Keskiviikkona alkanut PlayerUnknown’s Battlegrounds Gamescom Invitational -turnaus oli täynnä vauhtia ja mielenkiintoisia tilanteita. Pelejä oli erittäin jännittävä katsoa, koska kaikki turnauksen pelaajat olivat taitotasoltaan hyvinkin kovia.

Palkintopottina oli yhteensä 350 000 dollaria. Suurin osa joukkueista oli kutsuttu, mutta mukana oli myös muutamia jotka pääsivät mukaan karsintaotteluiden kautta.

Turnaus oli jaettu neljälle päivälle ja jokaisena päivänä pelattiin eri pelimuotoa. Tiettyä pelimuotoa pelattiin aina kolme peliä, jonka jälkeen laskettiin pistekeskiarvo. Pelaajan eliminoimisesta sai yllättävän vähän pisteitä verrattuna korkeaan sijoitukseen, mikä johti todella passiiviseen pelaamiseen. Turnauksessa oli paljon tilanteita, joissa sininen sähköalue oli pienentynyt jo monta kertaa, mutta melkein kaikki pelaajat olivat vielä elossa.

1. päivä

Ensimmäisenä päivänä pelattiin 46 000 dollarin Solo-turnaus, jonka voittajaksi selviytyi kuuluisa korealainen Overwatch-pelaaja Kyo-min ”EVERMORE” Koo. Hän voitti toisen pelin ja sijoittui kahdessa muussakin erinomaisesti. Koon yhteispisteet kolmesta pelistä olivat huikeat 790, ja tämän huippuhetkiin kuului muun muassa ensimmäinen peli, jossa Koo lähti etsimään aseita ja varusteita ”spawn” -saarelta. Team SoloMidiä edustava Gary ”Break” Marshall sijoittui toiseksi.

Solo -turnauksen pistetaulukko:

 1. Kyo-min ”EVERMORE” Koo ($15,000)
 2. Gary ”Break” Marshall ($10,000)
 3. Daniel ”Hayz” Heaysman (Palkintosumma ei tiedossa)

2. päivä

Seuraavana päivänä pelattiin 62 000 dollarin kolmannen persoonan Duo-turnaus, jonka voittivat ”yukiiie” ja”THZ”. He pääsivät mukaan turnaukseen avoimien karsintaotteluiden kautta.

Duo -turnauksen pistetaulukko:

 1. ”Yukiiie” ja ”THZ” ($30,000)
 2. ”Sweaterr” ja ”Borg” ($20,000)
 3. ”Mithrain” ja ”wtcNN” ($8,000)

3. päivä

Kolmantena päivänä pelattiin ensimmäisen persoonan Duo-turnaus, jossa oli myös palkintopottina 62 000 dollaria. Turnauksen voitti Cloud9:än Justin ”CHAPPIE” Andrews ja Alexandru ”SolidFPS” Cotiga.

Suomalainen Anssi ”AndyPyro” Huovinen ja ruotsalainen Sebastian ”Forsen” Fors sijoittuivat turnauksessa kolmanneksi. Huovinen ja Fors voittivat kolmesta pelistä viimeisen, jossa Huovisella oli peräti yhdeksän tappoa. Hyvät pisteet kahdesta aikaisemmasta pelistä varmistivat kaksikolle kolmannen sijan.

Turnauksen pistetaulukko:

 1. Justin ”CHAPPIE” Andrews ja Alexandru ”SolidFPS” Cotiga ($30,000)
 2. Avngr & PONYRIDEREn ($20,000)
 3. Anssi ”AndyPyro” Huovinen ja Sebastian ”Forsen” Fors ($8,000)

4. päivä

Viimeisenä päivänä pelattiin pääturnaus, jossa oli jaossa 180 000 dollaria. Turnaus pelattiin Squad-pelimuodossa, jossa jokainen joukkue koostuu neljästä pelaajasta. Voittoon nousi Luminosity Gaming, pelaajinaan Cedrik ”drassel” Lessard, Tyler ”ninja” Blevins, Hogne ”chipzy” Krogsæther ja Justin ”jp2” Pate.

Toiseksi sijoittui venäläisjoukkue Tier 3 Gaming kokoonpanolla ”Cake”, ”MuMiNo”, ”ALFPLAAYS” ja ”Onuqtive”.

Kolmanneksi sijoittui Noble esports, jossa pelasivat Darren ”DazFPS” Rourke, Mario ”Boom” Tancon, Nick ”Interrogate” Raposo ja Kade ”edakulous” Borel.

Pääturnauksen pistetaulukko:

 1. Luminosity Gaming ($80,000)
 2. Tier 3 Gaming ($60,000)
 3. Noble esports ($30,000)

Kohokohtia

Anssi ”Andypyro” Huovinen voitti viimeisen ensimmäisen persoonan duo peleistä.

Team SoloMidin pelaaja Austin ”SmaK ”Haggett löytää pienen raon ja pelastaa tilanteen.

Pelaajat käyttävät hyödyksi veden tuomaa suojaa. Toivottavasti pelinkehittäjät kiinnittävät nyt enemmän huomiota ongelmaan.

Pitkässä turnauksessa ei voi välttyä kommelluksilta.

Kansikuva: steam.cyrotank

Lähteet: dotesports

dotesports

gamepedia

twitch