Euroopasta maailmanmestaruuskisoihin 

Jo aikaisemmin kutkuteltu PUBG Global Championships on vuoden kovin turnaus Playerunknown’s Battlegroundissa. Mukaan mahtuvat pelkästään jokainen maanosan kovimmat joukkueet, ja ainakin Euroopan osalta odotuksen ovat nyt suomalaisittain korkealla. 

PUBG Europe Leaguessa tulee pelaamaan kaksi täysin suomalaista joukkuetta, ja niiden lisäksi kahdessa joukkueessa pelaa suomalaisia pelaajia. Winstrike Gaming (ent. Saunabois), joka pääsi taidokkaasti avoimista karsinnoista läpi, on toinen täysin suomalaisista joukkueista. Toinen karsintojen läpi suoriutuneista kokoonpanoista oli O1ne

Viikon toinen uutispläjäys oli ehdottomasti Suomen menestyksekkäimmän eurheiluorganisaation PUBGiin mukaanlähteminen. O1nen kokoonpano oli pitkään ilman taustaorganisaatiota, ja nyt suomalaisten iloksi maanantaina julkaistiin, että ENCE lähtee luotsaamaan joukkuetta eteenpäin! 

ENCE tiedotti maanantaina, että O1nen kokoonpano siirtyy pelaamana ENCE:n nimen alle, ja joukkueelle on luvassa ainutlaatuinen tilaisuus päästä tavoittelemaan PUBGin kovimman joukkueen titteliä osaavan organisaation tukemana.  

Encen (ent. O1ne) ja Winstriken lisäksi Euroopan liigassa pelaavat myös Kauppisen veljekset Liquidin riveissä sekä Anssi “mxey” Pelkonen Fazessa.  

Koko PUBG-turnee käydään kolmena erillisenä vaiheena. Ensimmäinen vaihe sisältää kolme viikkoa PUBG Europe Leagueta, neljänä päivänä viikossa, jokainen pelipäivä sisältää yhteensä viisi ottelua.  

Ensimmäisessä vaiheessa yksikään joukkueista ei tule vielä karsiutumaan, vaan ainoana tavoitteena on asettaa nokkimisjärjestys seuraavia vaiheita ajatellen. Mukana on yhteensä 16 joukkuetta, joista kuusi saivat suoran kutsun liigaan ja loput taistelivat tiensä läpi karsinnoista. 

Alla listattuna kaikki mukana olevat joukkueet: 

PUBG Europe League joukkueet

Ensimmäinen Globaali tapahtuma 

FACEIT Global Summit: PUBG Classic on pubgin toisen kisavaiheen päättävä tapahtuma. Vain alueliigojen (PEL, NPL, Aasian liiga) parhaat joukkueet mahtuvat näihin globaaleihin kisoihin, joten tämä jo itsessään luo paineita alueliigojen otteluihin.  

Alustavien tietojen mukaan turnauksessa pelataan vähintään $400 000 summasta, ja tähän päälle mätkäistään vielä pelin sisäisten ostosten kerryttämä potti. Kyseessä on siis lievästi samantyyppinen palkkiojärjestelmää kuin Dotan TI:ssä. PUBG Classicin kolme menestyneintä joukkuetta lunastavat myös automaattisesti paikkansa loppuvuodesta käytäviin maailmanmestaruuskisoihin.  

Nyt varsinkin kun PUBGin ulkopuolelta tullut nimekäs suomalainen ENCE on päättänyt lähteä mukaan leikkiin, niin koko liigasta saadaan varmasti suomalaisille varsin maukasta katseltavaa. ENCEn nelikko on ollut huippuvedossa viimeisissä turnauksissaan, Liquidin Kauppiset ovat olleet aina huipulla ja Fazen mxey on pitänyt pelikuntoaan maailman huipulla jo kohta kaksi vuotta. Näillä eväillä Euroopan sarjasta on suoraan sanoen epätodennäköistä, että PUBG Global Invitationaliin (mm-kisat) ei jatkaisi sinivalkoista väriä. 

Suomalaisten kiinnostus on muutenkin ollut kovalla tasolla PUBGissa, ja se näkyy myös huippupelaajien määrässä. Winstriken nelikko lähti alun perin kilpapelaamiseen mukaan PUBG Finlandin ruohonjuuritason kisojen kautta. Sinivalkoinen edustus ja kiinnostus ovat siis huipputasolla tähän ensimmäiseen viralliseen kilpakauteen lähdettäessä. 

Eurheilu.com raportoi aktiivisesti tulevista kilpailuista ja suomalaisten (varmasta) menestyksestä.