Huhtikuun puolessa välissä julkaistava The Witchwood lisäosa tuon mukanaan suuria muutoksia Hearthstoneen. 

Witchwoodin myötä Hearthstonen kalenteri vaihtuu mammutin vuodesta korpin vuoteen. Tämä tarkoittaa, että Standard -pelimuodosta poistetaan kortit Whispers of the Old Godsista, One Night in Karazhanista ja Mean Streets of Gadgezanista.

Standard vuodenvaihde vie pois tusinoittain metakortteja.

Ehkä odotetuin muutos rotaatiossa on Jadepaketin, ja erityisesti Jade Druidin poistuminen Standardista. Jadet ovat olleet ilmestymisestään asti pysyvä osa pelin metaa, ja vaikka pakka ei viime aikoina ole kuulunut pelin kärkilistoihin, tuskin kellään jää sitä ikävä.

Kenties suurin kärsijä on Priest, joka tällä hetkellä on yksi pelin ehdottomasti vahvimmista hahmoluokista. Priest menettää lisäosan myötä Drakonid Operativen ja Netherspite Historianin, jotka muodostavat tärkeän osan Dragon-paketista jota pelataan lähes kaikissa priest listoissa. Tätä artikkelia kirjoitettaessa Blizzard ei ole vielä julkaissut merkittäviä Dragon kortteja, joten vaikka esimerkiksi erittäin vahva Duskbreaker jää standardiin, saattaa loppu Dragon-paketti olla liian vähän Priesteille. Ainoa Priest pakka joka ei lohikäärmeitä pelaa on niinkutsuttu Big Priest, joka nojaa vahvasti Barnesiin ja Y’shaariin, jotka ovat myös poistumassa. On mahdollista, että pakka on yhä pelattava, mutta se tulee ainakin hidastumaan huomattavasti.

Druidin ja Priestin lisäksi myös Mage on kohtaamassa suuria muutoksia. Ensinnäkin Ice Blockin siirtyminen Hall of Fameen satuttaa kaikkia Mage listoja, mutta sen lisäksi Secret Mage, joka on tämän hetken agressiivisin Mage lista, menettää suurimman osan elintärkeistä korteistaan.

Tärkeimmät kortit jotka poistuvat Korpin vuonna.

Hall of Fame vie kolme korttia pois Standardista

Korpin vuoden alkaessa kolme korttia poistetaan pelin perusosasta, jotta niitä ei enää nähdä Standardissa. Poistuvat kortit ovat Magen Ice Block ja neutraalit Coldlight Oracle, sekä Molten Giant.

Ice Blockin poistuminen tuskin hämmästyttää ketään, kortti on yksi pelin vahvimpia, ja on siksi ollut pitkään ainakin yhtenä kopiona kaikissa Magen listoissa. Mielenkiintoisempi poisto on Coldlight Oracle, joka tällä hetkellä ei näy kuin muutamassa listassa. Oletettavaa on, että Blizzard haluaa jatkossakin julkaista vahvoja comboja, ja ei halua antaa pelaajille liian helppoa tapaa käydä läpi omia pakkojaan. Viimeinen poistuva kortti on Molten Giant, joka ei nerffinsä jälkeen ole nähnyt peliä missään listassa. Hall of Famen myötä kortti palautetaan alkuperäiseen 20 manan manacostiin.

Kuten viimeksikin, korvataan Hall of Fame korteista täysi hinta dustina ja kortin saa vielä pitää rotaation myötä. Maksu pätee niin moneen kopioon kuin pakkaan voi laittaa, eli jos pelaajalla on kultainen ja kaksi tavallista Ice Blockia, saa pelaaja yhden kultaisen ja yhden tavallisen hinnan mukaan 2000 dustia, mutta viimeistä tavallisesta versiosta ei makseta erikseen. Bonuksen jälkeen kortit vois disenchata normaaliin tapaan jos haluaa.

Kauan odotettu tournament mode tuo kilpapelaamisen massoille.

Samassa ilmoituksessa Blizzard myös vihdoin valotti tulevaa pelin sisäistä turnausjärjestelmää. Tarkkoja tietoja järjestelmästä ei vielä julkistettu, mutta teaser-kuvasta voi päätellä, että turnausjärjestelmässä on ainakin eri pelimuotoja ja mahdollisuus kenelle tahansa järjestää turnauksia.

Suurin odotus uudelle järjestelmälle tulee pelaajien puolelta. Tällä hetkellä kaikki Blizzardin viralliset online-turnaukset pelataan avoimilla pakkalistoilla, sillä sen on ainoa tapa varmistaa, että pelaajat eivät vaihda pakkojaan kesken turnauksen. Tuleva järjestelmä voisi tarjota helpon ratkaisun tähän ongelmaan.

Pelimuodosta toivotaan pelaajien keskuudessa ratkaisua virallisten online turnausten ongelmille. Niin viralliset HCT Major karsinnat, kuin myös aloittelijoille suunnatut Challenger turnaukset ovat kärsineet aikatauluongelmista, sillä ulkopuolisten sivustojen käyttäminen turnauksen järjestelyyn on hidasta ja sekavaa.

Turnaukset eivät rantaudu peliin vielä seuraavaan lisäosan myötä, mutta Blizzard lupaa betan alkavan kesän aikana.

Pelaajille tiedossa jopa 14 ilmaista pakkaa ennen vuodenvaihdetta.

Pelin sisällä tulevaa standard-vuotta juhlitaan vahvasti kun maanantaista 27.3. alkaen aina 9.4. asti jokaisesta daily quest tehtävästä saa erikoispalkintona korttipakan kultapalkinnon lisäksi. Yhteensä tiedossa on siis 14 ilmaista korttipakkaa. Näitten pakkojen lisäksi lisäosan ilmestyessä jokainen saa 3 korttipakkaa, sekä ilmaisen class legendary kortin.

Korttipakkoja jaetaan kaikista mammutin vuoden lisäosista, sekä tulevasta Witchwood lisäosasta.

Helpompia Quest-tehtäviä ja uusi Druid sankari.

Pakkojen lisäksi vuodenvaihde huipentuu uuden Druid sankarin julkistukseen. Uusi sankari on Lunara, puolijumala Cenariuksen tytär. Lunaran voi lunastaa itselleen voittamalla 10 peliä Ranked, tai Casual pelimuodossa. Lunaran julkaisun myötä Mammutin vuoden sankaria, Roguen Maievia ei voi enää saada itselleen, eli pelaajien kannattaa huolehtia tämän hankkimisesta.

Sankarin hankinnan lisäksi Korpin vuosi tuo muutoksia kaikkiin Quest-tehtäviin. Ensimmäinen muutos on 40 kullan tehtävien poistaminen pelistä, eli jatkossa tiedossa on vain 50 ja 60 kullan perustehtäviä, sekä 80 ja 100 kullan erikoistehtäviä. Kaikki edelliset 40 kullan tehtävät antavat jatkossa 50 kultaa, ja 60 kullan tehtävien tekemisistä on helpotettu.

Lähde ja kuvat: Blizzard