan vain Erangelia, ja Miramar on jätetty pois karttavalikoimasta. Palkintona TPP-turnauksessa on miljoona dollaria.

Avajaisseremonia alkaa keskiviikkona kello 18.30 Suomen aikaa, ja ensimmäiset ottelut alkavat tasan seitsemältä. Ottelut alkavat tasatunnein, ja keskiviikkona sekä torstaina pelataan molempina neljä ottelua. Voittaja on selvillä torstaina illalla viimeistään palkintojen jaon alkaessa kello 23.15

Perjantaina ohjelma kääntyy viihteellisempään pelaamiseen päin, kun luvassa on PUBG:in tunnetuimpien striimaajien hyväntekeväisyysturnaus. Mukana ovat kaikki Twitchistä tutut striimaajat, joista kolme parhaiten pärjännyttä joukkuetta pääsevät valitsemaan lahjoituskohteita miljoonan dollarin palkintopotille. Turnaus alkaa kuudelta Suomen aikaa.

pgi_charity_showdown_final-1041x585

Itse asiaan päästään lauantaina, kun tapahtuman päävetonaula alkaa. FPP-squad – turnaus käynnistyy neljältä Suomen aikaa, ja pelin tällä hetkellä suosituin peliformaatti pääsee valloilleen. FPP-turnauksessa pelataan Erangelia ja Miramaria vuorottain, mikä on aiheuttanut enemmän tai vähemmän närää peliyhteisössä. Miksi TPP-formaatissa pelataan vain Erangelia, kun FPP-pelurit joutuvat marssimaan myös Miramarin erämaassa? Asiasta on ollut keskustelua aikaisemminkin. Myös FPP-turnauksessa palkintopotista löytyy miljoonan dollarin verran kahisevaa. Sen palkinnot jaetaan sunnuntaina kello 20.15.

 

Pelaajat, ketä seurata ja ennakkosuosikit?

Tässä tulen analysoimaan vain FPP-turnausta, sillä se on viikonlopun tärkein ja seuratuin turnaus. Jokainen ammattilainen on harjoitellut FPP-formaattia moninkertaisesti TPP:hen verrattuna, ja FPP:tä pidetään yleisesti kilpailullisempana formaattina.

Sen voin todeta heti alkuun, että kaikki ammattilaiset ja analysaattorit, joiden kanssa olen viime aikoina jutellut ovat yhtä mieltä siitä, että turnauksen tulee voittamaan eurooppalainen joukkue. Skrimejä seuranneet henkilöt tietävät eurooppalaisten dominoivan peliä sitkeästi, ja ainakin näillä näkymin rahansa voisi luottavaisesti panostaa jollekin Euroopan joukkueista. Pikaisella kertoimien varmistamisella asia on selvä kuin vesi: turnauksen ennakkosuosikit tulevat Euroopasta.

Seuraavaksi laitetaan sinivalkoiset lasit päähän. Turnauksessa hääräämässä tullaan näkemään yksi suomalainen; Team Liquidissa pelaava Samu “Sambty” Kauppinen on yksi turnauksen kovimmista pelaajista, ja Liquid on kertoimissa toiseksi todennäköisin voittajasuosikki. Silmät tarkkana siis katsojat hyvät, sillä tästä turnauksesta saattaa tulla vielä pokaali Härmään päin!

Muita joukkueita silmällä pidettäviä joukkueita ovat muun muassa Natus Vincere, Avangar ja Pittsburgh Knights. Näillä kolmella joukkueella on todella hyvät mahdollisuudet lähteä kurmottamaan muita heti alusta lähtien. Natus Vincere on joukkueista todennäköisin voittajakandidaatti, sillä se on edeltävissä turnauksissa sijoittunut aina kärkeen tai ainakin sen tuntumaan.

Koko pelaajalistan löydät täältä.

 

Koko turnaus suomeksi huippucastillä

Koko maailmanmestaruuskisat tullaan esittämään suorana Eurheilu.comin omalla Twitch-kanavalla. Turnausta tulee studiosta käsin analysoimaan Aki ”Tryffeli” Minkkinen, Anssi “Andypyro” Huovinen, Arttu ”Olvari” Hämäläinen,  Teemu ”wabbit” Hiilinen ja Saku ”SKUIJKE” Sajakoski. Kasassa on siis todella kova kattaus alan huippuja!

Ennakkoanalyysit otteluista aloitetaan muutama kymmenen minuuttia ennen itse otteluiden alkamista, jollloin luvassa on ennakkosuosikkien arpomista ja tips&tricks- korneri Tryffelin ja Skujiken luotsaamana.

PUBG PGI Eurheilu.com live studio

Lopuksi eurheilu.com toivottaa onnea kaikille pelaajille ja maukasta katsojakokemusta turnauksesta kiinnostuneille!

Lähde: PGI Kansikuva: Playbattlegrounds