Peli on muuttunut kolmen kuukauden aikana paljon ja niin on tulevaisuuden suunnitelmatkin. Peliä on myytykkin jo yli 6 miljoonaa kappaletta.

Noin kolme kuukautta sitten uutisoimme PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDSIN (lyhenne pubg) tulevaisuudesta, jossa käsiteltiin eurheilun mahdollisuuksia, avaimia ja uusia pelikenttiä.

ESPORTS

Pelin kehittäjät puhuivat aikaisemmin haluistaan varmistaa, että peli on valmis kilpailtavaksi. Pelaajat eivät saisi kohdata bugeja tai pelin kaatumisia, jos he kilpailevat suurista palkinnoista. Tästä huolimatta Bluehole ja ESL ovat yhteistyössä järjestämässä 350 000 dollarin gamescom -turnausta elokuun lopulla. Peliin on tullut kolmen kuukauden aikana todella paljon lisää sisältöä ja parannuksia, mutta peli ei ole silti vielä lähelläkään valmis kilpailulliseen pelaamiseen.

Pelin kehittäjillä on noin 4 viikkoa aikaa korjata bugeja, mutta on erittäin todennäköistä, että pelaajat kohtaavat turnauksessa teknisiä ongelmia.

Gamescom -turnaukseen kutsutaan 80 pelaajaa, joista suurin osa on striimaajia. Turnauksessa pelataan Solo, Duo, first person Duo ja Squad -pelimuotoja. Pelin ”full realease” on arvoitu tämän vuoden lopulle, joten ensi vuonna nähdään luultavasti paljon turnauksia.

VIRTUAALIESINEET

Viimeksi oli puhetta myös avaimista. Brendan ”PlayerUnknown” Greene halusi luoda pelille ”arvokkaan talouden” ja tätä on lähdetty toteuttamaan. Tämän kuun päivityksessä eli torstaina tulee kolme uutta laatikkoa, joista yksi on avattavissa vain oikealla rahalla. Tällä tavoin peliyhtiö rahoittaa tulevan gamescom -turnauksen. Myöskään tässä asiassa ei pysytty suunnitelmissa, sillä maksullisten laatikoiden ei pitänyt tulla peliin early accessin aikana. Yhtiön mukaan osa laatikoista saaduista rahoista menee hyväntekeväisyyteen.

SISÄLTÖ

Peliin on jo lisätty muutama ase ja seuraavana vuorossa on 7.62mm Mk14 EBR , joka tulee peliin torstaisessa päivityksessä. Tässä päivityksessä virallisille palvelimille tulee myös ”First person-only”-pelimuoto, jota oli aiemmin mahdollista pelata vain yksityisillä palvelimilla.

Uudet liikkumis- ja hyppymekaniikat ovat edelleen työn alla, vaikka niitä odotettiin jo viime päivitykseen. Myös uudet pelikentät ovat vielä kesken, mutta onneksi Greene jakoi twitterissään hieman esimakua. Virallista päivämäärää uusien kenttien julkaisulle ei ole annettu.

KONSOLIT

Pubg on tulossa Xbox one konsolille tämän vuoden lopussa ja luultavasti myöhemmin myös playstation 4 konsolille. Katso Xboxin julkaisema traileri.

Lue myös:

Kansikuva: steam.cyrotank

Lähteet: steam

dotesports