Bluehole suunnittelee PlayerUnknown’s Battlegroundsin täysjulkaisua vuoden lopulle. Peli on vielä Early Access -tilassa, mutta peliä on silti myyty jo yli 17 miljoonaa kappaletta ja samanaikaisia pelaajia on ollut parhaimmillaan 2 miljoonaa.

PlayerUnknown’s Battlegrounds on noussut alle vuodessa Steamin ykköspeliksi ja sen nousu ei näytä hidastuvan. Pelinkehittäjät päivittävät peliä edelleen suunniteltuun tahtiin ja pelin täysversio eli PC 1.0 -versio on näillä näkymin tulossa vuoden lopussa. Battlegroundsin täyden julkaisun yhteydessä julkaistaan todennäköisesti myös sen Xbox-versio, jota pelaajat pääsivät testaamaan Gamescom 2017 -tapahtumassa.

Vaulting

Uusia kiipeilymekaniikoita on odotettu jo monta kuukautta, mutta odotus on melkein ohi. Tällä viikolla testiserverille tulee uusi päivitys ja pelaajat pääsevät vihdoinkin testaamaan kiipeilyä. Vielä ei ole tietoa milloin vaulting saadaan virallisille servereille.

PC 1.0

Brendan ”PLAYERUNKNOWN” Greenen mukaan pelin täydessä julkaisussa saadaan varmuudella:

  • Uusi käyttöliittymä
  • Perusteellinen virheiden korjaus ajoneuvojen toimivuuteen
  • Uudet äänet
  • Servereiden optimointi ja vakautus
  • Servereiden tickraten parannus
  • 3D uusinnat
  • ”Bullet physics rework”

Greene halusi kuitenkin muistuttaa, että pelin kehitys ei todellakaan lopu julkaisussa, vaan peliä päivitetään vielä vuosia. Lisäksi pelin täysversio tulee luultavasti sisältämään laatikoita, jotka saa auki vain maksullisilla avaimilla. Greene on aiemmin vihjannut haluistaan rakentaa pelin virtuaalisille tavaroille arvokkaan ekonomia.

Uusi kartta

Uudesta kartasta ei ole saatu lähiaikoina lisätietoja, mutta sen voi olettaa tulevan pelin täysjulkaisun mukana. Kartasta on kuitenkin julkaistu lisää kuvia:

esports

Turnauksia ja sarjoja järjestetään netissä tiuhaan tahtiin ja todella monet organisaatiot ovat jo hankkineet vakituiset joukkueet. Viimeisimpinä mukaan lähteneitä organisaatioita on mm. Evil Geniuses ja PENTA Sports.

PlayerUnknown’s Battlegrounds -turnauksia tullaan näkemään paljon enemmän täysversion julkaisun jälkeen. Nähtäväksi jää, järjestääkö Bluehole itse isoja turnauksia vai jääkö vastuu niistä esimerkiksi ESL:lle.

Lue myös:

Kansikuva: steam.cyrotank

Lähteet: steam

reddit ama