PUBG on nyt virallisesti selvinnyt ensimmäisestä vuodestaan, ja tätä juhlistaakseen pelaajille tarjoillaan ekslusiivistä skiniä ja uusia loottiboxeja. Pettymys vai odotettu lisäys peliin? 

Skinit aseille

Testiservereille iskeytyneessä patchissä pelaajien saataville tuodaan liuta uusia skinejä aseita varten. Skinit ovat saatavilla kahdesta uudesta loottilaatikosta, ”Triumphista” ja ”Raiderista” joista ensiksi mainittu vaatii Steam Marketista ostetun Weapon Skin -avaimen avautuakseen. Raider tulee olemaan Battle Pointseilla erikseen lunastettava laatikko, ja Triumphin voi saada viikkolaatikoista 20 prosentin  todennäköisyydellä näillä näkymin. Molempia laatikoita voi mennä availemaan testiservereille, sillä jokaiselle sinne kirjautuvalle annetaan 100 000 BP:tä, 20x Weapon Skin -avainta, 20x Early Bird –avainta ja 10x Triumph-laatikkoa.

pubg_eurheilu_skini_valikko

Yksivuotismerkkipäivän johdosta jokainen ennen vappua peliin kirjautuva saa lahjaksi erityisen SCAR Anniversary -skinin käyttöönsä.  Skinin voi ottaa käyttöön kun testiservereillä oleva patch saadaan virallisesti julkaistua pelin liveversiossa. Allekirjoittaneen arvion mukaan tämä tulee tapahtumaan viikon tai kahden sisällä, joten ei muuta kuin uutta skiniä lunastamaan välittömästi!

eurheilu-aniversary-scar-skin_pubg

Keskittyvätkö pelin kehittäjät oikeisiin asioihin?

Pelin yhteisön sisällä on jo kuukausien ajan vellonut kuuluvaa epätyytyväisyyttä siihen, miten Bluehole on kehittänyt Pubgia, ja miten pelin kehittämisen sijaan pelaajille on syydetty uusia kosmeettisia muutoksia. Kosmeettisilla uudistuksilla ja maksullisilla loottilaatikoilla kehittäjät pystyvat ruokkimaan taloudellisia intressejään, mutta pelin myytyä yli 30 miljoonaa kappaletta herää kysymys: onko sille suurta tarvetta tällä hetkellä? Playerunknown’s Battlegroundsin monetarisointia on kritisoitu siitä lähtien kun ensimmäiset loottilaatikot saapuivat peliin.

Monen pelaajan mielestä pelinkehittäjien fokus on täysin väärässä tällä hetkellä. Myönnettäköön, että uusimmassa Community Updatessa lupaillaan että jokaiselle alueelle (US, EU, AS, OCE) saataisiin dedikoidut serverit, joihin muiden alueen pelaajilla ei olisi asiaa. Tämä on ollut pitkään harras toive koko yhteisön kesken, ja onkin hienoa että Blueholenkin joutui vihdoin myöntymään painostuksen alla.

Tämä on vasta yksi monista uudistuksista joita on toivottu. Pelin nettikoodin optimointi, eurheilu-aspektin kehittäminen ja kartta- ja säävalikko sekä muutaman ajoneuvon korjaaminen ovat vielä tekemättä ja vaikuttavat suurelta osin pelikokemukseen vielä tällä hetkellä.

Yksi muutos tehty, monta jäljellä. Mikähän toivotuista uudistuksista saadaan seuraavaksi työn alle?