PUBG Europe League on heittämällä pisin ottelusarja, jota PUBGissa on kuuna päivänä pelattu. Nyt tästä järkälemäisestä sarjasta on pelattu puolet, eli yhteensä 48 ottelua. Tässä puolivälin kohdilla liigaa johtavat ennakkosuosikit, mutta jokaisella joukkueella on vielä teoreettinen mahdollisuus viedä koko liiga nimiinsä. 

Kärkinelikko haalii kaulaa muihin joukkueisiin 

Koko liiga on tähän asti ollut huipun tuntumassa varsin tasaista. Neljä kovinta joukkuetta ovat kaikki vain parinkymmenen pisteen sisällä, ja sen jälkeen eroa viidenteen joukkueeseen on yli viisikymmentä pistettä. Nämä neljä johtojoukkuetta Natus Vincere, Faze Clan, Team Liquid ja G2 Esports ovat näyttäneet, että niiden kaatamiseksi tarvitaan jotain astetta parempaa pelaamista. 

Kärkinelikossa pelaa kolme suomalaista. Fazen Anssi “mxey” Pekkonen on joukkueineen ollut PUBGin huipulla jo jonkin aikaa, ja mikäli peli pysyy samalla tasolla ei tiputuksia sarjataulukkoon ole luvassa. Liquidissa pelaavat Samu “Sambty” ja Jere “Jembty” Kauppinen. Veljekset ovat Pekkosen ohella taiteilleet PUBG-maailman huipulla, ja kisa muita kärkijoukkueita vastaan on ollut tasaista. Välillä Liquid on nostettu maailman kovimmaksi joukkueeksi, ja välillä joukkue on lipunut jopa kuudenneksi sijoituksissa.  

Mikäli tahti pysyy kärjellä samanlaisena, voidaan puhua jo suhteellisen varmoista jatkopaikoista yllämainituille joukkueille.  

Suomalaisilla mahdollisuudet Tukholman suurturnaukseen 

Vaikka kärkijoukkueet ovat ottaneet pientä kaulaa muihin nähden, on kaikilla joukkueilla vielä saumaa edetä kohti huippua. Tällä hetkellä keskikastissa kovassa nousussa on mm. Rye Gaming, joka kipusi kunnioitettavat kolme sijaa ylöspäin viime viikonloppuna. Myös Digital Athletics ja suomalainen Winstrike gaming ottivat askeleita kohti huippua. Molempien joukkueiden nousu tosin tapahtui näin suomalaisittain valitettavasti Encen kustannuksella. Joukkue tippui taulukossa kymmenenneksi kahdeksannelta sijalta. 

Molemmat suomalaiset joukkueet ovat osoittaneet kykenevänsä huikeisiin suorituksiin, joten nousu viiden parhaan joukkoon ei missään nimessä ole vielä pois suljettu.

Loppupuoliskolla odotettavissa tiukentuvaa kamppailua 

Liigan edetessä toisen vaiheen loppupuoliskolle (Phase 2) on odotettavissa, että pelit tulevat kiristymään ja kilpailu kovenemaan. Kahdeksan kovinta joukkuetta tulee lunastamaan rahapalkintoja, jotka ovat varsinkin huipulla varsin maireita.  


Kuvakaappaus: liquidpedia.net 

Myös häntäpään joukkueita tulee seurata tarkasti, sillä neljä vähiten pisteitä kerryttänyttä joukkuetta laitetaan taistelemaan paikoistaan korkeimmalla sarjatasolla. Toisiksi korkeimman sarjatason joukkueista parhaimmille annetaan mahdollisuus nousta PEL:iin, mikä ne onnistuvat karsintasarjassa päihittämään PEL:in häntäpään joukkueet. Tästä sarjasta neljä joukkuetta nousee korkeimmalle sarjatasolle. 

PUBG Europe League jatkuu tänään seitsemältä Suomen aikaa, ja otteluita voi seurata PUBG Esportsin Twitch-kanavalta. Tänä viikonloppuna otteluita pelataan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 12 kappaletta. Saa nähdä pystyvätkö Encen, Winstriken, Liquidin ja Fazen suomalaiset näyttämään kyntensä, ja kampeamaan joukkueensa jatkoon kohti PUBG Classic GLL Grand Slam turnausta!